Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 28

Danų spauda po pergalės prieš Lietuvą: „Didžiulė sensacija – įveikti Europos milžinai“

Didžiausi Danijos naujienų portalai džiugiomis antraštėmis sveikino savo šalies krepšininkų pergalę Europos čempionato atrankos rungtynėse penktadienį prieš Lietuvą.
Lietuva – Danija
Lietuva – Danija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Didžiulė daniška sensacija“, – skelbė ekstrabaldet.dk

„Didelė sensacija: Danija įveikė Europos milžinus“, – trimitavo ir kitas populiarus danų portalas bd.dk

Penktadienį danai Vilniuje 80:76 įveikė Lietuvos rinktinę Europos čempionato atrankos rungtynėse. Natūralu, kad tai nustebino visus.

„Tai pirmasis kartas, kai Danija įveikė Top10 komandą. Lietuva yra aštunta pasaulio reitinge, o Danija rikiuojasi 59-a“, – skaičiavo „Ekstrabladet“.

Šis portalas priminė, kad Lietuvos rinktinėje nebuvo NBA žvaigždžių Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno „Bet vis tiek rezultatas unikalus“, – teigė ekstrabladet.dk

Patebėta, kad danai irgi neturėjo savo Shavono Shieldso (Milano „Olimpia“) ir Darko Jukičiaus („Bakken Bears“), bet Gabrielis Lundbergas buvo šaltakraujiškas, kai labiausiai reikėjo.

Būtent šis 28 taškus surinkęs gynėjas iš Zelionos Guros „Stelmet“ klubo prasiveržimu per Jono Mačiulio rankas pelnė lemtingus taškus, kai likus žaisti 18,9 sek, kai rezultatas tapo 78:76 svečių naudai.

„Mantas Kalnietis prametė tritaškį, o Adama Darboe baudomis užtikrino istorinę danų pergalę“, – rašė ekstrabladet.dk

bd.dk citavo trenerio Erezo Lundbergo žodžius: „Fantastiškas jausmas. Mes padarėme kažką, ko Danija nebuvo padariusi iki šiol – įveikė Top10 komandą pasaulyje.“

VIDEO: Spaudos konferencija po Lietuvos-Danijos rungtynių

Daugiausiai Danijos krepšinio federacijos pranešimu aprašant rungtynes pasirėmusi danų žiniasklaida pabrėžė, kad laimėtos rungtynės prieš Lietuvą išlaikė kovoje dėl bilieto į Europos čempionatą.

Primenama, kad Belgija pirmauja grupėje su trimis pergalėmis, o Lietuva. Danija ir Čekija turi po pergalę. Trys grupės komandos pateks į 2022 metų Europos čempionatą, o tarp jų jau yra viena pirmenybių šeimininkių Čekija.

Sekmadienį Vilniuje dar žais Lietuva su Belgija, o Danija su Čekija.

Likę du atrankos varžybų turai numatyti kitų metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius