Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

G.Žibėno akibrokštų komentuoti nenorėjęs K.Maksvytis pasidžiaugė už M.Grigonį

Pokyčius Lietuvos rinktinės trenerių štabe pristatęs Kazys Maksvytis nenorėjo komentuoti savo asistento Giedriaus Žibėno akibrokštų Vilniaus derbyje, tačiau pasidžiaugė už naujai iškeptą Eurolygos čempioną Marių Grigonį.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rengtoje spaudos konferencijoje Kazys Maksvytis penktadienio popietę Kaune pristatė šios vasaros Lietuvos rinktinės ir rezervinės komandos trenerių štabus.

Rezervinės rinktinės stovykla prasidės jau artėjantį pirmadienį Druskininkuose, kuriai vadovaus pats K.Maksvytis, o jam talkins Darius Songaila, Dainius Šalenga, Mindaugas Noreika bei Deividas Rinkevičius.

Talentingus žaidėjus surinkusi rezervinė komanda birželio 10-14 dienomis Jonavoje, Kėdainiuose ir Panevėžyje sužais trejas draugiškas rungtynes su Libano rinktine.

„Norėjome išlaikyti tęstinumą, kuris duoda rezultatų, – sakė K.Maksvytis. – Įvyko minimalūs pasikeitimai – aš dalyvausiu nuo pirmo etapo pradžios, ko negalėjau daryti pernai, kadangi negalėjau suderinti dviejų pareigybių. Su mumis bus ir Darius Songaila, kuris pernai vadovavo rezervinei rinktinei. Nauja pavardė – Dainius Šalenga, kuris irgi prisijungs prie mūsų. Manau, kad turėsime kokybišką ir gerą trenerių kolektyvą.“

VIDEO: PIKENROLAS: Grigo triumfas Eurolygoje, širdgėla dėl K.Evanso ir aistros Vilniaus derbyje

K.Maksvytis pasidžiaugė, jog galės vadovauti rezervinei rinktinei, ko nepavyko padaryti pernai.

„Tikiuosi, kad padės tai, jog aš esu visiškai susikoncentravęs tik į rinktinės darbus, – sakė treneris. – Teko nemažai keliauti, daug bendrauti ir daug ruoštis stovyklai bei ties plano sudarymu. Manau, kad tai turėtų išeiti į naudą.“

46-erių strategas iš Darbėnų viliasi, jog 2-3 rezervinės komandos žaidėjai prisijungs prie pagrindinės vyrų rinktinės.

„Esame surinkę gerą ir jauną žaidėjų kolektyvą, galbūt būsimą pagrindinės rinktinės branduolį“, – sakė K.Maksvytis.

Tuo metu nacionalinėje komandoje trenerių štabą be K.Maksvyčio sudarys D.Songaila, Giedrius Žibėnas, Benas Matkevičius, Tomas Rinkevičius, Gustas Maskoliūnas ir Robertinas Vilimas.

Vyrų rinktinės stovyklos pradžia – birželio 17-ąją dieną Palangoje.

Iki olimpinių žaidynių atrankos Puerto Rike starto K.Maksvyčio vadovaujama komanda sužais dvejas kontrolines rungtynes su Slovėnija.

„Pagrindinės rinktinės pagrindinis pasikitimas – Dariaus Songailos prisijungimas, kuris pernai gerai užsirekomendavo savo darbu, savo požiūriu į darbą ir gerai įėjo į kolektyvą. Šįmet jį turėsime ne tik pasiruošimo etape, bet jis važiuos ir į čempionatą, – sakė K.Maksvytis. – Minimalūs pasikeitimai įvyko skauto pozicijoje (Evaldą Beržininkaitį pakeitė Gustas Maskoliūnas – aut. past.), tad pavyko išlaikyti tęstinumą. Trenerių kolektyvas yra susidirbęs, manau, kad turėsime geras sąlygas siekti rezultato.“

„Kol kas dirbame ties tuo pačiu sąrašu, tikimės, kad visi geriausi žaidėjai atvažiuos“, – naujienų dėl kandidatų sąrašo K.Maksvytis neturėjo.

Didžiausias išlikęs klausimas – Jono Valančiūno draudimas ir galimybės prisijungti prie rinktinės olimpinei atrankai.

„Kol kas situacija yra ta pati. Aš, kaip treneris, tikiuosi, kad jis bus, o federacijos vadovai bando išspręsti visus klausimus“, – atsakė buvęs Kauno „Žalgirio“ generolas.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Olimpinėje atrankoje K.Maksvytis savo komandoje tikrai turės Eurolygos čempioną Marių Grigonį, kuris praėjusį sekmadienį Berlyne triumfavo finalo ketverte su Atėnų „Panathinaikos“.

„Reikia eiti atšvęsti, nemiegoti, sunaikinti savo sveikatą visiškai“, – po pergalės prieš Madrido „Real“ ekipą 15min žurnalistui Mariui Milašiui sakė 30-metis krepšininkas.

M.Grigonis – pirmasis lietuvis krepšininkas nuo 2015-ųjų metų, kuriam pavyko pasiekti Senojo žemyno klubinio krepšinio olimpą.

„Pergales reikia švęsti, jei jos yra užsidirbtos, – sakė K.Maksvytis. – Pavyko pabendrauti su Mariumi, pasveikinau jį. Marius link to ėjo sistemingai, kilo aukštyn, nusipelnė ne tik laimėti, bet ir atšvęsti.“

Vis dėlto K.Maksvytis nenorėjo komentuoti savo asistento rinktinėje Giedriaus Žibėno akibrokštus Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“ pusfinalio serijoje.

Vilniaus „Ryto“ strategas antroje dvikovoje įvykusio masinio susistumdymo metu į nugarą stumtelėjo Vilniaus „Wolves Twinsbet“ įžaidėją Kristupą Žemaitį, o vėliau „osportas“ portalas paviešino arenos kamerų užfiksuotą vaizdo medžiagą, kaip G.Žibėnas nusispjovė ant „vilkų“ suolelio.

„Jei sakote, kad tai yra gandai, tad gandų nenoriu komentuoti. Aistros, abi komandos nori laimėti... Nenoriu šio įvykio komentuoti“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: PIKENROLAS: Grigo triumfas Eurolygoje, širdgėla dėl K.Evanso ir aistros Vilniaus derbyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje