Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 18

G.Žibėnas išskyrė dviejų žaidėjų lyderystę ir paaiškino tritaškių taiklumo priežastį

Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas po pergalės Pasvalyje kalbėjo apie žaidėjų parodytą lyderystę ir tritaškių pataikymo priežastis.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse „Rytas“ 104:75 įveikė „Pieno žvaigždes“ ir ruošis žūtbūtiniam FIBA Čempionų lygos mačui su Manresos BAXI.

„Pirmoje rungtynių pusėje nedirboje sąžiningai gynyboje, todėl nepavyko atitrūkti. Daug neteisingų pražangų padarėme, daug naivių neatsitvėrimų buvo... Bet antroje rungtynių pusėje išėjome kur kas rimčiau [nusiteikę].

Ypač turiu pabrėžti, kokią lyderystę parodė Marcusas [Forsteris]. Ne apie taškus kalbu, o apie tai, kaip „pasiėmė ant savęs“ [Evaldą] Šaulį“.

„Turiu pasakyti, kad lyderystę parodė ir Gytis Radzevičius, kai jis gynyboje žaidžia taip, mes visai kitokios energijos komanda tampame“.

„Žinau, kad prie tokio skirtumo, koks buvo trečiame ketvirtame kėlinyje, nėra lengva žaisti. Bet kalbėjome, kad taip, kaip žaisime pabaigą Pasvaly, taip žaisime kitas rungtynes Čempionų lygoje.

Nėra stebuklingo mygtuko, kad ateis rimtos rungtynės ir žaisim rimtai. Taip turim žaisti rungtynės po rungtynių“, – kalbėjo G.Žibėnas.

„Rytas“ pataikė 16 tritaškių iš 30-ies. Paklaustas apie tai, treneris turėjo paaiškinimą: „Labai akcentuojame antrą perdavimą po pikenrolo, kad nebūtų forsuotų metimo, kurie būna netikėti ir mums patiems.
Mes neiname „ant lentos“, todėl mūsų metimai turi būti paruošti.
Tai labai akcentavome, ir tai pavyko. Pataikymas būna geresnis, kai metimai būna paruošti. O metikų mes turime“.

„Ryto“ gretas prieš kelias dienas papildė Justinas Gorhamas. Pasvaly naujokas nerungtyniavo, bet kovoje su BAXI jo indėlio tikimasi.

„Neužkimšim jo informacijos kiekiu. Tai bus rungtynės ne apie derinius, taktines sistemas, tai bus rungtynės apie energiją. Kas grius prie niekieno kamuolio, kas slys ant partketo, tas...

Tai žaidėjas, kuris to juodo darbo nevengia, todėl mes jį ir pasiėmėme. Jis nevengia iššūkių, jis nori žaisti žymiai geresniame lygyje. Bandysime jį įjungti į rungtynes“.

VIDEO: G. Žibėnas: „Džiaugiamės, kad Masiulis ėmė rodyti geresnius rezultatus“
VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Pieno žvaigždės“ - „Rytas“ [2023-03-18]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius