-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 18

Jaunieji lietuviai pranoko Ispaniją ir liko kovoje dėl bilieto į pasaulio čempionatą

Mūsų šalies šešiolikmečių krepšininkų rinktinė atsitiesė po skaudaus pralaimėjimo Europos jaunimo (iki 16 metų) pirmenybių ketvirtfinalyje. Pirmojoje kovoje dėl 5-8 vietų lietuviai penktadienį 92:80 (15:18, 23:11, 31:13, 23:38) įveikė ispanus.
Lietuva U16 – Turkija U16
Lietuvos jaunimo (iki 16) komanda kovos dėl 5-6 vietų. / V.Dranginio nuotr.

"Sužaidėme stipriai pirmojoje rungtynių dalyje ir trečią kėlinį, kai turėjome 27 taškų pranašumą. Paskui tiesiog baiginėjome mačą. Jie sumažino skirtumą iki 12 taškų ir tai buvo prasčiausia rungtynių atkarpa, bet tikimės rytoj pasiekti dar vieną pergalę. Mes kovojame dėl vietos U17 pasaulio čempionate," - pabrėžė Lietuvos ekipos žaidėjas Modestas Kancleris.

Edvino Justos treniruojama komanda pirmenybėse Podgoricoje finišuos penkta arba šešta, bet tarp jų ir didelis skirtumas.

Penkios geriausios Europos čempionato komandų pateks į kitų metų pasaulio jaunimo (iki 17 metų) pirmenybes.

Galutinė Lietuvos komandos pozicija paaiškės šeštadienį, o paskutinis lietuvių varžovas bus aiškus penktadienį vakare po Turkijos ir Latvijos ekipų susitikimo.

Iki šiol turnyre Lietuvos šešiolikmečių komanda laimėjo 4 rungtynes ir patyrė 2 pralaimėjimus – vieną jų prieš Juodkalniją turnyro ketvirtfinalyje.

Penktadienį kovoje prieš ispanus rezultatyviausias buvo Lukas Kreišmontas, pelnęs 18 taškų. Rinktinės lyderis vidurio puolėjas Marekas Blaževičius buvo naudingiausias, pelnęs 16 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. Daug naudingo darbo atliko ir įžaidėjas Nojus Pankratjevas – jis įmetė 11 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Lietuva: L.Kreišmontas 18, M.Blaževičius 16, N.Pankratjevas ir E.Jermolajevas po 11.

Ispanija: J.Pradilla 20, B.Fernandezas 16, P.Carreno 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius