-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 20

Kalbų apie „Lietuvos rytą“ vengęs D.Adomaitis paskelbė Lietuvos rinktinės tryliktuką

„Gerai, važiuojam!“ – Druskininkų sporto centre nurodymus po švilpuko dalijo Dainius Adomaitis. Jo užduočių Lietuvos kurorte klausėsi ne geriausi šalies žaidėjai, o būrys Jono Valančiūno krepšinio stovykloje susirinkusių paauglių. NBA centrui joje talkinęs treneris pratybas su nacionaline komanda pradės pirmadienį Kaune. Bet būtent Druskininkuose strategas atskleidė, kurie žaidėjai gins Lietuvos garbę artėjančiame 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos lange.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš porą savaičių kandidatų sąrašą pristatęs D.Adomaitis į galutinę sudėtį neįtraukė Lauryno Biručio ir Mindaugo Girdžiūno.

Gynėjai: Mantas Kalnietis (Milano „Olimpia“), Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“), Marius Grigonis (Berlyno ALBA), Adas Juškevičius (Stambulo „Galatasaray“), Renaldas Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“),
Puolėjai: Mindaugas Kuzminskas (Milano „Olimpia“), Jonas Mačiulis (Krasnodaro „Lokomotiv“), Domantas Sabonis („Indiana Pacers“), Eimantas Bendžius („Monbus Obradoiro“), Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Centrai: Jonas Valančiūnas („Toronto Raptors“), Artūras Gudaitis (Milano „Olimpia“), Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

„Nusprendėme kviestis 13, kad apsidraustume su vienu, – Druskininkuose sakė D.Adomaitis. – Laurynas norėjo padirbėti individualiai, jis nežaidė jau ilgą laiką. Be to, po krepšiu turime galingą priekinę liniją. Martynas Echodas prisijungtų ekstra atveju. Jis dar geros formos, nes ką tik baigė finalo seriją.

Girdžiūno pozicijoje irgi yra užtektinai žaidėjų. Norėjosi daugiau gynybinio stiliaus krepšininkų, kaip Seibutis ar Grigonis.“

Šis tryliktukas treniruosis kartu nuo pirmosios stovyklos dienos pirmadienį iki paskutinės, liepos 1-osios rungtynių su Vengrija.

D.Adomaičio pavardė šiomis dienomis Lietuvos krepšinyje buvo aktuali ne tik dėl nacionalinės komandos. Dar LKL pusfinalio serijos įkarštyje basketnews.lt paskelbė, kad D.Adomaitis perims Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairą.

Nors sezonas baigėsi, oficialių žinių vis dar nėra. Tad pats treneris nenorėjo leistis į diskusijas apie „Lietuvos rytą“.

„Nelabai ką galiu komentuoti. Jeigu bus kažkokių naujienų, klubas, manau, iškomunikuos. Kalbėkime apie rinktinę“, – atsakė D.Adomaitis.

Svarbus kiekvienas taškas

2019 metų pasaulio čempionato atrankoje D.Adomaičio treniruojama komanda jau yra užsitikrinusi bilietą į kitą atrankos etapą.

Dėl FIBA naujo varžybų modelio ir karo su Eurolyga be svarbiausių žaidėjų atranką pradėjusi Lietuvos rinktinė jau turi keturias pergales, kurias padėjo pasiekti Eimantas Bendžius, Adas Juškevičius, Renaldas Seibutis, Kšištofas Lavrinovičius, taip pat būrys pirmą kartą nacionalinės komandos aprangą pasimatavusių žaidėjų.

PČ atrankos C grupė
Vieta Komanda Perg./pral.
1. Lietuva 4/0
2. Lenkija 2/2
3. Vengrija 2/2
4. Kosovas 0/4

C grupėje Lietuvos komandai liko du mačai – birželio 28 dieną Gdanske su Lenkija ir liepos 1 dieną Budapešte su Vengrija.

Lietuviai jau yra tarp trijų į kitą etapą keliaujančių komandų, bet pergalių kaina yra didelė, nes įskaitiniai taškai bus persinešami į antrąjį etapą, kuriame reikės žaisti su geriausiomis trimis D grupės komandomis: Italija, Kroatija, Nyderlandais arba Rumunija.

Naujos grupės varžybų langai vėl atsivers rudenį ir 2019 metų pavasarį, o trys stipriausios rinktinės iškops į pasaulio čempionatą, kuris vyks Pekine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius