-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 06

Europos krepšinio nugalėtojų taurė – Alytuje

Rugpjūčio 7 d. Alytuje vyksiančių Lietuvos ir Estijos draugiškų rungtynių metu žiūrovai turės unikalią galimybę pamatyti Europos krepšinio čempionato trofėjų – Nikolajaus Semaško taurę.
Europos krepšinio čempionto (Eurobasket) taurė.
Europos krepšinio čempionto (Eurobasket) taurė. / FIBA nuotr.

Pagrindinis Senojo žemyno pirmenybių prizas šiuo metu keliauja per įvairius Europos miestus, o artimiausia jo stotelė – Lietuva.

Įspūdinga taurė sekmadienį bus Alytaus sporto centro arenoje rungtynių tarp Lietuvos ir Estijos komandų metu. Trofėjaus ekspozicija šalia salės parketo planuojama komandų apšilimo metu. Prieš tai EuroBasket taurė buvo eksponuojama Suomijoje ir Izraelyje, o po Lietuvos trofėjus iškeliaus į Gruziją ir Slovėniją.

FIBA nuotr./Europos krepšinio čempionto (Eurobasket) taurė.
FIBA nuotr./Europos krepšinio čempionto (Eurobasket) taurė.

Tai nėra ta pati taurė, kurią lietuviai kėlė aukštyn 2003 metais Švedijoje. Dabartinė trofėjaus versija yra trečioji per visą taurės gyvavimo istoriją. Pirmą kartą dėl naujausios išvaizdos taurės buvo kovojama 2017 metų Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje. Trečioji taurės versija buvo sukurta pagal kitų FIBA žemynų čempionatų Afrikoje, Amerikoje ir Azijoje trofėjus.

VIDEO: New FIBA EuroBasket Trophy Unveiled

26,5 cm aukščio taurės dizainą sukūrė kompanija „Radiant”, o pagamino juvelyras Thomas Lyte. Ant trofėjaus šalia pavadinimo yra išgraviruoti visi 39 ankstesni laimėtojai. Sidabrinis dubuo yra 35 cm skersmens ir kaldintas rankiniu būdu, kad primintų krepšinio kamuolio tekstūrą. Viršuje esanti auksu padengta juosta visuose FIBA žemynų trofėjuose yra vienoda, taip dar labiau suartinant krepšinio pasaulį.

Lietuvos ir Estijos rungtynių Alytuje pradžia 19:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius