-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 23

Debiutui pasiruošęs R.Jokubaitis laisvas dienas „Žalgiryje“ mieliau iškeistų į rinktinę

Vienas talentingiausių Lietuvos krepšininkų Rokas Jokubaitis pastaruoju metu gyvena intensyviu ritmu. Ketvirtadienio vakarą Vitorijoje su Kauno „Žalgiriu“ iškovojęs žūtbūtinę pergalę prieš „Baskonia“ krepšininkus, 19-metis grįžo į Lietuvą ir laisvas dienas iškeitė į šansą pagaliau apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Rinktinės debiutantas prie ekipos prisijungė vyraujant slogioms nuotaikoms – penktadienį lietuviai gavo skaudų antausį 65:86 nuo Belgijos. Nepaisant to, įžaidėjas patvirtino, kad liūdesys iš krepšininkų veidų jau dingo – dabar vyrauja tik didelis susikaupimas.

„Tikrai nebuvo taip, kad mane pasitiko nedraugiškai ar laikė kažkokį pyktį. Visi priėmė gražiai ir nesijautė to liūdesio, labiau susikaupimas“, – su žurnalistais pirmaisiais įspūdžiais dalinosi Jokubaitis.

Nors visuomet kuklumu išsiskiriantis mažeikiškis tikino nežinąs, ar gaus minučių dvikovoje prieš Čekiją, prastas Žygimanto Janavičiaus pasirodymas Monse leidžia tikėtis, kad jaunasis „Žalgirio“ sistemos produktas savojo šanso tikrai sulauks.

Pateikiame krepšininko mintis po Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotės „Siemens“ arenoje.

– Kokios mintys po pirmųjų rinktinės rungtynių?

– Kaip ir visi matėte, varžovai gal labiau norėjo už mus, mes išėjome tikrai nepasiruošę. Tik rungtynių pabaigoje pasirodė, kad galime žaisti geriau. Pažiūrėjome video medžiagą, išanalizavome ją, nežinau, ką pasakyti. Atrodėme abiejose aikštės pusėse prastesni, varžovai davė didesnį kontaktą, o mes į tai neatsakėme.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis

– Atvykote po pergalės Vitorijoje. Ar radote labai liūdnus komandos draugus?

– Aišku, niekas nedžiūgavo, bet tikrai nebuvo taip, kad mane pasitiko nedraugiškai ar laikė kažkokį pyktį. Visi priėmė gražiai ir nesijautė to liūdesio, labiau susikaupimas.

– Su kokiomis užduotimis rinktinė atvyksta į antrąsias rungtynes?

– Žaisime prie savų sirgalių, beveik pilnoje arenoje. Manau, kad čia nėra kito kelio – tik tai būti kovingesniems, duoti jiems didesnį kontaktą ir rungtynes pradėti puikiu ritmu.

– Ką pats tikitės įnešti į rinktinės žaidimą?

– Peržiūrėjus vaizdo medžiagą manau, kad jei žengsiu į aikštę, išpildyti tai, ką prašys treneriai, tikrai pavyks. Galbūt gynyboje daugiau paspausti varžovų gynėjus, nes belgai jautėsi labai laisvai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

– Komandos draugai ilsisi. Ar nepavydžiai žiūrite į jų laisvalaikį?

– Esu ne bet kur, o rinktinėje. Man, kaip jaunam žaidėjui, Lietuvos piliečiui, žiauriai smagu čia būti, tai tos kelios laisvos dienos tikrai nebūtų geriau nei būti čia su tokiais žaidėjais.

– Ar kyla jaudulys prieš debiutą rinktinėje?

– Faktas. Tas jaudulys galbūt yra didesnis užsivilkti tokius marškinėlius su užrašu „Lietuva“, kai tiek sirgalių palaikys. Pirmą kartą žaisiu vyrų rinktinėje ir atstovausiu šaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius