Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 01

Dainius Adomaitis pabrėžė kroatų stiprybes ir išreiškė užuojautą slovėnams

Prieš sekmadienio dvikovą su Kroatija Vilniaus „Siemens“ arenoje Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis labiausiai telkiasi gynybai prieš vidurio puolėją ir snaiperį.
Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė
Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į Vilnių iš Italijos sugrįžę Lietuvos rinktinės krepšininkai rengiasi dešimtajai atrankos kovai.

Lietuviai jau yra užsitikrinę bilietą į planetos pirmenybes, bet siekia pirmosios vietos J grupėje. Kol kas lietuviai su 8 pergalėmis per 9 mačus laikosi lyderių pozicijoje. Bet ją reikėtų suvirtinti po pralaimėjimo Italijai praėjusį ketvirtadienį Brešoje 65:70, nes italai atsilieka tik vienu laimėjimu.

VIDEO: Mantas Kalnietis kalbėdamas apie nesėkmę Italijoje pradžiugo, sužinojęs „Žalgirio“ rezultatą

Kroatija žengia ketvirta, ir jai pirmiausia reikia galvoti, kaip pakilti ir pačiupti vieną iš trijų grupei skirtų kelialapių į pasaulio čempionatą 2019 metais Kinijoje.

Rinktinė Perg. Pral. +/-
1. Lietuva 8 1 +158
2. Italija 7 2 +99
3. Lenkija 5 4 +39
4. Kroatija 4 5 +11
5. Vengrija 4 5 -3
6. Nyderlandai 3 6 -26

Lietuva jau įveikė Kroatiją praėjusiame varžybų lange rugsėjį, kai Osijeke nugalėjo šeimininkus, nepaisant to, kad juos traukė keturi NBA žaidėjai.

„Dabar tai kitokia komanda, nei matėme praėjusiame mūsų susitikime, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adoamitis. – Faktas, kad daug žaidimo sukasi apie Miro Bilaną. Jų žaidimas paremtas baudos aikštelėje. Centruoja tiek trečios pozicijos žaidėjas, tiek Bilanas.

Jauna ir agresyvi komanda, turinti gerą jaunų ir patyrusių žaidėjų balansą. Solidus varžovas.“

Kroatija neturi tokių snaiperių, kaip Bojanas Bogdanovičius, bet D.Adomaitis atkreipė dėmesį į Domagojų Bosnjaką, kuris praėjusį ketvirtadienį pelnė 17 taškų ir kartu su M.Bilanu (22 taškai) labiausiai prisidėjo prie Kroatijos pergalės išvykoje prieš Vengriją.

„Yra Bosnjakas, kuris vienas pataikė keturis tritaškius, – paklaustas, ar šiai Kroatijos komandai nestinga snaiperių, sakė D.Adomaitis. – Jis labiau išreikštas, geriausias jų metikas. Kiti irgi yra tokie žaidėjai, kurie gali pataikyti. Tai nėra snaiperių komanda, bet turi žaidėjų, kurie gali pataikyti.“

D.Adomaičiui dar svarbiau, kad kitaip sužaistų jo vyrai, prieš porą dienų Italijoje varžovams leidę sugriebti net 18 kamuolių puolant.

VIDEO: Dainius Adomaitis po pirmojo pralaimėjimo atrankos turnyre: „Nusileidome fiziškumu“

„Peržiūrėjome rungtynių vaizdo įrašą, padarėme analizę. Faktas tas, kad nusileidome ne kovingumu, o fiziškumu – italai žaidė agresyviai, labai kietai, ant pražangos ribos, o mes nesugebėjome atsakyti“, – pripažino D.Adomaitis.

Lietuvos rinktinė be įtampos gali pabaigti atrankos turnyrą, kuriame dar liko trejos rungtynės – mačas su Kroatija sekmadienį „Siemens“ arenoje ir dar dvejos rungtynės kitų metų vasarį – namie su Italija ir svečiuose su Nyderlandais.

Tuo tarpu Europos čempionai slovėnai, atrankoje kovoję be savo žvaigždžių iš NBA, praėjusį ketvirtadienį prarado ir teorinius šansus patekti į planetos pirmenybes.

„Tai yra dabartinės sistemos didžiausias minusas. Visi sirgaliai nori matyti stipriausių sudėčių rinktines – ar tai būtų atranka, ar čempionatas.

Svarbiausiose turnyruose turėtų kovoti stipriausios rinktinės. Jos taip pat turėtų bent galimybę kovoti dėl to stipriausios sudėties“, – netobulą FIBA varžybų tvarkaraštį, kai atrankos rungtynės vyksta tuo pat metu, kaip NBA ir Eurolygos mačai, pabrėžė D.Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius