-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 27

Dainiui Adomaičiui – kritinės dienos Klaipėdoje

Lietuvos rinktinės treneris prieš pat didžiausią karjeros iššūkį gali likti be darbo. Artimiausios dienos Dainiui Adomaičiui bus kritinės – bus sprendžiamas Klaipėdos „Neptūno“ vyr. trenerio likimas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

24sek žiniomis, „Neptūnas“ užstrigo ieškodamas naujo trenerio.

Turėję apsispręsti dėl D.Adomaičio jau anksčiau klaipėdiečiai dar nepasiekė susitarimo ir taip pat užbuksavo vasaros žaidėjų turguje.

Be trenerio „Neptūnas“ negali imtis esminių komplektacijos korekcijų. Bet, 24sek žiniomis, artimiausios dienos bus kritinės. Uostamiesčio klubas per artimiausią savaitę žada paskelbti komandos vairininką 2017–2018 m. sezonui ir, 24sek šaltinių teigimu, D.Adomaitis nebūtinai yra pagrindinis kandidatas toliau treniruoti „Neptūną“.

Pats D.Adomaitis ne kartą minėjo, kad yra linkęs likti Klaipėdos komandoje. Tad jeigu „Neptūnas“ būtų tikras savo pasirinkimu, galėjo pratęsti sutartį su nacionalinės komandos vairininku jau gerokai anksčiau.

Bet „Neptūnas“ dairosi kitų pasirinkimų.

Klaipėdiečiai turi kelių pavardžių sąrašą, kuriame yra ir užsienietis. Tačiau didžiausia tikimybė, kad „Neptūną“ treniruos lietuvis.

24sek anksčiau rašė, kad „Neptūno“ pretendentų sąraše buvo Kęstučio Kemzūros, Donaldo Kairio ir Kazio Maksvyčio pavardės.

Šaltinių teigimu, pastarasis yra rimtas kandidatas sugrįžti į „Neptūną“.

Panevėžio „Lietkabelį“ į LKL finalą netikėtai atvedęs K.Maksvytis dar nesusitarė su Aukštaitijos klubu.

Kita vertus, sugrįžimas į Klaipėdą K.Maksvyčiui reikštų pasitraukimą iš Europos taurės komandos. Vienaip ar kitaip, FIBA Čempionų lygos turnyras dar neprilygsta antram pagal rangą Europos klubiniam turnyrui.

Tiesa, „Neptūnas“ yra finansiškai pajėgesnis už „Lietkabelį“ ir galbūt pasiūlytų treneriui patrauklesnes sąlygas. Be to, K.Maksvytis grįžtų arčiau savo gimtinės, Darbėnų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis

Jeigu K.Maksvytis priimtų „Neptūno“ pasiūlymą, trenerių rokiruotė antroje ir ketvirtoje LKL komandose, ko gero, nebūtų įmanoma. „Lietkabelis“ žais Europos taurės turnyre ir klubas negalės sau leisti turėti trenerio, kuris sezono metu išvyks treniruoti Lietuvos rinktinės per FIBA langus rudenį ir žiemą.

Taigi, neigiamas „Neptūno“ atsakymas būtų labai nepalankus D.Adomaičiui, kuris, pagal įsipareigojimus nacionalinei komandai, negali treniruoti užsienio klubo.

„Neptūno“ sudėtyje bus nemažai permainų, nes garantuotas sutartis kitam sezonui turi tik Mindaugas Girdžiūnas, Laurynas Beliauskas, Mindaugas Kačinas, Arnas Butkevičius, Matas Jucikas, Aidas Einikis ir Arūnas Mikalauskas.

Paskirtas „Neptūno“ treneris spręs Martyno Mažeikos, Vytauto Šarakausko ir Arvydo Šikšniaus likimą Klaipėdoje.

Panašu, kad į „Neptūną“ nebesugrįš amerikiečiai Jerai Grantas, Danielis Ewingas ir Chrisas Loftonas.

Bet „Neptūno“ maršrutas bus aiškesnis išsirinkus klaipėdiečių laivo kapitoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius