-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 02

Dvyliktoji NKL savaitė: trileris Kaune ir pergalingas čempionų spurtas

Praėjusią savaitę penktadienio ir šeštadienio akistatomis Mezon NKL pirmenybių ekipos užbaigė kalendorinius metus, o 2017-ieji buvo vainikuoti ir intriguojančiomis kovomis, ir įsimintinais pasirodymais.
Marijampolės „Sūduva-Mantinga“
Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ / nuotr. Mato Baranausko

Pirmenybėse ir toliau pirmauja Šakių „Vytis“, kuris savaitgalį laimėjo abu susitikimus ir artimiausius persekiotojus lenkia dviem pergalėmis. Tiesa, lyderių medžiotojų vaidmenį šį kartą užima tik Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, saugiai įsitvirtinusi antroje pozicijoje.

Apie tai, o taip pat apie pirmąjį „Ežerūno“ simbolinį pasiekimą, beprotišką trilerį Kaune ir kitus savaitės įvykius – „nklyga.lt“ apžvalgoje.

VIDEO: Mezon NKL 12-osios savaitės apžvalga

Spurtas

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ Šilutėje laiku suprato, kad aikštės šeimininkai kaip reikiant jiems svilina padus. Ketvirtajame kėlinyje sūduviečiai per penkias paskutines ketvirčio minutes laimėjo atkarpą 16:1 ir išsivežė pergalę 95:85 bei įsitvirtino antroje Mezon NKL pirmenybių vietoje. Tai buvo svarbi kova dėl antrosios vietos turnyrinėje lentelėje, o „Sūduva-Mantinga“ situacija pasinaudojo –nuo pamario krepšininkų dabar atitrūko jau dviem pergalėmis.

Pasirodymai

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ savaitgalį 97:78 nugalėjo „Šilutės“ klubą, o į pergalę klaipėdiečius vedė įsimintinus pasirodymus surengę Valdas Vasylius ir Arūnas Mikalauskas. Vasylius pelnė 24 taškus (12/17 dvit.) ir surinko 29 naudingumo balus, o Mikalauskas pasižymėjo 14 taškų (2/4 dvit., 2/2 trit., 4/4 baudos), 12 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyviais perdavimais ir 35 naudingumo balais. Abiems žaidėjams tai buvo geriausi pasirodymai NKL pirmenybėse. Klaipėdiečiai šias rungtynes laimėjo 97:78.

100

Molėtų „Ežerūnui“ rungtynės su Mažeikių „Ereliais“ buvo paženklintos simboliniu pasiekimu. Gintauto Vileitos auklėtiniai laimėjo 101:86, taip pirmą kartą šį sezoną sugebėdami pelnyti daugiau nei 100 taškų. Molėtiškius į priekį vedė 23 taškus (4/5 dvit., 5/10 trit.) pelnęs Jonas Zakas ir 22 pridėjęs (3/6 dvit., 4/6 trit., 4/6 baud. met.) Arnas Adomavičius. Molėtiškiai su 11 pergalių ir 13 pralaimėjimų rikiuojasi 9-oje turnyrinės lentelės pozicijoje.

Trileris

Tikras trileris šeštadienį vyko Kaune, kur vietos KTU susitiko su Joniškio „Delikateso“ ekipa. Iki susitikimo pabaigos likus 2,1 sek., joniškietis Žilvinas Petraitis pelnė du taškus su pražanga, taip išlygindamas rezultatą (75:75). Visgi lemiamą žodį tarė KTU atstovas Deividas Rinkūnas, paskutinę sekundę sugebėjęs prasiveržti link krepšio ir su sirena pataikyti pergalę nulėmusį metimą – 77:75.

Duobė

Dalį komandos neseniai pakeitusi „Palanga“ net ir po didelių permainų neatrado rakto į pergales. Palangiškiai savaitgalį 69:82 nusileido Molėtų „Ežerūnui“, o kitą dieną 79:86 pripažino „Tauragės“ komandos pranašumą. Taip pajūrio atstovai patyrė jau vienuoliktąją nesėkmę paeiliui.

Praįusią savaitę palangiškiai registravo penkis naujokus – Igną Daukšį, Darių Marcinkevičių, Augustiną Venckų, Laimoną Remeikį ir Jaleelą Laquiną Williamsą. Pastarasis debiutuodamas vidutiniškai pelnė po 12 taškų, atkovojo po 3 kamuolius ir rinko po 5,5 naudingumo balo.

Debiutas

Puikiai debiutavo ir naujasis Šakių „Vyčio“ papildymas. NKL lyderių gretose Rytis Juknevičius pakeitė traumą patyrusį atakų organizatorių Karolį Babkauską, o jau pirmajame susitikime per 22 minutes jis pelnė 12 taškų (3/4 dvit., 1/3 trit., 3/3 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 21 naudinguo balą.

Šį susitikimą su Vilniaus „Perlu“ šakiečiai laimėjo įtikinamai 86:57.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius