-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 03

FIBA reitinge – stabili lietuvių pozicija ir juos pamokiusių belgų šuolis aukštyn

Prabėgus pirmajam atrankos į Europos ir kitų žemynų čempionatus langui, FIBA atnaujino nacionalinių krepšinio rinktinių reitingą. Jame Lietuvos komandos pozicija nepakito, tačiau aukštyn šoktelėjo abi lietuviams prieš savaitę akis draskiusios rinktinės.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip ir po pasaulio čempionato skelbtame reitinge, Lietuvos rinktinė išlaikė 8-ąją poziciją. Dariaus Maskoliūno komandos kapše yra 635,2 taško.

Reitingo lydere išlieka JAV rinktinė (781,6), jai įkandin seka pasaulio čempionai ispanai (722,9), o treti yra australai (666,5).

Vienintelis pokytis aukščiausiose reitingo pozicijose yra Serbijos rinktinės šuolis aukštyn – 661,3 taško surinkusi komanda vos 4,8 taško skirtumu aplenkė prancūzus.

Pokyčių yra ir pirmojo dešimtuko pabaigoje. Nors ir pralaimėjo lietuviams Vilniuje vykusiose rungtynėse, aukštyn pakilo Čekijos krepšininkai, aplenkę rusus ir įsispraudę 9-oje vietoje (591,5).

Į pirmąjį dešimtuką įšoko ir Brazilija – ji turi 589,4 taško.

Didžiausią šuolį tarp pirmojo 50-tuko komandų padarė ne kas kitas, o Belgijos krepšininkai, prieš kiek daugiau nei savaitę namuose net 86:65 sutriuškinę Lietuvą. Belgai iš 39-osios vietos palypėjo į 37-ąją, aplenkdami Jordaniją ir Japoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius