Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 09

D.Sabonis – apie šoką dėl D.Adomaičio ir metimą, kuris galbūt būtų daug ką pakeitęs

Arvydas Sabonis iš jaudulio graužė nagus stebėdamas savo sūnaus ir Lietuvos rinktinės vyrų išgyvenimo kovą su Prancūzija dėl ketvirtfinalio. Per tuos 23 metus Domantui jis turėjo papasakoti daug įdomių istorijų apie šlovingus laikus Lietuvos rinktinėje, su bronza dvejose olimpinėse žaidynėse ar skandalingą 1995-ųjų Europos čempionato sidabrą. Jauniausiajam sūnui dar reikės metų kitų, kad pats galėtų pasakoti tėvui savo pergalingas istorijas su nacionaline komanda.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Laiko dar bus. 2019-ųjų pasaulio čempionatas D.Saboniui buvo trečias FIBA vyrų krepšinio turnyras, bet pirmas toks, kuriame krepšininkas vaidino vieną pagrindinių vaidmenų.

Kai pastarąjį kartą žaidė rinktinėje, 2016-aisiais dar vos 20-ies Domas buvo tik septintas komandoje pagal žaidimo laiką. Dabar – pirmas pagal vidutiniškai aikštėje praleistas minutes.

„Norėjome kuo toliau eiti, bet išėjo, kaip išėjo. Galiu tik pasimokyti iš savo klaidų ir ruoštis kitai vasarai“, – 24sek po paskutinių rungtynių su Dominikos Respublika sakė D.Sabonis.

VIDEO: D.Adomaitis atvirai: pasisodinau dukras su žmona ir paklausiau – ar jūs pasiruošusios? Nes šūdo bus daug

„Indiana Pacers“ atstovas jose palaikė komandą nuo atsarginių suolo. Mačo išvakarėse centras pasijuto prastai, todėl treneriai ir daktarai nusprendė patausoti aukštaūgį nieko nelėmusiame susitikime.

Grįždamas į NBA ir peržiūrėjęs Kinijoje gautas pamokas, D.Sabonis atsimins kelis svarbius skausmingus epizodus.

211 cm ūgio vidurio puolėjas prisimins tą pramestą dvitaškį iš po krepšio priešpaskutinę rungtynių su Australija minutę, kuris galėjo neprognozuojamai keisti lietuvių likimą visai kita linkme. Ar tas kančias Prancūzijos rinktinės baudos aikštelėje, su tik 3 taikliais metimais iš 9.

„Tas metimas, aišku, gal būtų pakeitęs daug dalykų“, – grįžęs į rungtynes su Australija, neslėpė D.Sabonis.

Pagal efektyvumą D.Sabonis šiame čempionate nusileido tik J.Valančiūnui.

Žaisdamas po 24 minutes, krepšininkas rinko vid. 10,5 taško (50 proc. dvit.), 6,3 atkovoto kamuolio (3,3 puolime), 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 15,3 naudingumo balo.

Bet D.Sabonis visada buvo žaidėjas, kuriam buvo svarbiausias komandinis rezultatas. O Lietuvos rinktinė vėl svarbiausias kovas stebės tik per televizorių - jau trečiame čempionate iš eilės.

Bet tarp džiaugsmo ir liūdesio buvo plona linija.

„Žaidėme gerą krepšinį, bet pralaimėjome dvi labai svarbias rungtynes, kurias reikėjo laimėti, – 24sek pasakojo D.Sabonis. – Paskutinėse sekundėse neužbaigėme atakų ir neapsigynėme, o krepšinyje kiekvienas taškas svarbus. Nesužaidėme taip gerai, kaip turėjome.“

VIDEO: Domantas Sabonis: mes buvome šoke dėl trenerio

Keli svarbūs taškeliai ir smulkmenos dabar smarkiai keis Lietuvos rinktinę.

Jeigu kitąmet spės prisistatyti į olimpinę atranką, D.Sabonis dirbs pagal naujo – jau trečio trenerio jo karjeroje rinktinėje, nurodymus.

Nacionalinės komandos žaidėjai nežinojo, kad po pralaimėjimo prancūzams D.Adomaitis paliks rinktinę. Tad jie nustebo, po sekmadienio vakarinės treniruotės žiniasklaidoje išvydę antraštes apie stratego pasitraukimą.

„Nustebino, – atviravo D.Sabonis, paklaustas, kaip priėmė D.Adomaičio pareiškimą. – Galvojau, kad dar bus olimpinėje atrankoje. Visi buvo patenkinti juo kaip treneriu. Tad mes irgi buvome šoke.“

VIDEO: Jonas Valančiūnas dėkojo treneriui D.Adomaičiui: „Tai – žaidėjų treneris“

Po metų D.Sabonis atvyks dar geresnis: solidesnis, ramesnis ir vis efektyvesnis.

Bet jis jau bus visiškai naujos Lietuvos rinktinės dalis. Tik neturėtų keisti reikšmingas jo vaidmuo, kuris bus reikalingas mūsiškių ateities pergalėms.

VIDEO: M.Kalniečio mintys po paskutinių čempionato rungtynių
VIDEO: L.Lekavičiaus mintys po paskutinių čempionato rungtynių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius