Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 23 /11:46

FIBA arbitražo teisme Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo bylą Iliasui Zourui

FIBA arbitražo teismas patenkino buvusio Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Iliaso Zouro ieškinį ir Lietuvos čempionai privalės Graikijos krepšinio specialistui sumokėti beveik ketvirtį milijono eurų už sutarties nutraukimą. Kauno klubo vadovas Paulius Motiejūnas teigia, kad toks sprendimas nebuvo netikėtas.
Ilias Zouras
Ilias Zouras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

FIBA arbitražo teismo sprendimu, už sutarties nutraukimą 2013 m. spalio 29 d. Kauno klubas treneriui turės pervesti 261 tūkst. 600 eurų, taip pat sumokėti 15 tūkst. 216 eurų kitų išlaidų, kurias patyrė I.Zouras dėl jo atleidimo. 

2013 m. I.Zouras buvo sudaręs su Kauno klubu dvejų metų sutartį, tačiau po beviltiško pasirodymo Eurolygoje bei stringančio žaidimo šalies čempionate „Žalgirio“ vadovai nusprendė imtis permainų.

Byloje teigiama, kad I.Zouras per 2013–2014 metų sezoną turėjo uždirbti 180 tūkst. eurų, o per 2014–2015 m. – 220 tūkst. eurų.

Aiškindami savo sprendimą arbitražo teismui, „Žalgirio“ atstovai teigė, kad I.Zouras demotyvavo komandą ir visą tuo metu buvusį trenerių štabą, nuolat viešoje erdvėje ir komandos susirinkimuose kalbėdavo apie trūkumus ir problemas.

Išskirtinai yra paminėti graiko žodžiai: „Būtų stebuklas, jeigu „Žalgiris“ patektų į Eurolygos „Top 16“ etapą“, „Komandos jaunimas nėra tokio lygio, jog būtų galima pasiekti pergales“.

Nors klubo vadovai ir prašė trenerio pakeisti savo požiūrį ir viešai nemenkinti komandos, graikas nesiliovė, o to rezultate komanda pralaimėjo tris mačus iš penkių. Po šios pralaimėjimų virtinės ir buvo nuspręsta imtis priemonių.

Alfredo Pliadžio nuotr./Paulius Motiejūnas
Alfredo Pliadžio nuotr./Paulius Motiejūnas

„Žinojome, kad bus toks sprendimas, tačiau tikėjomės, kad priteista suma bus mažesnė, – portalui 24sek.lt kalbėjo „Žalgirio“ klubo direktorius P.Motiejūnas. – Visa ši situacija dar kartą atskleidė didžiulę Europos krepšinio problemą – dabartinėje darbo rinkoje tokia suma yra neadekvati. Bet kur atleidžiant žmogų yra viena tvarka, o FIBA vadovaujasi visai kitais kriterijais.“

Klubo direktoriaus teigimu, priimant šį sprendimą, buvo įvertinta, kad grėsmė susitikti teismo koridoriuose yra didžiulė. Visgi taip elgtis nuspręsta norint išgelbėti sezoną. 

„Su treneriu buvome pasirašę dviejų metų sutartį ir galvojome, kad dirbsime ilgai ir laimingai, tačiau labai greitai pamatėme, kad visai ne į tą pusę važiuojame. Žinojome, kad tokia grėsmė yra, tačiau privalėjome taip elgtis, jei dar norėjome išsaugoti sezoną. Sprendimas buvo nemalonus ir rizikingas, tačiau geriau buvo nutraukti santykius ir tikrai dėl to nesigailime. To sezono biudžetą paskaičiavome labai tiksliai ir kitiems treneriams lietuviams nemokėjome daugiau. Gaila, bet sprendimas pasirašyti sutartį su užsieniečiu treneriu tikrai nepasitesino“, – situaciją komentavo P.Motiejūnas.

P.Motiejūnas: Su treneriu buvome pasirašę dviejų metų sutartį ir galvojome, kad dirbsime ilgai ir laimingai, tačiau labai greitai pamatėme, kad visai ne į tą pusę važiuojame.

„Žalgiro“ vadovo teigimu, ginčui pasiekus teismą, klubas dar bandė derėtis, tačiau į kalbas nesileido I.Zouro agentas Obradas Fimičius.

„Su treneriu buvome susitikę NBA Vasaros lygoje ir kalbėjomės. Jis jautė nuoskaudą, kadangi tikėjo, jog situacija susitvarkys ir sezoną pabaigs sėkmingai. Graikas buvo labai nepatenkintas, tačiau sezono pabaiga parodė, kad toks žingsnis buvo teisingas. O I.Zouro karjera po išvykimo iš „Žalgirio“ taip ir nesusiklostė“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

I.Zourą prie komandos vairo pakeitė Saulius Štombergas, o balandį naujuoju komandos strategu tapo dabartinis vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. Tą sezoną „Žalgiris“ baigė laimėdamas LKL čempionų žiedus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius