-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

„Durneliais“ ir „debilais“ besisvaidęs „Šiaulių“ treneris gailisi pratrūkęs

„Gal aš esu debilas?“ – po antro iš eilės kankinančio pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“ rėžė „Šiaulių“ treneris Vaidas Pauliukėnas. Ant savo auklėtinių dėl antro iš eilės pralaimėjimo per 50 taškų skirtumu supykęs strategas per spaudos konferenciją nesuvaldė emocijų, bet kitą dieną oficialiai „Šiaulių“ klubo svetainei jau neslėpė pasikarščiavęs.
Vaidas Pauliukėnas
Vaidas Pauliukėnas / LKL.lt

„Neslėpsiu, praleidau bemiegę naktį. Belieka apgailestauti, kad leidau išsilieti emocijoms, – ketvirtadienį nurimus emocijoms jau kalbėjo V.Pauliukėnas.

– Pasisakymas po rungtynių buvo pernelyg aštrus, nes nugalėjo emocijos. Buvo labai apmaudu taip bejėgiškai pralaimėti savo sirgalių akivaizdoje. Žinoma, pralaimėti „Žalgiriui“ jokia tragedija, juk pralaimėjimai sporte – neišvengiami. Tačiau labai svarbu, kaip pralaimi!

O „Šiauliai“ visada garsėjo kovingumu... Prieš sezoną apie tai ir kalbėdavau – svarbiausia kautis, būtent to reikalavau iš savo auklėtinių. Deja, to nebuvo nei savaitgalį Latvijoje, nei čia, namuose. Po tokių pralaimėjimų jaučiuosi baisiai, sugniuždytas. Niekas neįsivaizduoja, kaip būna gėda...“

– Kodėl komanda žaidžia taip prastai? – bcsiauliai.lt paklausė V.Pauliukėno.

– Svarsčiau ilgai, nemiegojau visą naktį. Manau, kad priežasčių – ne viena ir ne dvi. Turime visiškai naują komandą, ji suformuota nuo nulio. Akivaizdu, kad trūksta susižaidimo, dalis vaikinų apskritai pirmąsyk susidūrė su europietišku krepšiniu. Gal dabar, sezono pradžioje, būtų geriau žaisti su silpnesniais varžovais. Bet tai – tik pasvarstymai. Manau, kad turime ir vidinių bėdų. Akivaizdu, kad ne visi stengiasi, ne visi atiduoda save šimtu procentų. Kai buvau žaidėjas, mums nebuvo svarbu, ar atlyginimą gausim antradienį, ar – penktadienį. Bet dabar, matyt, kiti laikai.

Į klausimą „kodėl?“ surasti vienintelį atsakymą po tokio mačo neįmanoma. Būčiau genialus treneris, jei žinočiau, kodėl mes taip bejėgiškai pralaimime. Tokių duobių sporte būna ne tik „Šiauliams“, ne tik krepšinyje, ir niekas negali pasakyti vienos konkrečios priežasties. Nemanau, kad kaltas kelias dienas vėluojantis atlyginimas. Juolab kad per ikisezoninius mačus atrodėme tikrai neprastai.

VIDEO: V. Pauliukėnas: „Gal esu debilas?“

– Kaip atslūgus emocijoms vertinate savo komentarą po trečiadienio rungtynių, žodžius apie auklėtinius?

– Esu įsitikinęs, kad taip nebūčiau kalbėjęs, jei komandai vadovaučiau ne pirmą sezoną. Labiau patyręs treneris ne tik greičiau reaguoja į įvykius aikštėje, bet ir taip nepasiduoda emocijoms. Man, antras oficialias rungtynes komandai vadovavusiam treneriui, belieka apgailestauti, kad leidau išsilieti emocijoms. Privalėjau susitvardyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius