Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 07

E.Sumnerio iššovimo laukiantis L.Kleiza priminė buvusį „Žalgirio“ žaidėją

Tris mėnesius Kauno „Žalgiryje“ jau esantis Edmondas Sumneris dar ieško savo vietos komandoje ir visoje Eurolygoje, tačiau PIKENROLO dalyviai Benas Matkevičius ir Linas Kleiza tiki krepšininko potencialo, o legendinis šalies žaidėjas priminė apie buvusį „Žalgirio“ legionierių.

Aštuonių Kauno „Žalgirio“ pergalių atkarpa per tris turnyrus baigėsi iškart po FIBA pertraukos, kai gyvybiškai svarbiame mūšyje Nemuno saloje triuškinamai 76:95 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ ekipai.

Šis Graikijos klubo niuksas stipriai kirto ir taip per mažus Lietuvos čempionų šansus pasiekti Eurolygos įkrintamųjų traukinį.

„Žaidė panašios savo fiziškumu ir gynyba komandos, tik Pirėjo „Olympiakos“ yra dar geresnė ties tuo komanda. Jie yra pagavę labai gerą bangą, žaidžia pagal seną sistemą. „Žalgiriui“ buvo sudėtinga susidurti su tokia kieta „Olympiakos“ gynyba. Jie neleido žaisti taip, kaip „Žalgiris“ norėtų, o puolime „Olympiakos“ turi kur kas daugiau talento“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

Eurolygos finalą 2010-aisiais su „Olympiakos“ pasiekęs L.Kleiza negailėjo gerų žodžių buvusiam klubui.

„Matosi, kad „Olympiakos“ turi kietesnį mentalitetą gynyboje, o fiziškumas yra elitinis, – dėstė L.Kleiza. – Manau, kad „Olympiakos“ pasieks pirmąjį ketvertą. Jie pagavo labai gerą ritmą. „Žalgiris“ paprasčiausiai neatlaikė fiziškumo, sulūžo, o rungtynės buvo paleistos. Labai sudėtinga žaisti su „Olympiakos“, kurie savo kamuolio judėjimu ištampo tavo gynybą ir priverčia visada dirbti, visada duoda fiziškumo, kurį sunku yra atlaikyti. Žaisdamas prieš „Olympiakos“ visada prie savęs jauti kūną, o tai atlaikyti yra sudėtinga. Kaip jie gynėsi prieš Keenaną Evansą? Jis įmetė taškų, bet prie jo visada buvo žmogus, kuris nedavė laisvės kvėpuoti.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

Išdraskytose „Žalgirio“ gynybos barikadose itin trūko Dovydo Giedraičio, kuris prieš FIBA pertrauką į savo kišenę buvo įsidėjęs ne vieną Eurolygos žvaigždę.

„Sudėtinga paskaičiuoti po laiko, kiek „Žalgiriui“ trūko Dovydo Giedraičio, bet jis tikrai yra vienas tų žaidėjų, kurie gali įsikibti į varžovų lyderius ir turėti įtakos rungtynių baigčiai. Matėme, kokią naudą jis nešė gynyboje prieš Keviną Punterį ar Shane'ą Larkiną. Tokie žaidėjai, kaip Dovydas, yra labai svarbūs. Jie gali kibti už gerklės, spausti kamuolį per visą aikštelę ir neleisti varžovų komandai įsibėgėti. Tai yra dalykai, kuriuos prieš „Žalgirį“ darė „Olympiakos“, tad faktas, kad D.Giedraičio rotacijoje trūko“, – sakė B.Matkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius