Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 08

Dainius Adomaitis apie naują „Ryto“ įžaidėją: „Pasižymi geru tritaškių pataikymu“

Vilniaus „Rytas“ pasirašė sutartį su Eurolygos patirties turinčiu Kroatijos rinktinės krepšininku Roku Stipčevičiumi, – oficialiai patvirtino sostinės klubas.
Roko Stipčevičius
Roko Stipčevičius (dešinėje) yra žaidęs prieš Vilniaus komandą. / „Scanpix“ nuotr.

32 metų 186 centimetrų R.Stipčevičius atvyksta į Vilnių, kad sustiprintų įžaidėjų grandį.

Chrisui Krameriui vis gydantis traumas, o Mindaugui Girdžiūnui žaidžiant dvejose pozicijose, „Rytas“ labai trūko patikimo atakų organizatoriaus.

„Tai yra įžaidėjas, kuris turi sukaupęs didelę patirtį. Jis nemažai žaidęs nacionalinėje rinktinėje ir pasižymi geru tritaškių pataikymu bei kibia gynyba, – apie naujoką sakė Vilniaus komandos treneris Dainius Adomaitis. – Jis gali organizuoti atakas bei pats jas užbaigti. Renkant informaciją teko girdėti, jog tai yra kovotojas, kuriam svarbiausia pergalė.“

Kroatijos rinktinei atstovaujantis gynėjas didžiąją karjeros dalį rungtyniavo tėvynėje ir Italijoje.

VIDEO: Rok Stipcevic (22 Pts, 5 Ast) didn't show nerves vs. MHP RIESEN Ludwigsburg

Jis atsiskleidė „Zadar“ komandoje, kurioje žaidė šešerius metus, o dar vieną sezoną atstovavo kitam Kroatijos klubui Zagrebo „Cibona“.

Nuo 2011 metų R.Stipčevičius rungtyniavo Italijoje, kur vilkėjo Varezės, Milano, Pezaro, Bolonijos ir Sasario komandų aprangas. Tik 2013-2014 m. sezoną jis žaidė Turkijoje, Bursos „Tofaš“ klube.

Praėjusį sezoną Sesario komandai Italijos čempionate jis pelnė po 8,3 taško, tritaškius mesdamas 38 proc. taiklumu, ir atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Po trečio sezono Sardinijos saloje praėjusią gegužę R.Stipčevičius atsisveikino su „Dinamo“ klubu.

Rugsėjį jis atstovavo Kroatijos rinktinei, taip pat ir mače su Lietuva. Į lietuvių krepšį jis nepataikė nė karto, o pasaulio čempionato atrankos ketveriose rungtynėse pelnė po 4,8 taško ir atliko po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Scanpix“ nuotr./Rokas Stipčevičius
„Scanpix“ nuotr./Rokas Stipčevičius

R.Stipčevičius į Vilnių atskristi turėtų jau šiandien, o jo debiutas gali įvykti jau šio savaitgalio „Betsafe-LKL“ rungtynėse su Prienų „Skycop“ išvykoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius