Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 14

Darjušas Lavrinovičius skaudančia širdimi rinktinei sako „ne“

Ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Darjušas Lavrinovičius šiais metais negalės padėti nacionalinei krepšinio rinktinei kovoti dėl Europos čempionato medalių ir kelialapių į 2016 m. olimpines žaidynes.
Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Italijoje praėjusį sezoną žaidęs 35 metų puolėjas tokį sprendimą priėmė po ilgų svarstymų.

„Džiaugiausi sulaukęs kvietimo į rinktinę, tačiau mano dabartinė sveikatos būklė yra tokia, kad skaudančia širdimi turėjau šiais metais rinktinei ir treneriui Jonui Kazlauskui pasakyti „ne“, – atvirai apie sunkų apsisprendimą kalbėjo pats krepšininkas.

J.Kazlauskas: „Turint omenyje, kad jau anksčiau netekome Donato Motiejūno ir Lino Kleizos, Darjušas buvo tas žmogus, kuris būtų galėjęs užkamšyti šią spragą“.

„Šį sezoną patyriau labai daug traumų, kai kurių padarinius jaučiu iki šiol, vis dar reikia gydytis. Kada kūnas bus visiškai pasveikęs – to dabar negaliu pasakyti, bet aišku, kad tai užtruks daug ilgiau, negu liko laiko iki pasiruošimo pradžios. Todėl ir priėmiau tokį sunkų sprendimą, kad šiais metais teks „sirgti“ už „chebrytę“ prie televizoriaus“, – sakė krepšininkas.

Treneris Jonas Kazlauskas pripažino, kad D.Lavrinovičiaus nebuvimas vers ieškoti naujų taktinių sprendimų kuriant komandos žaidimo modelį.

„Tikrai labai gaila, kad Darjušo nebus. Turint omenyje, kad jau anksčiau netekome Donato Motiejūno ir Lino Kleizos, Darjušas buvo tas žmogus, kuris būtų galėjęs užkamšyti šią spragą, – sakė J.Kazlauskas. – Būtent todėl jo sprendimo ilgiausiai laukėme ir aš jį ilgiausiai įkalbinėjau. Bet yra kaip yra – nieko nepadarysi. Reikės ieškoti naujų sprendimų su tais žaidėjais, kurie atvyks“.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jonas Kazlauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jonas Kazlauskas

Lietuvos rinktinė pasirengimą „EuroBasket 2015“ pradeda jau kitą savaitę, liepos 20 d. treniruočiu stovykla Palangoje. Vėliau rinktinė persikels į Klaipėdą, o nuo rugpjūčio pradžios tęs pasirengimą Kaune.

Galutinė rinktinės sudėtis paaiškės po kontrolinių rungtynių Lietuvoje ir užsienyje.

Lietuvoje rinktinė žais septynerias rungtynes:

2015 m. liepos 29 d. (Klaipėda)          Lietuva – Australija

2015 m. liepos 31 d. (Šiauliai)            Lietuva – Australija

2015 m. rugpjūčio 8 d. (Alytus)           Lietuva – Suomija

2015 m. rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai)    Lietuva – Austrija

2015 m. rugpjūčio 17 d. (Kaunas)       Lietuva – Turkija (Huawei Cup 2015)

2015 m. rugpjūčio 18 d. (Kaunas)       Lietuva – Makedonija (Huawei Cup 2015)

2015 m. rugpjūčio 19 d. (Kaunas)       Lietuva – Kroatija (Huawei Cup 2015)

Likę Lietuvos rinktinės kandidatai: Deividas Gailius, Rokas Giedraitis, Artūras Gudaitis, Žygimantas Janavičius, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Adas Juškevičius, Antanas Kavaliauskas, Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Jonas Mačiulis, Artūras Milaknis, Marius Runkauskas, Domantas Sabonis, Renaldas Seibutis, Jonas Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius