-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 09

Didelė, bet ne vienintelė „Žalgirio“ problema

Praėjusiais metais devintąją vietą pagal naudingumą visoje Eurolygoje užėmęs Paulius Jankūnas po poilsio vasaros įsivažiuoja labai sunkiai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Per pirmas šešias LKL rungtynes „Žalgirio“ kapitonas pelnė vos po 4,5 taško, atkovojo po 3,3 kamuolio ir rinko 3,5 naudingumo balo.

Įdomu tai, kad maždaug po 20 minučių aikštėje praleidžiantis puolėjas šiame sezone nuo baudų metimo linijos atakavo tik kartą, per pirmas čempionato rungtynes prieš Alytaus „Dzūkiją“. Dar vienas nemalonus rodiklis – tritaškiai: tikslo dar nėra pasiekęs nė vienas iš šešių P.Jankūno bandymų.

Neina pagauti ritmo.

Galbūt lėtesnis 33-ejų krepšininko startas ir nebūtų toks bauginantis, jei užtikrintai rungtyniautų kiti priekinės linijos žaidėjai, tačiau taip nėra.

Savęs kol kas neranda vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas, prie komandos vis dar pratinasi ir Aaronas White'as.

Vienintelis solidžiau atrodantis priekinės linijos žaidėjas – Brandonas Daviesas. Amerikietis įneša neblogos energijos ir per tris iš šešių savo žaistų rungtynių LKL čempionate rinko daugiau nei po 10 taškų ir daugiau nei 20 naudingumo balų. Tiesa, paskutinėse rungtynėse su „Lietuvos rytu“ akis badė šešios vidurio puolėjo klaidos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Nereikia meluoti. Senesniems žaidėjams, kurie praleidžia visą vasarą, visada reikia daugiau laiko. Aš galvoju, kad jam (P.Jankūnui) ir Antanui reikės daugiau laiko.

Aš visada rekomenduočiau senesniems žaidėjams žaisti už rinktinę, nes jie kažkiek ir poilsio gauna, ir jų krūvius reguliuoja. Bet, jei tu sustoji daugiau laiko, čia yra logiška“, – apie vyresnių žaidėjų buksavimo priežastis po susitikimo su „Lietuvos rytu“ kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Tačiau pats P.Jankūnas nemano, kad vasara be rinktinės yra sunkios sezono pradžios priežastis.

Rungtynėse prieš „Lietuvos rytą“ kauniečių puolėjas buvo „minusinis“. Jis per 20 minučių pataikė 1 metimą iš 6 (1/4 dvit., 0/2 trit.), atkovojo 4 kamuolius, 4 kartus suklydo, užsidirbo 3 ir išprovokavo 2 pražangas, o susitikimą baigė su -4 naudingumo balais.

P.Jankūnas po mačo 24sek sakė, kad buvo dar labai daug broko ir tiek jis, tiek komandos draugai rungtynių pabaigoje prikrėtė daug nesąmonių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Neina pagauti ritmo“, – apie sunkią savo sezono pradžią kalbėjo puolėjas.

Komandos kapitonas pabrėžė, kad treniruotėse dirbama gerai, todėl ir žaidybinis ritmas po truputį turėtų ateiti.

Paklaustas, kaip į komandą sekasi įsilieti naujokams, P.Jankūnas šiemet prie komandos prisijungusių žaidėjų neišskyrė: „Norėtųsi, kad ne tik naujokai, bet ir mes visi greičiau įsilietume. Mums visiems trūksta aiškumo vienam su kitu, tokio supratimo. Kol kas visi buksuojam, bet tikiuosi, kad ne už kalnų tas geras žaidimas.“

Nors pats puolėjas „Žalgiryje“ turi nemenką autoritetą, tačiau Šaras pylos išrašė ir jam. Ketvirtajame kėlinyje minutės pertraukėlės paprašęs treneris žengė į aikštę ir šaukdamas pasitiko P.Jankūną.

„Neišpildžiau derinio, kurį jis buvo nubraižęs“, – epizodą prisiminė žaidėjas.

Tačiau buksuoja ir situacijų neišpildo ne tik priekinė linija. Kiek kitokia situacija yra gynėjų grandyje: Dee Bostas patyrė traumą ir neaišku, kiek ilgai ją gydysis, Vasilije Micičius prieš „Lietuvos rytą“ rungtyniavo, kaip sakė Š.Jasikevičius, „be nugaros“.

Kol kas užtikrinčiausiai atrodo Kevinas Pangosas. Jis ne tik ėmėsi iniciatyvos ir ištempė „Žalgirį“ rungtynėse su „Lietuvos rytu“, bet ir kol kas yra rezultatyviausias komandoje LKL čempionate, kuriame renka po 11,7 taško. Jam geriausiai talkina lengvasis krašto puolėjas Edgaras Ulanovas, jo sąskaitoje – vid. 10,2 taško.

Tačiau Eurolygos sezonas startuoja jau penktadienį, o galvos sopulių ir neatsakytų klausimų, panašu, yra daugiau, nei norėtųsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius