2019 09 02

Donatas Motiejūnas atskleidė, kodėl atsisakė NBA klubų pasiūlymų

Nors Donato Motiejūno pavardės kandidatų į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę sąraše nebuvo, krepšininko pavardė nuolatos figūravo laisvųjų agentų rinkoje, kurioje vieną garsiausių šalies žaidėjų medžiojo ne tik turtingi Kinijos ar Eurolygos klubai, bet ir keletas NBA komandų. Specialioje 15min laidoje „Rinktinė 2019“ aukštaūgis atskleidė, kodėl galiausiai nepasuko į stipriausią planetos lygą.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paklaustas apie krepšininku susidomėjusius klubus, Donatas Motiejūnas neslėpė – juo šią vasarą domėjosi net aštuoni klubai iš įvairiausių pasaulio kampelių.

„Keturi buvo iš Azijos, du iš Europos ir du iš NBA. Du geriausi pasiūlymai buvo iš Kinijos. Iš tikrųjų, visi pasiūlymai, kuriuos gavau iš šios šalies klubų, buvo rimtesni ir gerokai didesni – už NBA maždaug tris kartus, o už Europos du kartus.“

D.Motiejūnas atskleidė, jog už Atlanto lietuviu domėjosi „Minnesota Timberwolves“ bei „San Antonio Spurs“ komandos. Būtent su pastarąja organizacija jis ir pasirašė trumpalaikę sutartį praėjusio sezono pabaigoje.

Susidomėjimas Europoje – tik iš garsiausių klubų. 213 cm ūgio aukštaūgį savo gretose norėjo matyti „Barcelona“, Madrido „Real“ bei Stambulo „Anadolu Efes“ klubai.

„Nematau tikslo įvardinti konkrečius Kinijos klubus, nes tikriausiai daugelis jų nežino, – šmaikštavo krepšininkas. – Tačiau Šanchajaus klubas buvo tas, kuris nuo pirmųjų sekundžių manimi domėjosi ir kone kasdien didino pasiūlymą. Kuomet sandoris mane tenkino, aš jiems pasakiau, kad už tokius pinigus atvažiuosiu.“

Bene kiekvieno krepšininko svajonė – užsivilkti NBA komandos marškinėlius. Praeityje ne vieną sezoną stipriausioje planetos lygoje praleidęs Donatas Motiejūnas matė tiek šilto, tiek šalto. Dabar, pasvėręs visas rizikas, kaunietis atsakė, kodėl negrįžo į NBA.

„Man jau 28-eri metai. Važiuoti ten už minimumą, vėl kažkam kažką įrodinėti, kai aš žinau, kas aš esu, koks žaidėjas aš esu, bei savo vardą jau esu užsitarnavęs Kinijoje...

Turėjau vardą ir NBA, tačiau, kaip matote, ten „praganyti“ savo vardą yra labai lengva ir po to tavęs visai negerbia. Kaip Mirza Teletovičius yra pasakęs – ten tik dvi, trys komandos kaunasi dėl titulo, o kitos šiaip sau – žiūri į jaunimą ir panašiai.

Žaidėjo karjera nėra tokia ilga, kad aš mėtyčiau vienus, antrus, trečius metus. Jei nuvyksti į NBA ir tau nepasiseka, tiek Europoje, tiek Kinijoje susidomėjimas tavimi ir uždarbis bus visai kitokie.“

Krepšininkas įsitikinęs – dabar geriausi jo karjeros metai, todėl jų švaistyti D-Mo neketina.

„Kol aš esu savo pike, kol mano vardas yra aukščiausiame take per paskutinius trejus metus, tol aš privalau išlikti aukščiausiame lygyje“, – teigė Motiejūnas.

Kanalas „O, Dangau! Sportas“ po sutarties pasirašymo su „Shanghai Sharks“ klubu paskelbė, kad D.Motiejūnas uždirbs net 6 mln. JAV dolerių (prieš mokesčius) – po milijoną per mėnesį.

Palyginimui, 2018–2019 m. sezoną D.Motiejūnas „Shandong Golden Stars“ ekipoje uždirbo beveik 3 mln. JAV dolerių.

D.Motiejūnas praėjusį sezoną Kinijoje gaudamas pasireikšti vid. po 34 minutes rinkdavo 27,3 taško, atkovodavo po 14 kamuolių ir atlikdavo 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Spurs“ gretose lietuvis sužaidė tris rungtynes, per kurias pelnė po 2 taškus.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: Lietuvos pradžia ir privalomos laimėti rungtynės
VIDEO: „Rinktinė 2019“: apie pirmą pergalę prieš Senegalą ir būsimus varžovus
VIDEO: „Rinktinė 2019“: įspūdinga Lietuvos pradžia, pažeminti liūtai ir žiaurūs triuškinimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius