Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 08

Donatas Motiejūnas lagaminus namo susikrovė negavęs papildomo atlygio

Kinijos krepšinio lygos (CBA) kovos prasitęs birželio 20-ąją, tačiau kelis mėnesius Azijos šalyje laukęs Donatas Motiejūnas šį sezoną jau nebežais – lietuvis yra pakeliui į gimtinę. Pranešama, kad D-Mo ir Šanchajaus „Sharks“ prieš pat atnaujinto sezono startą išsiskyrė dėl finansinių priežasčių.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kinų žurnalistas Zhang Duo pranešė, jog prieš atnaujinant sezoną D.Motiejūnas iš „ryklių“ vadovybės paprašė papildomo atlygio už likusias rungtynes bei naujos sutarties kitam sezonui.

Vis dėlto „Sharks“ nesutiko pasirašyti kontrakto prieš sezono pabaigą bei išsiskyrė su žaidėju, atstovavusiu komandai tik pirmą sezoną.

Apie tai, kad D.Motiejūnas jau yra pakeliui į Lietuvą, sekmadienį pranešė „Sportando“ redaktorius Emiliano Carchia.

Italas socialiniame tinkle pasidalijo sekmadienį oro uoste daryta nuotrauka, kurioje matomas tiek Donatas Motiejūnas, tiek krepšininko asmeninis treneris Virginijus Mikalauskas.

D.Motiejūnui 2019-2020 m. sezonas buvo trečias Kinijos lygoje – prieš tai dvejus metus jis žaidė Šandongo „Golden Stars“ komandoje.

Su „Sharks“ lietuvis buvo pasirašęs vieną didžiausių sutarčių Kinijos krepšinyje – prieš sezoną buvo kalbama, kad D.Motiejūnas per metus turėtų gauti net apie 6 mln. JAV dolerių.

Visgi Kinijos krepšinio sezoną dar sausį pakirto koronaviruso pandemija – D-Mo su komanda paskutines rungtynes prieš sezono sustabdymą sužaidė dar sausio 21 dieną. Netrukus jis grįžo į Lietuvą, o Kinijoje sezono atnaujinimo laukė nuo pat kovo vidurio.

Prieš sustabdant sezoną „Sharks“ savo sąskaitoje turėjo 9 pergales ir 21 pralaimėjimus bei rikiavosi tik 16-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Pats D.Motiejūnas buvo vienas svarbiausių „ryklių“ krepšininkų – per 37 minutes pelnydavo po 22,8 taško ir sugriebdavo po 15,1 kamuolio.

213 cm ūgio vidurio puolėjas paskutinį sykį oficialiose rungtynėse žaidė dar vasario pabaigoje, kuomet po ilgos pertraukos apsivilko Lietuvos vyrų nacionalinės rinktinės marškinėlius atrankoje į EČ. Aukštaūgio rodikliai per dvejas rungtynes siekė 13,5 taško ir 6 kamuolius.

„Sportando“ kiek anksčiau paskelbė, kad Šanchajaus klubas siekia iki atnaujinto sezono pabaigos išsaugoti amerikietį Ray'ų McCallumą, kuris, pasitraukus lietuviui ir kitam amerikiečiui Jaredui Cunninghamui, turėtų tapti ryškiu ekipos lyderiu.

Visgi sezono pratęsimą Kinijoje pasitikti turėtų kitos puikiai visame pasaulyje žinomos pavardės, tokios kaip Jeremy Linas, Sonny Weemsas, Ekpe Udoh ar Ty Lawsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius