Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 29

Darius Maskoliūnas: „Gavę per veidą, mes kylame ir su pykčiu vožiame atgal“

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Darius Maskoliūnas pabrėžė kitokią mūsų šalies krepšininkų energiją ir atsidavimą kovai. Jis vis dar krimtosi dėl penktadienį patirto pralaimėjimo Danijai, bet rado kuo pasidžiaugti po laimėtų rungtynių sekmadienį prieš Belgiją.
Darius Maskoliūnas ir Arnas Velička
Darius Maskoliūnas ir Arnas Velička / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Labai patenkintas, kad vaikinai parodė veidą, – sakė D.Maskoliūnas, kai Lietuvos rinktinė 84:71 palaužė Belgiją svarbiose rungtynėse Vilniuje. – Šįkart jie parodė kitokią energiją ir atsidavimą.“

D.Maskoliūnas ir visa Lietuvos komanda itin susitelkusi pradėjo mačą su Belgija, nepamiršę abiejų grupės varžybose jau patirtų skaudžių pamokų.

Pralaimėjimas metų pradžioje Belgijoje ir danų sensacinga pergalė penktadienį vertė Lietuvos rinktinę žaisti labai susikaupus ir itin saugotis belgų tritaškių.

O ir patys puolime lietuviai greitai rado lyderį – Eimantas Bendžius prapliupo tritaškiais ir spjaudėsi jais, kol surinko 19 taškų.

Lietuviai ieškojo ir vis rado po krepšiais Lauryną Birutį ir Mindaugą Kuzminską, o veteranų Jono Mačiulio ir Manto Kalniečio patirtis leido kontroliuoti rungtynių eigą.

Didelių duobių išvengę lietuviai buvo įgiję 22 taškų persvarą pabaigoje rungtynių. Nors per paskutines dvi minutes sugebėjo dalį jos išbarstyti, antroji C grupėje pasiekta pergalė kiek nuramino D.Maskoliūną po juodojo penktadienio.

- Treneri, kiek ši pergalė pataisė nuotaiką? – buvo paklaustas D.Maskoliūnas per virtualią spaudos konferenciją.

– Aišku, kad pataisė. Tai, ką matėme penktadienį, niekas nenorėjo regėti Lietuvoje. Šiandien vyrai žaidė su aukšta energija prieš pajėgią komandą, kuri pavasarį mus buvo pastačiusi į vietą taip, kad skauda iki dabar.

Dabar vyrai parodė, kad turi savigarbos. Ne tai, kad varžovai neturėjo šansų, bet mūsų vyrai kontroliavo rungtynes.

Aš nežinau, kodėl mums tai nutinka, bet gavę per veidą mes kylame ir su pykčiu vožiame atgal.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Echodas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Echodas

– Ar akcentavote rungtynių metu taškų skitumą?

– Neakcentavome to, nes tai nėra svarbu. Rungtynių pabaigoje matėme situaciją ir apie ją kalbėjome vienos minutės pertraukėlės metu. Tiesiog žaidėme toliau ir tikėjomės, kad pavyks tai įgyvendinti. Deja, bet nepavyko.

– Kaip vertinate Arno Veličkos vadovavimą?

– Gerai, jis susitvarkė su savo užduotimis. Arnas ilgą laiką nežaidė, nes čempionatas Prancūzijoje sustojęs. Atvykęs į Vilnių Velička su mumis nesitreniravo ir dalyvavo tik vienoje treniruotėje.

Pozityviai vertinu. Galima kabinėtis, bet aš nesiruošiu to daryti. Jis mums labai padėjo, aš jam už tai dėkingas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas

– Rungtynių metų turėjote jam priekaištų.

– Viskas su juo gerai. Gal su laiku ir priims sprendimus greičiau, bet viskas yra gerai.

– Kaip per pasirengimą vertinate rinktinės debiutantų darbą?

– Rinktinėje visi dirba nuostabiai. Treniruočių procese nėra jokių problemų. Gal pasitaiko atsipalaidavimo vasarą, kai nesiruošėme varžyboms, o burbule vyko toks pasiruošimas, kad neturiu nė mažiausios pretenzijos žaidėjams.

Dėl varžybų kartais klausimų kyla.

– Kiek svarbus šiandien buvo J.Mačiulis, jo patarimai nuo suolo?

– Jonas visada svarbus. Jis elgiasi natūraliai. Vienu metu net tildžiau jį, nes teisėjai davė įspėjimą atsarginių suolui. Tai yra Jonas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Mačiulis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Mačiulis

– Kaip savo šansu pasinaudojo Regimantas Miniotas?

– Manau, kad labai gerai pasinaudojo. Esu juo labai patenkintas.

Miniotas per trumpą laiką viską įsisavina ganėtinai greitai ir supranta situaciją. Taip, dar yra pasimetimo, nes buvo naudojamas per dvi pozicijas – ketvirtą ir penktą, bet esu juo labai patenkintas, nes mums labai padėjo. Labai džiaugiuosi, kad jis vyksta į stipriausią lygą Europoje ir linkiu jam sėkmės Ispanijoje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas

– Naudojote itin aukštą penketuką. Kokia buvo to mintis ir kaip jis suveikė?

– Manau, kad gerai suveikė tas penketukas. Iki šio mačo Belgija buvo geriausiai iš toli metanti rinktinė, todėl mums reikėjo uždaryti tolimus metimus ir esant situacijai galėti keistis. Taip pat jie daug taškų antrais šansais rinkdavo, o mums reikėjo aukštų žmonių, kad atkovotume kamuolius.

– Ar pasiruošime kažką keistumėte prieš trečiąjį grupės varžybų langą?

– Ką reiškia tas pasiruošimas? Turėjome treniruotę antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį. O komandoje – šeši nauji žmonės. Nespėju, gal nemoku taip greitai perduoti visko, bet esu dėkingas, kad žmonės stengiasi. Jie žaidžia klubuose, kur turi po 50 derinių, o čia reikia išmokti labai greitai.

Aišku, nenorėčiau pralošti danams. Norėčiau jausti vėl geresnę energiją. Ber ar galiu pakeisti taip greitai, nekalbant apie tai, kad neturime teisės pralaimėti danams?

Aš nesugebėjau paruošti per trumpą laiką žaidėjų, kad apžaistume danus. Šiandien patys matėte, kad žaidėme su kita energija ir žaidimas kitoks.

– Ar liksite Lietuvoje dabar (penktadienį „Barcelona“, kurioje asistentu dirba D.Maskoliūnas, žais Kaune su „Žalgiriu“)?

– Antradienį dar žaisime su „Valencia“, tad rytoj skrendu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius