-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 07

Dainiaus Adomaičio kompiuteryje – du Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašai

Jeigu koks nors programišius įsilaužtų į Dainiaus Adomaičio kompiuterį, ant darbalaukio rastų kažką panašaus į dokumentus „rinktinė_1“ ir „rinktinė_2“. Pirmajame dokumente būtų Lietuvos rinktinės sąrašas su Eurolygos žaidėjų pavardėmis, antrajame – be. Kitos savaitės pradžioje pristatydamas jį visuomenei, nacionalinės komandos strategas, ko gero, spausdins dokumentą, pavadinimu „rinktinė_2“.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Grįžęs į Lietuvą iš stažuotės „Boston Celtics“ klube, D.Adomaitis vėl įniko į Lietuvos rinktinės reikalus.

Tačiau kruopščiai pasiruošti pirmiesiems FIBA langams lapkričio mėnesį jis dar negali.

Kodėl krepšininkas dabar turi galvoti, ką pagalvos žmonės, jei jis atsisakys žaisti rinktinėje dėl Eurolygos?

Eurolyga su FIBA vis dar lengvabūdiškai derasi dėl naujo krepšinio tvarkaraščio ir svaidosi jiems parankiais pasiūlymais lyg kamuoliuku.

Bet D.Adomaitis pyksta. Iš pradžių pirmosios Lietuvos rinktinės rungtynės pasaulio čempionato atrankoje buvo numatytos lapkričio 23-iąją Kosove, tačiau dabar FIBA stumia datą viena dieną į priekį ir laukia atsakomojo Eurolygos ėjimo.

Lapkričio 24-osios data jau nurodoma ir oficialioje FIBA interneto svetainėje. Tokios, iš pirmo žvilgsnio, minimalios korekcijos, jaukia visus planus – skrydžius, treniruočių grafiką, atsistatymo procesą.

Dienos pabaigoje niekas nežino, kada tiksliai Lietuvos rinktinė žais per pirmuosius FIBA langus.

„Laukiame galutinių žinių iš derybų. Rungtynės buvo planuotos vieną dieną (lapkričio 23 d.) ir susidėliojome savo planus, bet dabar skelbiama, jog rungtynės jau bus kitą dieną (lapkričio 24 d.). Tai kaip tada bus su kitomis rungtynėmis, kurios vyks 26 dieną? Ar jos irgi bus vėliau?

Yra daug tų klaustukų, nežinomybė, ir kuo greičiau norisi tų atsakymų“, – 24sek tikino D.Adomaitis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Su Lietuvos rinktinės treneriu 24sek kalbėjosi dar prieš Eurolygos atsakymą FIBA organizacijai, jog ši nesutinka perkelti savo rungtynių iš ketvirtadienio-penktadienio į antradienį.

Pagal esamą situaciją tai reiškia, kad krepšininkai turės rinktis – vykti į rinktinę ar vykdyti sutarties įsipareigojimus ir tą pačią dieną žaisti Eurolygoje.

Bet kol vasarą pramiegojusios krepšinio organizacijos rodo kaprizus, kenčia visa krepšinio bendruomenė: žaidėjai, treneriai, federacijos ir žiūrovai.

„Šita situacija labiausiai erzina trenerius. Labiausiai nepatinka, kad žaidėjai statomi į tokią situaciją, kad privalo rinktis, atstovauti rinktinei ar žaisti klube.

Abi organizacijos turi prisiimti atsakomybę ir negali statyti žaidėjų į tokią poziciją. Kodėl krepšininkas dabar turi galvoti, ką pagalvos žmonės, jei jis atsisakys žaisti rinktinėje dėl Eurolygos? Kita vertus, jį juk sieja kontraktas su klubu.

Taip negali būti. Laikiausi ir laikysiuosi nuomonės, kad FIBA su Eurolyga turi susitarti ir priimti sprendimą. Langai yra, viskas, bet kad galėtų žaisti geriausi žaidėjai.“

D.Adomaitis nesuvokia, kodėl derybos atsinaujino spalio pradžioje – likus pusantro mėnesio iki pirmųjų rinktinės rungtynių.

„Manau, tai nenormali situacija, jei spalio 6 dieną mes nežinome, rungtynės vyks lapkričio 23 ar 24 dieną. Ir jei vyks 24-ąją, tai kaip jos vyks 26 dieną?

Dabar jie lyg mėto kamuoliuką – vieni duoda kažkokią informaciją ir numeta kitiems. Maždaug dabar kamuolys tavo pusėje – lauksim, ką pasakysi.

Viską galima buvo spręsti pavasarį, vasaros pradžioje iki Europos čempionato, kad žinotume, kaip kas bus.

Ta nežinomybė čia blogiausia.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Tačiau D.Adomaitis turi pasiruošęs planą „A“ ir „B“ – jo kompiuteryje du Lietuvos rinktinės sąrašai.

Konstruodamas komandą be NBA ir Eurolygos žaidėjų, D.Adomaitis į radarą turėjo įtraukti daugiau krepšininkų iš įvairiausių Europos kampelių.

Laukdamas FIBA termino kitos savaitės pradžioje, D.Adomaitis dar nenorėjo atskleisti kandidatų sąrašo kontūrų, nes tą daryti per anksti dėl neprognozuojamų FIBA ir Eurolygos derybų.

„Gali dabar vieną pasakyti, o per savaitgalį viskas gali pasikeisti. Gal palaukime kitos savaitės ir tada bus galima detaliau pakomentuoti pasirinkimus“, – paprašytas įvardyti dėmesį atkreipusius žaidėjus, kurie galėtų patekti į antrosios rinktinės sąrašą, išsisuko D.Adomaitis.

Tačiau jis pabrėžė, kad Lietuvos krepšinio rezervai yra dideli.

„Manau, kad esame krepšinio šalis ir turime nemažai žaidėjų ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje.

Pačiam būnant Amerikoje teko stebėti „Neptūno“ rungtynes su „Lietkabeliu“. Turime mes tų žaidėjų, – patikino rinktinės treneris. – Nenuvertinkime nei savo lygos, nei savo žaidėjų.

Svarbiausia, kad yra žaidėjų noras atvažiuoti ir atstovauti rinktinei.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius