Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 12

Gediminas Petrauskas – apie slidų sezoną, jaunimo rinktinę ir savo ateitį

Traumos, aikštingi charakteriai rūbinėje ir puikias atkarpas keičiantys katastrofiški ruožai. Nelengvą sezoną išgyveno Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas. 34 metų krepšinio specialistas jau įsibėgėjo ir darbais Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinėje, kurioje treniruojasi tokie talentai, kaip Rokas Jokubaitis ir Deividas Sirvydis.
Gediminas Petrauskas
Gediminas Petrauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ pralėkė amerikietiškų kalnelių trasa.

Nesėkmingai sezono pradžioje atrodę aukštaičiai greitai pakeitė kelis legionierius, komandą dėl sunkaus charakterio paliko galingai atrodęs Emanuelis Omogbo.

Nepaisant to, Gedimino Petrausko auklėtiniai rado sėkmės receptą ir labai rimtai kėsinosi įsiveržti į ketvirtąją vietą LKL pirmenybėse.

Katastrofiškas paskutinis reguliaraus sezono ratas, praėjęs devyneriais pralaimėjimais, neleido pakilti iš penktos vietos ir gauti namų pranašumą ketvirtfinalio serijai.

Ten Pasvalio krepšininkai aršiai priešinosi, bet abu kartus nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Donatas Tarolis ir Stefan Sinovec
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Donatas Tarolis ir Stefan Sinovec

„Svajojome patekti į ketveriukę, bet penktoji vietą, manau, yra geras rezultatas mūsų komandai,“ – spalvų netirštino G.Petrauskas.

Dabar jis ruošia geriausius šalies 19-mečius pasaulio pirmenybėms, į kurias G.Petrausko vadovaujama jaunimo rinktinė pateko pernai, Europos jaunimo (iki 18) metų čempionate užėmusi penktąją vietą.

24sek kalbėjosi su G.Petrausku apie sudėtingą sezoną, jaunimo rinktinę ir trenerio ateitį klubiniame krepšinyje.

– Treneri, kaip vertintumėte visą Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ sezoną?

– Banguotas. Viduryje praėjome tikrai neblogą atkarpą, gaila, kad gale sezono, kai turėjome būti geriausios formos, „sėdo“ mūsų žaidimas. Svajojome patekti į ketveriukę, bet penktoji vieta, manau, yra geras rezultatas mūsų komandai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Šulskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Šulskis

– Sezono viduryje rimtai kėsinotės į ketvirtąją turnyrinės lentelės poziciją, tačiau paskutiniame rate patyrėte net devynis pralaimėjimus iš eilės. Kas atsitiko, kad komanda sezono pabaigoje šitaip subyrėjo?

– Susidėjo daug dalykų. Sunku žaisti, kai žinai, kad aukščiau nepakilsi ir žemiau nenukrisi. Gal kažkiek nesugebėjome ir motyvuoti žaidėjų ir šiek tiek žaidėjai atsipalaidavo. Po kelių pralaimėjimų atsirado ir psichologinė įtampa tarp žaidėjų. Visos tos detalės susidėjo į vieną.

– Kalbant apie įtampą – sezono metu komandą dėl charakterio problemų paliko Emanuelis Omogbo. Be jo komandoje buvo dar daug legionierių, pasitaikė ir nepaprasto charakterio lietuvių, kaip Tomas Lekūnas, Žygimantas Skučas. Ar buvo dar atvejų sezono metu, kai reikėjo tramdyti įsiaudrinusius žaidėjus?

– Ne. Negaliu sakyti, kad sezono gale buvo kažkokių pykčių, kivirčų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žygimantas Skučas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žygimantas Skučas

Normali situacija, kai dešimt, dvylika žaidėjų visus metus kartu gyvena, pasitaiko ir konfliktų. Bet kažkokių didelių pykčių mes nepatyrėme, tiesiog komandai buvo sunkus psichologiškai metas, žaidėjai pasidarė jautresni, labiau reagavo į viską. Bet negaliu sakyti, kad pas mus vyravo prasta nuotaika.

– Jūsų ateitis vis dar kybo ant klaustuko. Linkstate grįžti į Pasvalį ar rinksitės kitą pasiūlymą?

– Linkstu grįžti į Pasvalį.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gediminas Petrauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gediminas Petrauskas

– Šį sezoną pavyko prisivilioti gana aukšto lygio legionierių kaip Yannickas Franke, Jay Threattas. Ką galite pasakyti apie jų ateitį klube?

– Labai geromis sąlygomis „paėmėme“ (aut. past. Yannicką) Franke, tai, be abejonės, mūsų labiausiai pasiteisinęs pirkinys, žiūrint į kainos ir kokybės santykį. Šansų jį išlaikyti tikrai nėra. Lygiai taip pat ir su Jay Threattu. Po gero sezono jie pasikėlė savo vertę, ir reikėtų dėti labai didelius pinigus, kad priviliotume juos į Pasvalį, o mes tokių neturime.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Yannickas Franke
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Yannickas Franke

– Artėja pasaulio jaunimo (iki 19 m.) čempionatas. Kokius tikslus keliate savo auklėtiniams?

– Federacija iškėlė tikslą patekti į aštuntuką, mes tarpusavyje lyg ir pasvajojame – važiuojame su maksimaliais tikslais, nors viešai tikrai nesiskelbsime, nežadėsime kalnų nuversti.

Važiuojame atstovauti šaliai, o skambiomis frazėmis nesimėtysime. Faktas, kad norime pasirodyti kuo geriau.

– Rinktinėje bus ir jaunieji „Ryto“ bei „Žalgirio“ talentai Deividas Sirvydis bei Rokas Jokubaitis. Aplink juos ir suksis žaidimas?

– Aš manau, kad bus panašiai, kaip buvo ir pernai. Nebus kažkokių vieno ar dviejų ryškių lyderių, visi turės savo vaidmenį, visi turės būt naudingi komandai. Žaisime kaip tikra, tradicinė lietuviška komanda su visais žaidėjais, įtrauktais į bendrą sistemą.

LKF nuotr./Gediminas Petrauskas ir jo padėjėjai
LKF nuotr./Gediminas Petrauskas ir jo padėjėjai

– Grupės etape laukia Senegalas, JAV ir Naujoji Zelandija. Visi varžovai labai fiziški, o amerikiečių pajėgumas neabejotinas. Planuojate atvykti į čempionatą jau būnant geriausios sportinės formos?

– Taip, tačiau nėra lengva sudėlioti. Vėlgi yra tam tikri dalykai, kad, kai atvažiuoji, o rungtynės klostosi gerai, yra geras emocinis užtaisas, pasitiki savo jėgomis – tada ir nuovargis pabaigoje ne taip jaučiasi. Čempionatas yra gana greitas, ir visos komandos atvažiuos jam pasiruošusios.

– Kas labiausiai neramina dar neprasidėjus kontrolinėms rungtynėms?

– Sunku pasakyti. Dabar žiūrime, šlifuojame savo taktiką, bet iš praėjusių metų žinome, kad turime didelę problemą dėl atkovotų kamuolių, šiemet tai labai akcentuojame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius