Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 26 /21:35

Draugiškas revanšas virto sutriuškinimu: Lietuvos rinktinė nepasigailėjo latvių

Lietuvos rinktinė be didesnio vargo atsirevanšavo Latvijos krepšininkams. Kazio Maksvyčio treniruojama komanda žaidė tiesiog puikiai ir Šiauliuose vykusiose draugiškose rungtynėse triumfavo 98:62 (23:15, 28:22, 16:16, 31:9).
Ignas Brazdeikis
Draugiškas mačas su broliukais: Lietuva – Latvija / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Negalėjome nepadaryti išvadų. Po pirmo mačo jie daug kalbėjo, šypsojosi – norėjosi revanšo. Šįkart buvo labai daug energijos ir noro“, – po rungtynių sakė Tomas Dimša.

Primename, kad kontrolines tarpusavio rungtynes Rygoje trečiadienį lietuviai pralaimėjo 52:70. Revanšas pavyko išties saldus.

Kazio Maksvyčio sprendimu rungtynes praleido Karolis Lukošiūnas, Laurynas Birutis, Regimantas Miniotas ir Arnoldas Kulboka.

Latvijai šįkart talkino „Dallas Mavericks“ žaidžiantis Davis Bertanis.

Bet pasirodymą jis užbaigė užsidirbdamas techninę pražangą – latvių žvaigždė ketvirtajame kėlinyje galėjo tik bejėgiškai stebėti talžomus komandos draugus.

Nors būtent jis jau pirmos atakos metu smeigė tritaškį į lietuvių krepšį, tarsi bloga žadėdamas. Nieko panašaus neįvyko, nes darbo ėmėsi Ignas Brazdeikis.

Ignas tiesiog terorizavo latvių gynybą žaisdamas vienas prieš vieną ir per pirmąsias šešias minutes pelnė 10 taškų.

Lietuvių energija nuo pat mačo pradžios buvo pavyzdinė.

Jau per pirmąjį ketvirtį lietuviai puolime atkovojo 7 kamuolius ir antraisiais šansais surinko 8 taškus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Draugiškas mačas su broliukais: Lietuva – Latvija
Lukas Balandis / BNS nuotr./Draugiškas mačas su broliukais: Lietuva – Latvija

Antrasis kėlinys priklausė Gyčiui Masiuliui. Puolėjas pataikė net tris tritaškius (3/4), iš viso surinko 17 taškų, niekais paversdamas latvių pastangas prisivyti. Po dviejų kėlinių lietuviai buvo priekyje 51:37.

Trečiajame kėlinyje lietuviai kiek stabtelėjo. Tris minutes negalėjo pelnyti taškų, bet latviai kukliai tuo naudojosi – 51:41.

Arno Veličkos ir T.Dimšos tritaškiai grąžino lietuvius ant bėgių, ir tuomet prasidėjo formalumų tvarkymas. Mariaus Grigonio reidai virsdavo ir jo paties, ir komandos draugų taškais.

Ketvirtajame kėlinyje Latvijos rinktinės krepšininkai tapo tiesiog žiūrovais, stebėjusiais įspūdingą lietuvių spurtą (17:0).

Paskutinį ketvirtį šeimininkai laimėjo 31:9.

Snaiperiais garsėjanti Latvija pataikė tik du tolimus metimus (2/20), kai lietuviai atseikėjo 11, mesdami 50 proc. taiklumu (11/22).

Bent po tritaškį pataikė net septyni Lietuvos rinktinės žaidėjai. Vienintelius du latvių tritaškius pataikė Davis Bertanis.

Tai buvo draugiškos rungtynės besirengiant FIBA pasaulio čempionato atrankos langui. Primename, kad liepos 1-ą dieną lietuviai žais su Bulgarija, o liepos 4-ą – su čekais.

Lietuva: I.Brazdeikis ir G.Masiulis po 17, T.Dimša 11, D.Sabeckis 9, A.Velička 8 ir M.Grigonis 8 (5 rez. perd.), B.Griciūnas ir E.Žukauskas po 6, T. Sedekerskis ir G.Radzevičius po 5, M.Echodas 4, V.Čižauskas 2.

Latvija: R.Lomažas 14, Davis Bertanis 10, A.Gražulis 8, A.Pasečnikas 7, Dairis Bertanis ir K.Cavaras po 6.

RUNGTYNIŲ EIGA: LIETUVA – LATVIJA

40 min. Revanšo formalumai sutvarkyti – 98:62.

39 min. D.Sabeckis smeigė tritaškį, nudžiugindamas Šiaulių publiką. Latviai mačo pabaigoje atrodė bejėgiai.

36 min. E.Žukauskas įsijungė į taškų rinkimo akciją, prisidėdamas prie įspūdingo lietuvių spurto 17:0. K.Maksvyčio auklėtiniai pirmąją ketvirto kėlinio pusę laimėjo rezultatu 20:1.

35 min. Davis Bertans užsidirbęs pražangą išliejo emocijas teisėjų adresu ir užsidirbo techninę nuobaudą – „Mavericks“ žvaigždė turėjo palikti aikštę su penkiomis pražangomis.

34 min. D.Sabeckis, G.Radzevičius ir T.Dimša pratęsė lietuvių spurtą (84:54).

33 min. M.Grigonio reidas su pražanga, keturi I.Brazdeikio taškai ir lietuvių spurtas 7:0.

33 min. I.Brazdeikis greitoje atakoje pakabino kamuolį T.Sedekerskiui – du taškai ir latvių minutės pertraukėlė (72:54).

32 min. I.Brazdeikis greitoje atakoje pakabino kamuolį T.Sedekerskiui – du taškai ir latvių minutės pertraukėlė (72:54).

31 min. M.Grigonio reidas, perdavimas ant lėkštutės ir T.Sedekerskio du taškai su pražanga (70:53).

30 min. Dairis Bertans paskutinėmis atakos sekundėmis pelnė du taškus, bet M.Grigonis atsakė tritaškiu po driblingo (67:53).

29 min. M.Echodas statydamas užtvarą užsidirbo pražangą puolime – tai ketvirtoji asmeninė.

28 min. Labai apmaudi lietuvių klaida, savo aikštės pusėje perdavinėjant kamuolį. A.Žagars tuo pasinaudoja, perima kamuolį ir švelniną skirtumą (64:49).

27 min. Po V.Čižausko „floaterio“ – 62:45.

25 min. Iš toli pataikė ir T.Dimša! (59:41).

24 min. Latviai rizikavo palikdami A.Veličką, bet šis pataikė iš toli (56:41). Iki šio metimo abiejose akistatose su latviais A.Velička buvo prametęs visu aštuonis tritaškius.

23 min. Net tris trečiojo kėlinio minutes Lietuvos rinktinė negalėjo pelnyti taškų. Latviai priartėjo 51:41. Taškų badą nutraukė M.Echodas.

20 min. Gytis Masiulis! Dar du jo tritaškiai ir į rūbinę lietuviai išėjo turėdami 14 taškų persvarą (51:37).

19 min. I.Brazdeikis bebaimiškai paleido tritaškį per Davį Bertainį, bet kitoje atakoje „Mavcericks“ latvis atsakė tuo pačiu.

18 min. G.Masiulis smeigė tritaškį – tai jau 11-asis puolėjo taškas.

17 min. Latviai naudojosi tuo, kad atsidūrė „bonus“ situacijoje – Dairis Bertans sumetė baudos metimus ir iš lietuvių persvaros teliko septyni taškai (37:30). K.Maksvytis paprašė pertraukėlės.

16 min. G.Masiulis greitoje atakoje sudrebino varžovų krepšį (37:24).

13 min. A.Pasečniks likęs po krepšiu su M.Grigoniu vargo neturėjo. Latviai vis dažniau ieško spragų Lietuvos baudos aikštelėje.

11 min. T.Dimša „atsidarė“ iš toli (26:15).

10 min. Pražangas be atvangos rinkę latviai siuntė ir siuntė lietuvius prie baudų metimų linijos, tačiau ne visus metimus šeimininkai sumetė (4/9). Kėlinį užbaigė nuostabus A.Veličkos perdavimas per nugarą B.Griciūnui, kuriam neliko nieko kito – tik įkrauti iš viršaus (23:15).

8 min. B.Griciūnas ir A.Velička įsitraukė į taškų rinkimą, priversdami latvius prašyti minutės pertraukėlės (18:8).

6 min. I.Brazdeikis toliau siaučia žaisdamas vienas prieš vieną (9:5). Dar pridėjo tritaškį, į sąskaitą įsirašydamas jau 10-ąjį tašką (12:7).

5 min. I.Brazdeikis po reido palei galinę liniją pelnė du taškus su pražanga ir Šiaulių arenos žiūrovams įtempė savo bicepsus (7:3).

4 min. Virtinė netikslių metimų abiejose aikštės pusėse palieka tą patį rezultatą – 4:3. M.Echodui užsidirbus antrą pražangą, B.Griciūnas pakilo nuo suolo.

2 min. Lietuviai atsakė tiksliais G.Masiulio ir I.Brazdeikio metimais. Latviai vos per kelias minutes surinko keturias asmenines pražangas.

1 min. Jau pirmos atakos metu Davis Bertans išlindęs iš už užtvaros smeigė tritaškį – 0:3. Blogas ženklas?

Starto penketukai:

Lietuva: V.Čižauskas, M.Grigonis, I.Brazdeikis, G.Masiulis, M.Echodas.

Latvija: Davis Bertans, Dairis Bertans, A.Gražulis, A.Pasečniks, A.Žagars.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius