Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

G.Žibėnas taip ir nedebiutuos – prie rinktinės vairo „languose“ stovės K.Maksvytis

Lietuvos krepšinio rinktinę artėjančiame Europos čempionato atrankos „lange“ treniruos Kazys Maksvytis, patvirtino Lietuvos krepšinio federacija (LKF).
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Iš Kauno „Žalgirio“ atleistas specialistas dirbs per atrankos rungtynes prieš Lenkiją ir Estiją.

Tokį sprendimą priėmė LKF Vykdomasis komitetas, jam pritarė Lietuvos rinktinės trenerių štabas.

Anksčiau buvo skelbta, kad Kazys Maksvytis pagal sutartį su Kauno „Žalgiriu“ rinktinei gali vadovauti tik vasarą. Todėl artėjančiose „FIBA EuroBasket 2025“ atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinės vairą buvo nuspręsta patikėti Vilniaus „Ryto“ strategui Giedriui Žibėnui.

Tačiau gruodžio mėnesį Kaziui Maksvyčiui palikus Kauno „Žalgirį“ ir esant įtemptam Vilniaus „Ryto“ rungtynių tvarkaraščiui, Lietuvos vyrų rinktinės vyr. trenerio poste vėl atlikti pakeitimai, teigiama „LTU Basketball“ pranešime.

„Pasikeitus situacijai, Kaziui Maksvyčiui esant laisvam nuo įsipareigojimų klubui, ir taip pat atsižvelgiant į įtemptą Vilniaus „Ryto” sezono tvarkaraštį, priimtas Vykdomojo komiteto sprendimas Europos čempionato atrankos lange rinktinės vadovavimą patikėti Kaziui Maksvyčiui”, – sprendimą aiškino LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

„Priimame šį sprendimą labai paprastai. Mano pareigos yra rinktinės asistentas, esu pasiruošęs bet kokiom pareigom. Jeigu reikės Kazį pavaduoti – būsiu pirmas, reikės – būsiu ketvirtu. Nacionalinė rinktinė yra aukščiau visko ir čia jokių ego negali būti, – pažymėjo Giedrius Žibėnas. – Kazys šiuo metu yra laisvas ir gali susikoncentruoti pilnai į pasiruošimą, į skambučius žaidėjams ir tęstinumas patiems žaidėjams yra geriau. O mes esame pasiruošę padėti treneriui viskuo, ko jis paprašytų. Jeigu rungtynėse bus dvi techninės pražangos, esame pasiruošę pavaduoti.”

Netrukus pateiksime K.Maksvyčio, G.Žibėno ir LKF prezidento Vydo Gedvilo komentarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius