Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 07

Dainius Adomaitis pratrūko: keikėsi, daužė stalą ir pliekė FIBA

Tai buvo emocingiausia Dainiaus Adomaičio spaudos konferencija gyvenime. Turbūt ir Lietuvos krepšinio istorijoje. Nacionalinės komandos strategas trankė FIBA spaudos konferencijos stalą, keikėsi angliškai, o po to – rusiškai. Tokį emocijų burbulą susprogdino šiurkšti teisėjo klaida, paskutinėmis sekundėmis palaidojusi Lietuvos rinktinę. Nacionalinei komandai paskutinės L grupės rungtynės pirmadienį nieko nebelems – pasaulio čempionatas baigsis po antrojo etapo.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paskutinę mačo minutę Rudy Gobert'as numušė antrąjį Jono Valančiūno baudos metimą, bet prieš tai palietė lanką.

Teisėjo švilpukas tylėjo, arbitrai taip pat nėjo peržiūrėti vaizdo pakartojimo, kuris būtų aiškiai parodęs, jog padarytas pažeidimas. Pagal taisykles, Lietuvos rinktinei turėjo būti įskaitytas vienas taškas. Rezultatas būtų lygus, prancūzai dar būtų turėję paskutinę ataką.

Lietuviai liko nieko nepešę, o kitoje aikštės pusėje Nando De Colo dvitaškiu įtvirtino Prancūzijos triumfą 78:75.

„Klausimus užduokit ne man, o FIBA, – angliškoje spaudos konferencijoje putojosi D.Adomaitis. – Teisėjai sugriovė antras rungtynes iš eilės. Su australais jie leido žaisti regbį, o dabar...

Tai sušiktas pokštas! Tai ne krepšinis!

Stabdykit žaidimą, eikit peržiūrėkit epizodą. Tie žmonės du mėnesius praleidžia be šeimų, aukojasi dėl rinktinės. Gerbkit juos!“

Angliškai nusikeikęs specialistas kiek nusiraminęs bendravo su Lietuvos žiniasklaida: „Kamuolys numuštas nelegaliai. Kam jie investuoja tūkstančius į pakartojimo sistemą? Paprasčiausiai eikit pasižiūrėti, viskas bus sąžininga.

Labiausiai gaila tų vyrų, to darbo, nes atvažiavome su savo tikslais ir aiškiai žinodami, ko norime.“

Tačiau netrukus iš specialisto lūpų prasprūdo rusiškas keiksmažodis. 24sek paklaustas, kodėl dviejų puikių Europos komandų rungtynėms teisėjauja trys arbitrai iš Pietų Amerikos, D.Adomaitis pratrūko: „Ačiū! Ačiū! Nereikia būti labai protingu. Žaidžia dvi Europos komandos – duokit tris Europos teisėjus! Klauskit to FIBA.

VIDEO: Dainius Adomaitis pratrūko: keikėsi ir pliekė FIBA

Tai yra... Visiems aišku. Žaidėme su Australija - visiems aišku, kokia jų svarba. O švilpia, su visa pagarba, du Puerto Riko ir vienas Argentinos teisėjas.

Vienas teisėjas rungtynių metu vienam iš žaidėjų sako: aš labai laimingas dalyvaudamas tokiose rungtynėse – čia man pirmos tokios svarbios. Sako tai žaidėjui ketvirtame kėlinyje! Jūs juokaujat (keiksmažodis)?!

Nėra to supratimo! Žiūri po to rungtynes, taip, darėme klaidų – aš, ir žaidėjai, bet ne apie tai. Jie nedirba savo darbo!“

D.Adomaitis pastebėjo, kad teisėjavimo lygis rungtynėse su Prancūzija smarkiai krito prancūzams pirmaujant 17 taškų skirtumu.

„Per daug pasakiau, – nusiramino D.Adomaitis. – Bet tiek to. Pasakiau viską.“

Lietuvos ir Prancūzijos rungtynėms teisėjavo Antonio Conde iš Ispanijos, Danielis Garcia Nievesas iš Venesuelos ir Leandro Lezcano iš Argentinos.

VIDEO: Įsiutęs D.Adomaitis per spaudos konferenciją daužė stalą ir keikėsi
VIDEO: J.Valančiūnas: treneris pasakė teisybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius