-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 22

Dvigubas didvyris: JAV žiniasklaidos antraštėse mirgantis lietuvio vardas kėlė varžovams pyktį

Ąžuolo Tubelio vardas, kurį vis dar sunkiai su akcentu taria jo treneris, mirga JAV universitetų krepšinį pateikiančios žiniasklaidos antraštėse. Būtent jo prisilietimas prie kamuolio su sirena atnešė pergalę Arizonos vyrukams principiniame valstijos derbyje. Auksiniai 18-mečio taškai bei veiksmai NCAA kėlė ir šypsenas, ir priešininkų pyktį.
Ąžuolas Tubelis
Ąžuolas Tubelis / „Scanpix“/AP nuotr.

Ąžuolo vardą dar mokosi tarti ir JAV žurnalistai.

„Azoulas Tubelis sunkiai prisitaikė prie Arizonos valstijos komandos pasiūlyto tempo ir pirmoje pusėje buvo nereikšmingas, – su klaida varde rašė „Associated Press“. – Bet kai rungtynių likimas atsidūrė ant linijos, naujokas iš Lietuvos sukūrė du svarbiausius vakaro epizodus – o gal net viso sezono.“

Likus mažiau nei 10 sekundžių Ą.Tubelis blokavo „Arizona State Sun Devils“ pergalę galėjusį išplėšti metimą, o nuskuodęs į kitą aikštės pusę, atsidūrė laiku ir vietoje.

„Arizona Wildcats“ ekipos žaidėjams ir treneriui Seanui Milleriui kelią šypseną puolimo lyderio Jameso Akinjo pasakymas, kad tai buvo perdavimas. Bet svarbiausią akimirką nedvejojo Ąžuolas, sugavęs ore tą metimą/perdavimą ir pavertęs jį pergalingu dvitaškiu 84:82.

„Mačiau, kad atskrieja kamuolys, tiesiog jį pagavau ir užbaigiau“, – sakė 8 taškus pelnęs aukštaūgis.

Tai buvo pakankamai keistas pergalingo metimo šventimas. Atrodo, pačiam lietuviui reikėjo laiko suvirškinti, kad tai jo prisilietimas prie kamuolio atnešė „Wildcats“ pergalę.

„Jausmas – nuostabus, nes tai, ko gero, mano pirmas pergalę atnešęs metimas“, – virtualioje spaudos konferencijoje kukliai šypsojosi Ą.Tubelis.

Po fantastiško epizodo jį apsupo laimingi komandos draugai, o iš trenerių štabo lietuvį sveikino ir buvęs NBA krepšininkas Jasonas Terry, dabar dirbantis Arizonos ekipoje.

Pergalės džiaugsmas buvo labai saldus – Arizonos krepšinio apžvalgininkai šią dvikovą laiko derbiu.

„Pamačiau, kad atbėga Ąžuolas, todėl pabandžiau atlikti gerą sprendimą, – sakė gynėjas J.Akinjo, pelnęs 24 taškus ir iki lemiamo veiksmo pataikęs 5 tritaškius iš 9. – Tai buvo pakabintas perdavimas. Alley-oop'as Ąžuolui.“

„Jeigu tai buvo perdavimas, tai velniškas perdavimas, – ironiškai šypsojosi treneris S.Milleris. – O jei tai buvo metimas... Tai irgi buvo velniškas perdavimas.“

Bruce'as Pascoe iš „Arizona Daily Star“ pabrėžė, kad Ą.Tubelis pirmoje rungtynių pusėje nepelnė nė taško ir prametė visus keturis savo metimus. Esą jis strigo tvarkydamasis su mobiliais varžovų puolėjais.

Tačiau už savo žaidimo renesansą Ą.Tubelis daugiausiai dėkojo komandos draugams, kurie nenustojo ieškoti po krepšiu vieno savo lyderių.

„Ąžuolas pirmoje pusėje buvo tarsi nesavas, o už tai gero žodžio nusipelno varžovų gynyba, – teigė Ą.Tubelio treneris S.Milleris. – Tai atletiška, staigi, po visą aikštę spaudžianti komanda. Krepšinis su jais yra šiek tiek kitoks, nes tai labai aukšto tempo žaidimas. Galbūt tai nustebino Ąžuolą, nors bandėme jį paruošti šiam iššūkiui.“

Ą.Tubelis rungtynes iš viso baigė su 8 taškais ir 7 atkovotais kamuoliais.

„Sveikas atvykęs į Teritorinės taurės derbį, Ąžuolai!“ – sveikino lietuvį Arizonos gerbėjų puslapis „SB Nation“ platformoje.

Jo metimas padėjo įveikti principinius varžovus iš Arizonos valstijos pirmą kartą per trejus pastaruosius metus.

Beje, savo pergalingais veiksmais jis ištaisė svarbią klaidą rungtynių pabaigoje. Likus žaisti 32,9 sek. Ą.Tubeliui buvo užfiksuota pražanga puolime. Šis teisėjo sprendimas iššaukė audringą trenerio S.Millerio reakciją. Bet Ąžuolas išliko ramus – jau kitoje atakos pusėje blokavo išgyvenimo metimą ir pradėjo lemtingą išpuolį.

„Ąžuolas atgijo maždaug 15-ą rungtynių minutę ir sugriebė akivaizdžiai labai vertingą kamuolį puolime“, – savo auklėtinio pasirodymą reziumavo „Wildcats“ strategas.

Tačiau ne visiems Ą.Tubelis suteikė tiek džiaugsmo.

Pavyzdžiui, Arizonos valstijos komandos treneris Bobby Hurley įsitikinęs, kad Ą.Tubelis blokavo Remy Martino metimą ne be pražangos.

„Tai buvo laimėtos rungtynės ir Remy Martinas nusipelnė stoti prie baudų metimo linijos, – tikino varžovų treneris. – Besiginantis žaidėjas gynėsi ne abiem ištiestomis rankomis. Viena iš jų lietė Remy Martiną. Net nežinau, ką čia daugiau diskutuoti.“

B.Hurley tūžo ne be reikalo. Arizonos valstijos vyrukai buvo vieni favoritų laimėti „Pac-12“ konferenciją, kurioje rungtyniauja ir Ą.Tubelio komanda, bet šioje kur kas solidžiau atrodo lietuvis ir jo „laukinių kačių“ būrys.

„Wildcats“ bendroje įskaitoje turi 11 pergalių ir 3 pralaimėjimus, kai „Arizona State Sun Devils“ – 4 pergales ir 7 nesėkmes. „Pac-12“ rikiuotėje Ą.Tubelio komanda žengia ketvirta, o „saulės velnių“ – priešpaskutinė vienuolikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius