Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21

Dainius Adomaitis: „Ir rankšluosčiu mojuojantis žaidėjas – labai svarbus“

„Vaikas, kuris nesijaučia komfortabiliai, yra ignoruojamas ar patiria patyčias, nebus šimtu procentų atsidavęs komandai. Todėl labai svarbu pačioje pradžioje tai pamatyti ir, kaip mes sakome, „nukirsti“, – teigia Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis, kviesdamas vaikus netylėti, o suaugusiuosius –kuo skubiau sustabdyti matomas patyčias.
Kadras iš socialinės reklamos su Dainiumi Adomaičiu
Kadras iš socialinės reklamos su Dainiumi Adomaičiu / sustabdytas kadras

Emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“, devintą kartą organizuodama nacionalinę „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“, pristato socialinę reklamą, atkreipiančią dėmesį į vaikų patyčias sporte.

Bendradarbiaudama su Lietuvos krepšinio federacija ir „Western Union Foundation Lithuania“, „Vaikų linija“ adaptavo Švedijos patyčių prevencijos organizacijos „Friends“ socialinę reklamą „Kurią pusę pasirinksi tu?“.

Šis pavadinimas tapo ir šių metų „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ šūkiu, kviečiančiu prisijungti prie tų, kurie nepalaiko patyčių. Socialinėje reklamoje parodoma,kokios skausmingos vaikams būna patyčios krepšinio aikštelėje ir kaip vienas bendraamžio poelgis gali šį žeminantį elgesį sustabdyti. Šią reklamą, kurioje kartu su D.Adomaičiu nusifilmavo Sostinės krepšinio mokyklos ir „ReD Foxes“ auklėtiniai, galima pamatyti čia:

VIDEO: Socialinė reklama „Kurią pusę pasirinksi tu?“

„Komandiniame sporte kiekvienas žaidėjas įneša savo indėlį į komandos pergalę. Netgi tas žaidėjas, kuris nežaidžia nei vienos minutės, bet labai stipriai mojuoja rankšluosčiu ant suolelio, yra be galo svarbus, nes jis duoda labai gerą emocinį užtaisą. Jeigu tas žaidėjas patiria patyčias ar yra ignoruojamas komandos draugų, jis tuo rankšluosčiu taip stipriai nemojuos – tuomet gal komanda ir nelaimės. Komandinė dvasia visada yra vienas iš raktų į pergalę, – pabrėžia Lietuvos vyrų rinktinės vyr. treneris, skatindamas vaikus papasakoti apie patyčias. – Vaikai turi nebijoti kalbėti: pirmiausia tarpusavyje, aiškiai pasakant, kad toks elgesys nepatinka, o taip pat svarbu kalbėtis su savo tėvais, treneriais, vyresniaisiais broliais ar seserimis. Taip patyčias galima išgyvendinti.“

Prisiminęs savo vaikystės patirtis sporto mokykloje-internate, kur buvo ir patyčių, D.Adomaitis teigia, kad vaikus sportuoti be patyčių galėtų įkvėpti profesionalių sportininkų pavyzdys. „Lietuvos rinktinės treniruotėse būna visko: ir skaudžių kontaktų, ir traumų, ir kraujo, ir lūžių, bet niekada nebūna, kad kažkas tai padarytų specialiai ar norėdamas atimti vietą iš kito. Profesionalų sporte pagarba vienas kitam yra labai svarbus dalykas“, – akcentuoja treneris. Daugiau D.Adomaičio minčių patyčių tema galima išgirsti šiame vaizdo įraše:

VIDEO: Dainius Adomaitis kviečia stabdyti vaikų patyčias sporte

„Labai džiaugiamės, kad „Vaikų linija“ toliau didina visuomenės sąmoningumą apie patyčių problemą ir jos sprendimo būdus, naudodama Lietuvai adaptuotas „Friends“ socialines reklamas. Tam, kad patyčios būtų sustabdytos, būtinas visos bendruomenės įsitraukimas. Suaugusieji turi prisiimti atsakomybę užtikrinti saugią aplinką visiems vaikams tiek mokyklose, tiek sporto treniruotėse“, – teigia „Friends International Center against Bullying“ vadovas Jacobas Flärdhas Aspegrenas.

„Vaikų linijos“ ir „Friends“ organizacijų bendradarbiavimą bei šios reklamos idėją aktyviai palaiko Švedijos ambasada Lietuvoje.

„Labai džiaugiuosi, kad „Vaikų linijos“ ir „Friends“ bendradarbiavimas yra toks vaisingas. Lietuvos mokykloms adaptuota švediška patyčių prevencijos programa, taip pat, pasiremiant švedų patirtimi, sukurtos jau trys socialinės reklamos, parodančios, kaip kiekvienas gali prisidėti ir kartu stabdyti patyčias“, – džiaugiasi Švedijos ambasadorė Lietuvoje Maria Christina Lundquist.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius