Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 12

Didžiulę dovaną gavęs Gintaras Krapikas kitos laukia iš Šarūno Jasikevičiaus

Gintaras Krapikas 54-ąjį gimtadienį minės liepos 6-ąją, bet per LKL sezono uždarymo šventę Kauno „Žalgirio“ treneris atrodė lyg švęsdamas jubiliejų. Ne tik dėl to, kad ant jo piršto suspindo naujas LKL čempiono žiedas. G.Krapikui tai buvo pirmasis pilnas sezonas „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio poste. Geriausias jo įvertinimas – nauja „Žalgirio“ pasiūlyta sutartis LKL uždarymo dieną. Kitą dovanėlę G.Krapikui gali išpakuoti Šarūnas Jasikevičius.
Trakų rajone – prabangus LKL sezono uždarymas
Trakų rajone – prabangus LKL sezono uždarymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kai „Žalgiris“ LKL finalo serijoje pribaigė „Lietuvos rytą“, čempionų trenerių tandemas tvirtai apsikabino vienas kitą ir ilgai nepaleido.

Nors prieš sezoną netrūko spekuliacijų, kad Šaras bandys užgožti vyriausiąjį trenerį, jiedu puikiai susiklijavo ir iš „Žalgirio“ sulipdė solidžią komandą.

G.Krapikas po auksinių finalo rungtynių pabrėžė, kad įkalbinti Š.Jasikevičių į trenerių štabą buvo didžiausias jo laimėjimas. Antro laimėjimo jis siekia šią vasarą.

LKL uždaryme tiesiog švytėjęs G.Krapikas 24sek.lt teigė, kad kalbina Šarą tęsti darbus „Žalgiryje“.

„Kol „Žalgiris“ su manimi nepratęsė sutarties, negalėjau kalbėti su trenerių štabo nariais apie jų ateities planus. Bet tik pasirašius sutartį pasikalbėjau su Šarūnu. Daviau jam keletą dienų apsispręsti“, – pasakojo „Žalgirio“ specialistas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Trakų rajone – prabangus LKL sezono uždarymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./

Šaras turi iš ko rinktis. Jau seniai netyla kalbos apie jo galimybes tapti pagrindiniu treneriu užsienyje. 

„Tai treneris, kuriuo domisi Europos komandos“, – neslėpė G.Krapikas.

Kita vertus, šešiskart LKL čempionas nesureikšmino tik judviejų indėlio į „Žalgirio“ pergales.

Specialistas išgyrė visą trenerių kolektyvą, kurį dar sudarė treneris skautas Evaldas Beržininkaitis, fizinio rengimo treneriai Nerijus Navickas ir Justinas Grainys, gydytojas Vytautas Kailius bei kineziterapeutas Paulius Jacikas.

Sudėties projektavimo darbai

Suformavęs trenerių štabą G.Krapikas galės visą dėmesį skirti „Žalgirio“ sudėties formavimui. Po sezono baigėsi sutartys su amerikiečiais Jamesu Andersonu ir Willu Cherry, lietuviais Robertu Javtoku ir Dariumi Songaila.

Pastarasis baigė karjerą, Jamesas Andersonas greičiausiai grįš į NBA arba persikels į turtingą Europos klubą, o W.Cherry ateitis Kaune miglota dėl galimo Manto Kalniečio sugrįžimo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Trakų rajone – prabangus LKL sezono uždarymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./

Nors Lietuvos rinktinės įžaidėjas pasižadėjo žaisti Kaune, jei jam nepavyks įsitvirtinti „Indiana Pacers“ gretose, „Žalgirio“ darbai kiek stringa.

Las Vegaso vasaros lyga vyks liepos 10–20 d. ir mažiausiai iki to laiko „Žalgiris“ nebus tikras, kas kitą sezoną diriguos žaidimui. Žalgiriečiai bus supančioti tiek finansiškai, tiek strategiškai.

Robertas Javtokas turėtų likti Kaune. Kitų lyderių Pauliaus Jankūno ir Artūro Milaknio sutartyse numatytos sąlygos, pagal kurias „Žalgiris“ pasilieka teisę pratęsti sutartį arba ne.

Tačiau bet kada deryboms gali sutrukdyti didesni krepšininkų finansiniai užmojai ar kitų Europos komandų dėmesys. Ypač tada, kai sužaidi geriausią sezoną karjeroje ir pretenduoji pasirašyti pelningiausią savo sutartį.

Su visais kitais žalgiriečiais vadovai taip pat įsipareigoję arba ilgalaikėmis sutartimis, arba tokiais sandoriais, kurių likimas – „Žalgirio“ klubo rankose.

„Pasakyti, ko šiai komandai dabar reikia labiausiai – sudėtinga, nes pirmiausia dar reikia prasitęsti sutartis su esamais žaidėjais. Kai kurių žaidėjų atlyginimai gali nebeatitikti mūsų galimybių. Dabar mūsų tikslas – apsidėlioti griaučius“, – tikino G.Krapikas.

„Žalgiryje“ gali praretėti atsarginių suolas. Vadovai spręs, ar pratęsti sutartis su Artūru Gudaičiu, Edgaru Ulanovu, Siimu-Sanderiu Vene, Luku Lekavičiumi, Vaidu Kariniausku, Tomu Dimša, Kasparu Vecvagaru, Vyteniu Lipkevičiumi ir Donatu Taroliu.

Kai kurie jauni krepšininkai šį sezoną neturėjo daug progų pasireikšti, todėl arba „Žalgiris“ juos paleis, arba jiems bus ieškoma kita komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius