Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

Dar vienas rūpestis Dainiui Adomaičiui – tik dabar jau dėl kito rinktinės nario

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis nelaukia, kada nacionalinės komandos rūpesčiai išsispręs savaime. Specialistas pats nuvyko į Berlyną susitikti su Mariumi Grigoniu, kuris nėra tikras, ar galės padėti Lietuvai per pirmąjį FIBA rinktinių langą.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / „Scanpix“ nuotr.

Marius Grigonis sukandęs dantis kęsdamas čiurnos traumą spėjo į benuvažiuojantį traukinį ir atstovavo Lietuvai pastarajame Europos čempionate.

Bet bėda ta, kad 23 metų gynėjas taip ir nenumalšino tų skausmų, kurie jam vos nenubraukė debiutinių Europos pirmenybių.

Berlyno ALBA klube lietuvis rungtyniauja vis dar jausdamas traumos padarinius. Tad kai klubiniame sezone lapkričio 17-gruodžio 1 dienomis ateis dviejų savaičių pertrauka, M.Grigonis planavo tą laikotarpį skirti visiškam žaizdų išsilaižymui.

24sek žiniomis, ko gero, tik paskutinėmis dienomis paaiškės, ar M.Grigonis galės atstovauti Lietuvai per pirmąjį FIBA langą.

Iš vizito į Berlyną D.Adomaitis neparsivežė teigiamo M.Grigonio atsakymo, tačiau parodė snaiperiui didžiulį dėmesį ir jo svarbą būsimoje rotacijoje.

Berlyno ALBA klubas supratingas ir noriai bendradarbiautų su Lietuvos rinktine. Prie to prisidėjo ir tai, kad D.Adomaitis pažįsta Vokietijos ekipos vadovą Mario Baldi.

Tačiau M.Grigonis dar nėra tikras, ar jo čiurna vėl leis aukoti atsistatymui reikalingą dviejų savaičių laikotarpį.

Lietuvos rinktinei 198 cm ūgio žaidėjas būtų labai svarbus.

Nors iki pirmųjų rungtynių Kosove liko trys savaitės – pasikeitusi nacionalinė komanda stos į pirmąjį 2019 metų pasaulio čempionato atrankos mūšį lapkričio 24-ąją, nei Dainius Adomaitis, nei niekas kitas nežino, kurie žaidėjai galės žaisti rinktinėse.

Bet bet kuriuo atveju M.Grigonis nacionalinėje komandoje būtų svarbi figūra, nes jau pajėgiausioje rinktinėje ALBA atstovas užėmė bene pagrindinį vaidmenį atakuojančio gynėjo pozicijoje.

Už jo nugaros D.Adomaitis, ko gero, turėtų Renaldą Seibutį ar Adą Juškevičių, bet M.Grigonio netektis būtų dar viena migla, kurios ir taip netrūksta trenerių štabui šiame pilkame Eurolygos ir FIBA karo debesyje.

Kol kas visi 9 bandymai Maskvoje žalgiriečiams baigėsi pražūtingai. Per 18 tarpusavio dvikovų "Žalgiriui" pavyko nugalėti tik kartą. Ir tą, beprotiškomis aplinkybėmis - praėjusį sezoną Kaune, kai Šarūnas Jasikevičius buvo išvarytas iš aikštės, o be vyr. trenerio likęs "Žalgiris" sugebėjo atsitiesti ir pasiekti bene įspūdingiausią sezono pergalę. Tai bus pirmoji istorinių varžovų akistata nuo to nerealaus vakaro "Žalgirio" arenoje, kai Šaras dėl lėto belaidžio ryšio, sėdėdamas rūbinėje gaudėsi situacijoje klausydamas sirgalių keliamo triukšmo. CSKA Lietuvos čempionus pasitinka didingoje "Megasport" arenoje, kurioje "Žalgiris" svečiuosis trečią kartą. Prieš porą metų CSKA iš ankštos Aleksandro Gomelskio sporto halės, kuri talpina 5,5 tūkst. žiūrovų, persikėlė į kitoje gatvės pusėje spindintį 13,4 tūkst. sirgalių talpinantį sporto kompleksą, kuriame taip pat vyksta ledo ritulio, gimnastikos, teniso ar bokso varžybos. "Megasport" juosia milžiniška tvora, atrodo, nepramušama kaip CSKA komanda žalioai baltiems. 

Jeigu Eurolyga ir FIBA nesusitars, D.Adomaitis turės burti rinktinę be 8 pajėgių Eurolygos žaidėjų.

24sek sužinojo, kad į rinktinę Donato Motiejūno neketina išleisti ir Šandongo „Golden Stars“ klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius