Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 19

Galingai per K.Porzingį įdėjęs M.Kuzminskas: „Jei būtume laimėję, turėčiau daugiau ką jam pasakyti“

Mindaugas Kuzminskas metams į priekį turės dėl ko pakikenti iš Kristapo Porzingio. Pasileidęs krepšio link nuo tritaškio linijos, puolėjas paliko draugą už nugaros ir sugrūdo kamuolį į Rygos arenos krepšį, nutildydamas 11 tūkst. susirinkusių aistruolių. Tačiau bičiulis iš „New York Knicks“ galės atsikirsti lietuviui galutiniu tų rungtynių rezultatu – Lietuva turėjo pripažinti Latvijos pranašumą 77:87.

„Kai žaidėme Ispanijoje, jis buvo įdėjęs į krepšį, kai buvau netoliese. Pernai jis daug apie tai kalbėjo, todėl dabar turėsiu, ką pasakyti, – šyptelėjo M.Kuzminskas. – Aišku, jeigu būtume laimėję, turėčiau daugiau ką pasakyti. Bet ką padarysi. Tikiuosi, kad su jais susitiksime čempionate ir turėsime galimybę atsirevanšuoti.“

M.Kuzminskas keletą sykių vienas prieš vieną stumdėsi su K.Porzingiu gindamas Lietuvos rinktinės krepšį. Ir labai sėkmingai.

Kartą bandydamas pergudrauti bendražygį iš „Knicks“, K.Porzingis griuvo į užribį su visu kamuoliu. M.Kuzminskas draugiškai pakėlė latvį nuo žemės, pažymėdamas dar vieną laimėtą mikrodvikovą.

NBA žvaigždė ėmė nervintis, kai lietuvio gynybos neįveikė pirmą, trečią, galų gale ir penktą kartą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Latvija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Latvija

Grįždamas į gynybą po švilpuko K.Porzingis delnu trenkė per krepšio lentą. Turėjo skaudėti. Bet, ko gero, jam labiau skaudėjo dėl pro šalį svaidomų metimų.

13 iš 16 savo taškų K.Porzingis susirinko po švilpuko – 2+1 situacijų ar baudų metimais.

„Manau, prieš tokius mobilius aukštaūgius turėčiau sugebėti gintis. Juolab, kai treniravomės kartu metus ir daugmaž žinau jo stipriąsias ir silpnąsias puses“, – paaiškino M.Kuzminskas.

Tik tas vienintelis tritaškis be teisėjo pagalbos buvo labai skausmingas. K.Porzingis tolimu metimu likus pusantros minutės nubloškė lietuvius į nokdauną 80:74.

Tačiau tai nebuvo asmeninė M.Kuzminsko dvikova su K.Porzingiu. Kaip K.Porzingis nebuvo vienintelė Lietuvos rinktinės problema šeštadienio vakarą.

Bet M.Kuzminskas ramina – viskas bus gerai.

„Dvejopas jausmas. Pradėjome labai išsigandę ir tai davė blogą toną rungtynėms. Latviai pajuto, pataikė savo metimus. Ačiū Dievui, sugebėjome pasivyti, bet nepadarėme to, ką buvome sumanę.

Reikia išvengti to bangavimo. Jau ne pirmą kartą paleidžiame varžovus į priekį, pavejame, vėl paleidžiame. Turime būti stabilesni“, – rungtynes apibendrino M.Kuzminskas.

Po rungtynių M.Kuzminskas dar trumpai šnektelėjo su K.Porzingiu. Viso mačo metu jie persimesdavo keliais žodžiais, nuolat pliaukštelėdavo delnais.

Jie supranta, kad svarbiausios kovos laukia rugsėjį, ne rugpjūčio viduryje.

„Pasilazdavojome, pakalbėjome apie rungtynes ir tiek. Po mačo pasveikinau su pergale. Pasidžiaugėme, kad svarbiausia – be traumų. Viskas sąlyginai gerai baigėsi“, – sakė M.Kuzminskas, su 14 taškų buvęs antras rezultatyviausias lietuvių gretose.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Latvija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Latvija

„Tokių rungtynių tikrai reikėjo, – pabrėžė rinktinės puolėjas. – Namuose visad smagu žaisti, bet dabar buvo daug fanų. Su tokiomis sąlygomis žaisime ir Izraelyje.

Manau, kad tik laiko klausimas, kada susitvarkysime su tokia psichologija. Kai žaidžiame namuose ar be žiūrovų, klaidų ir nesusikalbėjimo mažiau. Viskas turėtų išsispręsti.

Jei būtume klydę mažiau, rezultatas būtų visai kitoks. Jie pelnė virš 20 taškų po mūsų klaidų. Atėmus tuos taškus, rezultatas būtų visai kitoks.“

VIDEO: Mindaugo Kuzminsko komentaras po rungtynių su latviais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius