Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 04

Dainius Adomaitis žino, kodėl atsivėrė rinktinės žaizdos

Dainius Adomaitis prieš savo debiutą rinktinės trenerio poste lyg žiūrovas įsitaisė šeštoje „Švyturio“ arenos tribūnų eilėje. Jis iš šalies stebėjo, kaip į pergalę prieš latvius artėjo Gruzijos krepšininkai. Bet į „Švyturio“ areną 6000 žiūrovų rinkosi pažiūrėti ne latvių ir gruzinų, o atsinaujinusios Lietuvos rinktinės ir D.Adomaičio krikšto nacionalinėje komandoje. Tai nebuvo pats gražiausias reginys pajūryje penktadienio vakarą, bet Lenkija nugalėta – 59:58.
Dainius Adomaitis
Pirmosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Lenkija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Imk minutinę!“ – į D.Adomaitį skriejo ekspertų patarimai kritiniu metu, kai Lenkijos rinktinė ketvirtajame kėlinyje lygino rezultatą 47:47.

Ištrūkusi iš pokalbių šou su teisėjais, nacionalinė komanda buvo nurūkusi į priekį dviženkliu skirtumu. Tačiau mūsiškių puolimas strigo kaip nacionalinio futbolo stadiono statybos – per 35 žaidimo minutes tikslą pasiekė tik 26 proc. metimų – 15/56.

Visa laimė, kad iniciatyvą perėmę lenkai taikliau atakavo ne lietuvių krepšį, o Martyno Gecevičiaus lūpą, trinktelėję per ją svarbios atakos metu ir gavę pražangą puolime.

D.Adomaitis per krikštynas nacionalinėje rinktinėje dūsavo šalia šoninės linijos, bet iš dumblo išlipo nesuklupęs.

„Po tokių pergalių gali padaryti žymiai geresnes išvadas. Vyrams kovos, energijos, kol turėjo, netrūko – buvo viskas gerai. Bet kai kurie dalykai, ypač puolime... Žinome, kodėl turėjome tokį procentą. Tai buvo geros rungtynės analizei“, – spaudos konferencijoje labai nedžiūgavo rinktinės specialistas.

– Kuriuos žaidėjus galėtumėte išskirti?

– Nemanau, kad dabar reikėtų tą daryti. Žiūrim bendrą paveikslą. Norėjom pažiūrėti, pamaitinti kamuoliais JV. Gerai, jį pradėjo ir trapinti gynyboj, todėl mums buvo proga pasianalizuoti.

– Kodėl rungtynių pradžioje komanda tiek dažnai bendravo su teisėjais?

– Visi buvo pasiilgę teisėjų. Norėjo pasišnekėti (šypsosi.).

Manau, teisėjai gan gerai kontroliavo rungtynes. Nebuvo jokių problemų. Buvo daug kontakto, todėl viskas dėl to.

– Jonas Valančiūnas dažnai agresyviai atakavo krepšį iš vidutinio nuotolio. Toks buvo nurodymas?

– Yra situacijų, kuriose norime išnaudoti kitų pozicijų žaidėjus prie vadinamų mismatchų. Kai jis prie vidutinio nuotolio, ne tai kad verčiam, bet jis turi mesti.

– Sakėte, kad rinktinė žais greitai. Ar patenkintas, kaip žaidėjai pildė tą planą?

– Tai pirmųjų rungtynių efektas. Pirmoje pusėje prametėm 11 baudų. Tai psichologija. Jie stengėsi kaip geriau padaryti, bet kartais persitempia. Žaidimo balansas tarp greito ir lėtesnio žaidimo šlubavo.

– Kodėl lenkų spurto metu kevirtajame kėlinyje neleidote į aikštę pagrindinių žaidėjų?

– Man reikia pasižiūrėti į žaidėjus, tarp kurių konkurencija, ekstremaliose situacijose. Ar tas žaidėjas galės pakeisti rungtynių ritmą. Žaidėjai man davė atsakymą. Mano darbas suteikti jiems galimybę, o jiems – man duoti atsakymą.

– Adas Juškevičius žaidė nemažai tuo kritiniu metu. Kaip vertinate jo darbą įžaidėjo pozicijoje?

– Treniruotėse jis dažnai žaidžia kartu su Mindaugu Girdžiūnu, besikeisdami combinio įžaidėjo rolėmis. Norisi visada geriau, bet žinom, kodėl yra kai kurie dalykai.

Palyginus mūsų energiją, kokia buvo pirmame kėlinyje ir antroj pusėje, visi matėte. Mes sulėtėjome ir mūsų sprendimai pasidarė prastesni. Todėl mes žinom, kodėl tą turime. Bet negali būti tokių situacijų, kai mes atsistoję žiūrime, kaip lenkai griūva dėl kamuolio.

– Turbūt Bendžiui šiandien turite mažiausiai pretenzijų?

– Jis gan gerai išnaudojo savo šansus. Taip atrodo po rungtynių, bet nesinori dar džiaugtis. Viskas su juo buvo gerai. Rytoj bus kita rotacija ir kiti turės šansų.

– Gudaitis buvo agresyvus puolime, bet neatkovojo nė vieno kamuolio. Kaip vertinate jo žaidimą?

– Krepšinis ne rankinis. Negali būti gynybos žaidėjas ar tik puolime. Turi gerai žaisti abejose pusėse. Jis buvo agresyvus, bet krepšinis prasideda nuo gynybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius