Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 02

Dainius Adomaitis prieš NBA čempioną: užduotis atimti iš Kanados greitį

Išeidamas iš treniruotės Donguano arenoje Dainius Adomaitis stabtelėjo prie ekrano, kuris rodė, kaip serbai triuškino Filipinų rinktinę. Lietuvos rinktinės treneris pažiūrėjo tik kelias sekundes, kad pamatytų rezultatą. Laiko sekti kitas komandas nėra, nes dabar visas dėmesys vienai komandai – Kanadai, su kuria Lietuva žais antradienį.
Ramūnas Šiškauskas, Dainius Adomaitis, Benas Matkevičius
Ramūnas Šiškauskas, Dainius Adomaitis, Benas Matkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vėsioje Donguano arenoje lietuviai atrodė pamiršę istorinį čempionato startą, kai rekordiniu skirtumu per savo pasirodymus pasaulio pirmenybėse 101:47 įveikė Senegalą.

Dabar nauja istorija.

Antradienį 14.30 val. mūsų šalies laiku prasidėsiantis mačas taps „gyvenk-mirk“ rungtynėms Kanadai, kuri jau pralaimėjo Australijai, ir itin didelės reikšmės Lietuvai, kuri sudorojo Senegalą, bet dar žais su Australija ketvirtadienį.

Nors Kanada į pasaulio čempionatą atsivežė tik du iš savo turimų 15-os žaidėjų NBA, tai vis dar pavojinga komanda su dviem puikiais gynėjais – buvusiu žalgiriečiu Kevinu Pangosu ir „Sacramento Kings“ įžaidėju Corey Josephu.

Tačiau didžiausios žvaigždės Kanados rinktinėje ne jie. Tai – Nicke'as Nurse'as – „Toronto Raptors“ treneris, pirmą kartą per Kanados sporto istoriją užvedęs klubą į NBA čempionų sostą.

D.Adomaičio užduotis – pergudrauti NBA čempioną.

– Treneri, kokius svarbiausius akcentus dėliojate rungtynėms su Kanada?

– Svarbiausia laiku grįžti į gynybą. Reikia sustabdyti jų atakas, kurios trunka iki 10 sekundžių.

Daugiau nei trečdalis jų atakų baigiasi greitais metimais arba greitais sprendimais ankstyviausioje atakos fazėje. Tai – didžiausias akcentas.

– Kanados treneris Nickas Nurse'as skundėsi, kad sekmadienį Australijos rinktinės priekinė linija sukėlė itin daug problemų jų aukštaūgiams. Ar mūsų priekinė linija pajėgi sukurti tiek pat bėdų?

– Pamatysime rytojaus rungtynėse. Faktas, kad Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis turės pranašumą, bandysime jį išnaudoti.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: įspūdinga Lietuvos pradžia, pažeminti liūtai ir žiaurūs triuškinimai

– Gynėjas Corey Josephas prie Kanados rinktinės prisidėjo kone paskutinę dieną prieš pasaulio čempionato – kiek jis pavojingas?

– Gal tai apsunkina mūsų žvalgybą. Buvo tik vienos rungtynės su juo ir iškart matyti, kad komandos braižas pasikeitė. Kiti turi prisitaikyti prie jo, nes tai vienas svarbiausių Kanados žaidėjų. Jam teks didelis akcentas.

– Ar Kanados žaidime matyti NBA prieskonių?

– Žaidėjai tikrai turi labai daug laisvės priimant greitus sprendimus. Per rungtynes su Australija suskaičiavome 25 kartus, kai jų ataka truko iki 10 sekundžių, net neskaičiuojant greitų atakų. Tai – labai daug.

Tad į kiekvieną jų perdavimą turime būti susitelkę šimtu procentų.

VIDEO: Kanados trenerio prisiminimai: apie darbo pokalbį su Šaru ir J.Valančiūno išskirtinumą

– Pirmąją dieną ir Kanada, ir Lietuvos rinktinė žaidė labai rezultatyviai. Antradienį turbūt bus kitoks vaizdas, rezultatyvaus mačo nereikia tikėtis?

– Faktas, kad galime laimėti rungtynes gynyba. Jei sustabdysime juos, turėsime daugiau galimybių patys užpulti. Mes norime žaisti greitai kai kuriose situacijose, bet aikštėje esant sunkesnei sudėčiai, norėtume išnaudoti tuos pranašumus.

– Sekmadienį Kanados rinktinė trečią kėlinį pradėjo įspūdingai – kas jiems pavyko?

– Viską, ką kiek anksčiau minėjau. Greiti sprendimai, Kevino Pangoso ir Corey Josepho metimai. Jų laimėta atkarpa 25:7 per penkias minutes, įmesti 37 taškai per rungtynių ketvirtį, tai yra tai, ko mes labiausiai nenorime.

Turime žaisti agresyviai gynyboje, juos varginti. Puldami irgi turime varginti juos, kad jie dirbtų gynyboje dėl kiekvieno kamuolio. Jie turi dirbti.

– Varginimas turėtų padėti, nes jų žaidėjų suolelis trumpesnis?

– Suolelis gal ir trumpesnis, bet tai solidūs žaidėjai, kurie demonstravo puikų žaidimą ir fantastinį pataikymą kai kuriose pasirengimo rungtynėse. Tai komanda, kuri orientuota į puolimą. Todėl viską lems mūsų gynyba.

VIDEO: D.Adomaičio mintys apie rungtynes prieš Kanados rinktinę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius