Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2017 08 15

Dainius Adomaitis pasirinko sudėtį antrosioms rungtynėms su Prancūzija

Lietuvos krepšinio rinktinė antradienį Kauno „Žalgirio“ arenoje antrą kartą išmėgins jėgas su Prancūzija. Dainius Adomaitis šiose rungtynėse versis be Ado Juškevičiaus, Deivido Gailiaus, Edgaro Ulanovo ir Mariaus Grigonio
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Kontrolinės rungtynės | Lietuva – Prancūzija | „Žalgirio“ arena | 19:30 val.

Lietuva ir Prancūzija jau išmėgino jėgas kontroliniame turnyre Orleane, kur šeimininkų atakos nepaliko vilčių Lietuvos krepšininkams – 98:77.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinėje nežaidė Artūras Milaknis, Mindaugas Girdžiūnas ir Eimantas Bendžius. Po turnyro Prancūzijoje rinktinė atsisveikino su puolėju Roku Giedraičiu.

Rinktinės sudėtis
Mantas Kalnietis Martynas Gecevičius Mindaugas Kuzminskas Donatas Motiejūnas Jonas Valančiūnas
Lukas Lekavičius Artūras Milaknis Eimantas Bendžius Jonas Mačiulis Artūras Gudaitis
Mindaugas Girdžiūnas Evaldas Kairys Evaldas Kairys

Namų sienos ir savi žiūrovai lietuviams gali tapti rimtu ginklu ir „Betsafe“ lažybininkai Lietuvos rinktinės šansus laimėti vertina 47 proc. Nors dvikovos favoritais laikomi prancūzai, pasak bukmekerių, audringų sirgalių palaikomi lietuviai gali pradėti demonstruoti solidesnį žaidimą.

„Lietuviai stengsis žaisti dėl žiūrovų ir tikrai norės nutraukti trijų pralaimėjimų iš eilės seriją. Turėtų būti mažiau eksperimentų, todėl kova bus atkakli“, – sakė „Betsafe“ lažybų analitikas Mindaugas Grigaitis.

Kad rinktinė būtinai sieks iškovoti pergalę prieš prancūzus, yra patvirtinęs ir D.Adomaitis. Rinktinės žaidėjai taip pat žada šlifuoti žaidimą ir taisyti klaidas. 14 taškų pirmame mače su prancūzais pelnęs Martynas Gecevičius sakė, kad komandos žaidime – dar nemažai broko.

„Norime gerinti gynybą. Kol kas dar klystame tiek padėdami vieni kitiems, tiek gindamiesi du prieš du situacijose. Jie turi galingus gynėjus, žaidžia atletišką krepšinį, o mums reikia žengti žingsnį į priekį“, – sakė snaiperis.

Gecevičius prancūzų gretose išskyrė Boriso Diaw žaidimą. Pasak gynėjo, prancūzų aukštaūgis ypač naudingas komandai statydamas užtvaras ir atlikdamas perdavimus. Tačiau lietuviams reikės pasisaugoti ir Evano Fournier bei Nando De Colo, kurie praėjusiame mače pridarė daugiausiai bėdų puolime.

Po mačo su prancūzais lietuvių dar laukia turnyras Latvijoje. Ten lietuviai išmėgins jėgas su latvių ir rumunų komandomis. Pasiruošimo Europos čempionatui ciklą D.Adomaičio auklėtiniai užbaigs dvejomis rungtynėmis Lietuvoje. Šiauliuose lietuviai susitiks su Islandija, o Vilniuje į čempionatą bus palydėti rungtynėmis su ispanais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje