Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 14

Dėjimais atsigavęs Martynas Echodas pabrėžė atsiskleisti trukdžiusį faktorių

Martynas Echodas vėl suliepsnojo energija, kuri šį sezoną talentingą Vilniaus „Ryto“ krepšininką aplanko ne taip dažnai. 21 metų vidurio puolėjas sužaidė rezultatyviausias rungtynes Europos taurės turnyre, kai pelnė 14 taškų dvikovoje su galinga Kazanės „Uniks“ priekine linija. Nors antradienį „Rytas“ pralaimėjo mačą 81:87, M.Echodo blyksnis svarbus žinant, kad šis sezonas jam nesiklosto sklandžiai.
Martynas Echodas
Martynas Echodas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Antradienio vakarą „Siemens“ arenoje M.Echodas vėl riaumojo.

Pikenrolas pagaliau veikė ir jis galėjo palepinti Vilniaus publiką smarkiais dėjimais į krepšį.

Žaisdamas energingai, jis surinko 19 naudingumo balų – dar svarbiau, kad pristabdė vieną Kazanės komandos lyderių Raymarą Morganą.

„Tvirčiau jaučiausi, – pripažino M.Echodas po mačo. – Komandos draugai pasitikėjo, gavau daug gerų perdavimų. Ir pats stengiausi žaisti užsivedęs.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martynas Echodas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martynas Echodas

M.Echodas priminė apie save.

Praėjusį sezoną jis stebino dažniau, kai debiutavęs Vilniaus „Ryte“ štampavo dvigubus dublius, drąsiai lįsdamas iš Louko Mavrokefalidžio šešėlio.

Šį sezoną M.Echodas dažniau keičia Evaldį Kairį, turintį ydą prisirinkti greitų pražangų. Nors erdvės atsiskleisti yra daugiau, puolime Martynas nėra toks efektyvus.

Jis pelnė po 8,7 taško Europos taurės varžybose ir atkovoja po 4,3 kamuolio. LKL čempionate jo rodikliai dar kuklesni – 6,8 taško.

„Ta problema su įžaidėjais atsiliepia, – savo banguoto žaidimo priežastis vertino M.Echodas. – Chrisas (Krameris) tris kartus traumą patyrė. Žaidėme be tikro įžaidėjo, manau, kad tai ir yra vienas iš faktorių.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Ch.Krameris, o paskui ir kitas „Ryto“ įžaidėjas Margiris Normantas antradienį praėjo pro M.Echodą šlubuodami, abu po koją įkišę į specialius batus-įtvarus.

Bet Rokas Stipčevičius debiutavo Europos taurės varžybose ir padėjo laisviau pasijauti kamuolio pasiilgusiems vidurio puolėjams.

„Tikrai aukšto lygio įžaidėjas, – apie 32 metų naujoką iš Kroatijos sakė M.Echodas. – Jam tik pirmos dienos Vilniuje, bet smagu žaisti – jis puikiai mato aikštę, suteikia gerų patarimų ir tai naudinga visai komandai.“

Antradienį M.Echodui vakaras nesibaigė linksmai.

Jis baigė rungtynes skaudančia koja ir skubėjo į procedūras, o rezultatas buvo neigiamas – po pralaimėjimo Kazanės klubui „Rytas“ liko ketvirtas D grupėje ir turės toliau kautis dėl bilieto į kitą etapą.

„Pirmą pusę žaidėme solidžiai. Bet eilinį kartą pradedame trečią kėlinį ir gauname varžovų spurtą 5:0 ar 7:0. Turime baigti tas prastas atkarpas. Ypač žaisdami prieš tokio lygio komandas – jos keliais metimais sugrįžta į žaidimą, – rungtynes galvoje persuko M.Echodas. – Aišku, nemalonu, nes demonstravome neblogą krepšinį. Nėra taip, kad jie žymiai stipresni – mes tikrai galėjome laimėti. Dėl to labai apmaudu“.

Niekas nenuplauna apmaudo geriau už kitas rungtynes. O jų M.Echodui bus ne tik Vilniaus „Ryte“, bet ir Lietuvos rinktinėje.

208 cm ūgio krepšininkas pakviestas ruoštis pasaulio čempionato atrankos kovoms po dviejų savaičių su Italija ir Kroatija – galbūt tai dar vienas ženklas, kad jaunojo kauniečio žaidimas atsigauna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius