Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 02

G.Žibėnas vėl labai nepatenkintas: „Mus apstumdė, kažkiek tikrai gėda“

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas po sunkiai laimėtų rungtynių prieš Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ rezultatu 103:101 vėl pliekė savo žaidėjus.
Giedrius Žibėnas
LKL dvikova: „Rytas“ - „Juventus“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pastaruoju metu „Ryto“ strategui tai tampa įprastu elgesiu, savo žaidėjus dėl nusiteikimo trūkumo jis su žemėmis maišė ir po tokios pat sunkios pergalės prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

„Negali būti jokių pasiteisinimų, kiekvienas turi pasižiūrėti į veidrodį ir atsakyti į kažkokius klausimus. Rūbinėje pasakiau, kad nesupratau, ar esu Vilniuje, ar Las Vegase. Per daug rizikos, daug varžovų norės mus nugalėti, jei taip žaisime. 100 taškų įmetame jau eilę rungtynių, tai nesikeičia, tačiau turime keisti savo pastangas, atidumą, situacijų skaitymą gynyboje. Mes vienas už kitą nestovime gynyboje, – emocingai kalbėjo treneris. – Iš baudos aikštelės varžovai įmetė 18 iš 23 metimų. Tai viską pasako. Mus apstumdė, kažkiek tikrai gėda.“

Po rungtynių su Panevėžio komanda G.Žibėnas teigė pajutęs, kad bus sunku, dar išvakarėse, nes „buvo labai prasta treniruotė“. Šį kartą apie treniruotes „Ryto“ treneris pasisakė kitaip.

„Treniruotėse – viskas gerai. Tiesiog žiūriu šiek tiek į priekį ir matau, kad su tokia gynyba bus sunku“, – teigė krepšinio specialistas.

Vis dėlto G.Žibėnas po rungtynių pažėrė ir gražių žodžių. Jie buvo skirti Utenos komandą treniruojančiam Donaldui Kairiui, kuris savo laiku ir pakvietė trenerį į „Rytą“ dirbti savo asistentu.

„Prisiminimai patys geriausi. Aišku, mums nesisekė pradžioje, buvo daug įvairių veiksnių. Nesvarbu, kas atsitiko, išliekame kolegos ir draugai. Jis man yra mokytojas, toks ir bus. Jis vėl rodo, kad su kuklesne komanda gali kabintis į didesnes, – kalbėjo G.Žibėnas. – Iš D.Kairio tėčio išmokau krepšinio pagrindų, o iš Donaldo – visos treniruočių struktūros, krūvių, analizės, skautinimo paslapčių, gilinimosi į detales, pasiruošimo rungtynėms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius