Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 31

Gandus iš Barselonos pakomentavęs Šaras pyko ant žaidėjų: „Gal jiems nusibodo?“

Šarūnas Jasikevičius nuolat kamšėsi baltus savo marškinius į kelnes. Šie vis lįsdavo lauk nuo energingų nurodymų: tai žaidėjams, tai teisėjams. Kauno „Žalgirio“ treneris siuto tiek ant vienų, tiek ant kitų – rungtynės vyko ne pagal Šaro planą. Kaip ir LKL finalo serijos startas. „Lietkabelis“ lygina rezultatą 1–1, o atslūgus toms emocijoms Šarūnas Jasikevičius grįžęs namo bandys kažkaip sugrąžinti vyrams motyvaciją. Ir toliau skaitys iš Ispanijos atlekiančius gandus dėl jo ateities Barselonoje.
Darius Maskoliūnas ir Šarūnas Jasikevičius
LKL finalas:„Lietkabelis“ - „Žalgiris“" / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nekomentuosiu. Vieną sykį pakomentavau pačią pirmą Davido Picko nesąmonę. Komentuoti gandus yra absurdiškas dalykas. Jų buvo ir bus, – į kalbas apie iš Barselonos atskriejusį pasiūlymą nesileido Š.Jasikevičius, bet kalbėjo labai mandagiai. – Finalai, finalai... Iš manęs koncentracija turi būti tik finalams. Geresnis komandos paruošimas. Bet aš nesugebu jų motyvuoti.“

Paulius Jankūnas iš 1 taško žaidėjo pirmajame mače virto 20-taškų-per-du-kėlinius herojumi antrajame.

Blogiausią šio sezono pataikymą pirmosiose rungtynėse (40 proc.) „Žalgiris“ pataisė iki solidaus 51 procento Panevėžyje.

„Žalgiris“ trečiadienį taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių net 37-21.

Bet net ir to nebuvo gana pirmą kartą šį sezoną nugalėti „Lietkabelį“ Panevėžyje.

Trūko motyvacijos. Arba... „kiaušinių“, į kuriuos demonstratyviai mačo metu rodė Š.Jasikevičius, kai „Lietkabelis“ perėmė iniciatyvą iš žalgiriečių.

Reikia suaugti. Po Eurolygos mūsų lygis labai krito. Aš paprasčiausiai nesugebu sumotyvuoti žaidėjų.

„Taip. Tai buvo svarbiausia, – apie „jų“ trūkumą kalbėjo treneris. – Labai daug pramesta iš po krepšio, baudų. Antras rungtynes prametame daugiau kaip 10 baudų. Pirmose rungtynėse skirtumas 6, o šiandien – 3, tai yra labai daug.

Reikia galvoti apie mūsų mentalitetą. Einame ne dėti iš viršaus, o įmesti. Reikia suaugti. Po Eurolygos mūsų lygis labai krito. Aš paprasčiausiai nesugebu sumotyvuoti žaidėjų.

LKL gal jiems nesvarbus. Gal kai kuriems mūsų žiūrovams nesvarbus. Aš nežinau...

Bet žaidžiame prieš rimtą komandą, kuri žaidžia gerą, efektyvų ir paprastą krepšinį. Prieš juos žaisti sunku. Bet ne tame esmė.

Jei sudedi metimus iš po krepšio, 10+ nepataikytų baudų, 17 klaidų... Mūsų įžaidėjai antrąsias rungtynes nevaldo komandos.

Nelabai noriu konkrečiai kažko kalbėti. Bet reikia komandą valdyti. Tai visą sezoną buvo mūsų jėga. Bet dabar mes to neturime. Nuolat išlošti LKL yra sunku.

Gal jiems jau nusibodo?“

„Trečią kartą!“ – laimingas duodamas penkis žiūrovams rodė Darjušas Lavrinovičius, šį sezoną pergale prieš žalgiriečius „Cido“ arenoje besidžiaugiantis jau trečią sykį.

Rekordinė 6969 žiūrovų magija suveikė. Šarūnas Jasikevičius nuleidęs galvą ėjo spausti rankos Kaziui Maksvyčiui ir pasveikinti kolegos su pergale 86:83.

„Reikia susiimti, pasižiūrėti į veidrodį. Pirmiausia, yra motyvacija. Mes turime labai daug žaidėjų, kurie neturi LKL žiedo. Bet žaidžia tie, kurie turi (P.Jankūnas 24 tšk., E.Ulanovas 21 tšk.), jeigu pastebėjote. Tai...“ – tik gūžčiojo pečiais Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius