Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 23

Domantas viliasi pratęsti Sabonių tradiciją: „Nenorime praleisti olimpiados“

Arvydas Sabonis savo laiku žaidė net trijose olimpinėse žaidynėse. Jo sūnus Domantas, 2016-aisiais jau atstovavęs Lietuvai Rio de Žaneiro olimpiadoje, sieks pranokti šį legendinio tėvo pasiekimą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kalbėdamas su oficialia FIBA svetaine, D.Sabonis prasitarė, ką jam ir jo šeimai reiškia didžiausias sporto renginys pasaulyje.

„Ryšys tarp mano šeimos ir olimpinių žaidynių yra didžiulis, – tikino tris tėvo olimpinius medalius – auksą ir dvi bronzas – prisiminęs Domantas. – Mano tėtis jose varžėsi, laimėjo medalius, tad olimpiados Saboniams išties yra svarbios.“

VIDEO: „Ginčas“: ar teisingai renkamas Lietuvos rinktinės treneris?

Prieš daugiau nei trejus metus, būdamas 20-ties, D.Sabonis Rio de Žaneire rinko po 5,5 taško ir atkovojo po 4,5 kamuolio, tačiau jo komandai turnyras nenusisekė – Lietuvos rinktinė iškrito ketvirtfinalyje.

Iki Tokijo žaidynių lietuviams dar reikės nueiti ilgą kelią, kadangi pirmiausia jiems teks įveikti Kaune vyksiantį olimpinį atrankos turnyrą.

Jame Lietuvos rinktinė varžysis su penkiais oponentais, o prieš burtus ji buvo paskirta į stipriausią pirmąjį krepšelį.

„Labai to laukiame, – apie olimpinį atrankos turnyrą kalbėjo D.Sabonis. – Tai bus labai atkaklus turnyras, kadangi visi sieks savo svajonės varžytis olimpinėse žaidynėse. Turėsime įveikti daugybę barjerų ir kautis, kad gautume bilietą į Japoniją.“

„Indiana Pacers“ atstovaujantis centras taip pat paaiškino, ką jam ir jo komandos draugams reiškia galimybė varžytis dėl olimpinio kelialapio.

„Žaisti olimpiadoje yra labai svarbu. Tai buvo vienas mūsų tikslų praėjusią vasarą, ir nors turėsime žaisti atrankos turnyre, žinome, kad turime pakankamai talento jį laimėti. Nenorime praleisti olimpiados – norime ir toliau varžytis visuose aukščiausio lygio turnyruose“, – tikino D.Sabonis.

Lietuviai vietą Tokijuje galėjo užsitikrinti dar rugsėjį, kai žaidė pasaulio čempionate, bet jis nacionalinei šalies komandai nenusisekė – australams ir prancūzams pralaimėję lietuviai liko už ketvirtfinalio borto.

„Prieš Prancūziją žaidėme labai gerai, bet per paskutines minutes padarėme kelias mirtinomis tapusias klaidas, – lemtingą pralaimėjimą prisiminė D.Sabonis. – Privalėjome laimėti, kad išsaugotume viltis patekti į kitą etapą. Šiame lygyje kiekviena maža klaidelė gali padaryti didžiulį skirtumą, o prancūzai mus už tai nubaudė savo nuostabiu žaidimu.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domantas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domantas Sabonis

Tiesa, Lietuvos rinktinės centras pripažino, kad jam ir jo komandai trūko ir sėkmės.

„Kai kuriose situacijose mums tikrai nesisekė. Tas pralaimėjimas prieš Prancūziją buvo išties skaudus. Tai buvo „mirk arba gyvenk“ rungtynės, o mes jas pralaimėjome, tad tikrai buvome nusivylę. Vis dėlto tikiuosi, kad pasimokysime iš klaidų ir į olimpinę atranką grįšime stipresni“, – vylėsi lietuvis.

D.Sabonis taip pat pripažino, kad lygis tarptautinėje arenoje vis labiau kyla.

„Komandų lygis auga, tačiau žinome, kad galime kovoti ir laimėti prieš kitas komandas. Norime medalių ir titulų ir esu įsitikinęs, kad tai pasieksime jau artimiausiu metu. Esame vieninga, solidi komanda, mėgstanti žaisti kartu ir atstovauti savo šaliai“, – kalbėjo „Pacers“ lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius