Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 04

Sunkus krikštas: Lietuvos rinktinė palaužė Lenkiją vienu tašku

Po dviejų savaičių pratybų Lietuvos krepšinio rinktinė turnyre Klaipėdoje pradėjo devynių kontrolinių rungtynių etapą, už kurio laukia Europos čempionatas. Pirmoji repeticija penktadienio vakare Klaipėdoje su Lenkija – buvo sudėtinga, bet pergalinga. Lietuviai įveikė lenkus rungtynių pabaigoje 59:58 (18:10, 16:16, 11:15, 14:17).
Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas
Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jonas Valančiūnas pelnė 14 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir tokiu dvigubu dubliu prisidėjo prie Dainiaus Adomaičio pergalingo debiuto prie Lietuvos rinktinės vairo.

Artūras Gudaitis pridėjo 11 taškų, pirmą mačą Lietuvos rinktinėje žaidęs Eimantas Bendžius pelnė 9 šiame klampiame mače, kuriame lietuviams sunkiausiai sekėsi pataikyti į krepšį.

Lietuvos komanda pataikė tik 16 dvitaškių iš 43 (37 proc.), o tritaškių „Švyturio“ arenoje įskrido tik 3 iš 22 (13 proc.).

„Laimėti smagu, bet pamatėme, ką reikėtų pataisyti, – TV3 po rungtynių sakė J.Valančiūnas. – Pirmosios rungtynės, daug naujų žaidėjų – jaudulys. Gerai, kad pirmas blynas neprisvilo, bet pamatėme, ką reikia tobulinti. Per naktį daug nepataisysime, bet pamatėme, ką reikia sutvarkyti“.

VIDEO: Jonas Valančiūnas traiško varžovų gynybą dėjimu į krepšį

Lietuva: Jonas Valančiūnas 14, Artūras Gudaitis 11, Eimantas Bendžius 9, Mindaugas Kuzminskas 6, Deividas Gailius ir Artūras Milaknis po 5, Lukas Lekavičius 4, Martynas Gecevičius 3, Edgaras Ulanovas 2 (Adas Juškevičius, Rokas Giedraitis).

Lenkija: Damienas Kuligas 14, Mateuszas Ponitka 12, A.J.Slaughteris 10.

Pusfinalio mačą laimėjusi Lietuva šeštadienį vakare susitiks su Gruzijos rinktine, kuri penktadienį 73:69 įveikė Latvijos komandą.

Pirmajam mačui su Lenkijos rinktine D.Adomaitis pasirinko trylika žaidėjų iš aštuoniolikos kandidatų. Penktadienį ant suolo liko vėliau prie rinktinės prisidėję Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis ir Donatas Motiejūnas bei čiurnos traumas besigydantys Marius Grigonis bei Evaldas Kairys.

Tai buvo gera proga parodyti save kitiems pretendentams. Jų žaidimą rungtynių metu sekė ir 15min portalas.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Nors M.Ponitka pykštelėjo tritaškį paskutinę sekundę, tolimas metimas nieko nebepakeitė.

40 min. Po fantastiško L.Lekavičiaus perdavimo, kai kamuolys praslydo kone per pusę aikštės, D.Gailius iš po krepšio įtvirtino pergalę likus 6 sek. – 59:55.

D.Adomaitis rungtynių pabaigoje rėmėsi šiais žaidėjais: L.Lekavičius, M.Gecevičius, D.Gailius, M.Kuzminskas ir J.Valančiūnas.

40 min. J.Valančiūnas apsigynė nuo dviejų lenkų atakų, bet paskui pažeidė trijų sekundžių taisyklę – 57:55.

39 min. J.Valančiūnas dar kartą pasiuntė kamuolį iš vidutinio nuotolio. Taiklių metimų labai trūksta šiame mače, tad šis pataikymas laiku – 55:52.

38 min. A.Gudaitis išvedė į priekį Lietuvos komandą (53:52).

36 min. Lietuvių taiklumas yra siaubingas – vos 14 dvitaškių iš 39, 2 tritaškiai iš 22. Nenuostabu, kad atsiliekame 51:52.

34 min. Nejauki atmosfera Klaipėdos arenoje Lenkijos rinktinė atsidūrė priekyje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija

Trečiasis kėlinys

30 min. Klampi kova Klaipėdoje lyg ant jūros pakrantės smėlio. Ir pranašumas trapus – 45:41.

26 min. Rokas Giedraitis pirmą sykį pasirodė aikštėje. Jis ir Adas Juškevičius kol kas žaidė trumpiausiai. Iš registruotų trylikos žaidėjų kol kas nepasirodė tik Martynas Sajus.

24 min. Kažkas užstrigo Lietuvos rinktinėje. Net ir J.Valančiūno bandymas įkrauti kamuolį buvo nesėkmingas – krepšys stebuklingai išspjovė kamuolį. Šeimininkų prašumas staiga sumenko – 38:34.

Antrasis kėlinys

20 min. Rezultatas – 34:26 – kol kas malonesnis nei žaidimas. Lietuvos komandai daugiausiai taškų pelnė J.Valančiūnas (10), A.Gudaitis (5), M.Kuzminskas (4) ir E.Bendžius (4).

L.Lekavičius ne taip dažnai atakuoja krepšį, kaip žaisdamas „Žalgiryje“, bet komandos žaidimui jis vadovauja užtikrintai. Reidai galingi ir greiti, perdavimai savalaikiai. Stebėdamas savo dublerį Mantas Kalnietis turėtų jaustis ramiai.

18 min. Nors Lenkijos rinktinė turi tokių žinomų žaidėjų kaip Mateuszas Ponitka, Damienas Kuligas, Lukaszas Koszarekas, kol kas ji atrodo blankiai, ypač atakose. Mums nuo to tik geriau – su Lenkijos rinktine dar gali susivesti keliai Europos čempionato aštuntfinalyje, ir tikrai susikirs lapkritį, nes kaimynai pateko į tą pačią pasaulio čempionato atrankos grupę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija

16 min. Štai ir pirmasis dėjimas į krepšį. Už jį ačiū J.Valančiūnui. Jis jau pelnė 8 taškus ir yra rezultatyviausias vaikinas aikštėje.

14 min. M.Gecevičius pataikė ir tritaškį, o rezultatas tapo 24:12. Tai turėjo patikti visiems sirgaliams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija

12 min. M.Gecevičiaus pikenrolas veikia. Jo du prieš du su E.Bendžiumi baigėsi pastarojo lengvais taškais. E.Bendžius yra rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje – 4 taškai.

Pirmasis kėlinys

10 min. Klaipėdietiška sudėtis visai simpatiška. 18:10 Lietuvos naudai baigėsi pirmasis kėlinys.

7 min. D.Adomaitis jau pakeitė visą penketą – dabar aikštėje įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas, atakuojantis gynėjas Martynas Gecevičius, lengvasis puolėjas Deividas Gailius, sunkusis puolėjas Eimantas Bendžius ir vidurio puolėjas Artūras Gudaitis. Beje, iš šio penketo net keturi yra klaipėdiečiai. Tik M.Gecevičius iš Vilniaus.

6 min. M.Kuzminskas kol kas žaidžia taip vadinamu ketvirtu numeriu. Turbūt tai pats lengviausias žaidėjas sunkiojo puolėjo pozicijoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija

5 min. Vau! Koks M.Kuzminsko blokas! Po jo E.Ulanovas nubėgo į puolimą kaip Usainas Boltas. Prieš tai dar buvo ir Mindaugo tritaškis, tad lenkai pavyti – 7:7.

VIDEO: Puiki M.Kuzminsko gynyba ir E.Ulanovo dėjimas į krepšį!

4 min. Dzień dobry. Varžovą bloku pasveikino J.Valančiūnas.

3 min. Nors pirmasis J.Valančiūno metimas iš vidutinio nuotolio buvo taiklus, per pirmąsias minutes Lietuvos komanda kiek blaškosi – 2:7.

Lietuvos rinktinės starto penketas: Lukas Lekavičius, Artūras Milaknis, Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas, Jonas Valančiūnas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija

Visi Lietuvos rinktinės kandidatai:

Gynėjai Puolėjai „Centrai“
Mantas Kalnietis Marius Grigonis Mindaugas Kuzminskas Donatas Motiejūnas Jonas Valančiūnas
Lukas Lekavičius Artūras Milaknis Edgaras Ulanovas Jonas Mačiulis Artūras Gudaitis
Mindaugas Girdžiūnas Martynas Gecevičius Rokas Giedraitis Eimantas Bendžius Evaldas Kairys
Adas Juškevičius Deividas Gailius Martynas Sajus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius