Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 28

Gedimino Žiemelio klubas nusitaikė į garsų specialistą iš Italijos

Bręstantis Gedimino Žiemelio projektas intensyviai ieško pagrindinio generolo, o kaip skelbia 15min šaltiniai, Alytuje artėjantį sezoną žaisiančio klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas kviečia italą Luca Banchi, su kuriuo kartu ne vieną sezoną yra dirbę Sienos „Montepaschi“ ekipoje.

15min šaltinių teigimu, verslininko Gedimino Žiemelio įsigyta Alytaus „Dzūkija“ stratego ieško užsienio rinkose, o vietinį specialistą šalia šoninės linijos išvysti tikimybė yra labai menka.

Didelių ambicijų neslepiantis krepšinio projektas nesulaukė Europos taurės ir FIBA Čempionų lygos kvietimų, tad paskutine viltimi žaisti tarptautiniame fronte tapo ketvirtasis pagal pajėgumą Senojo žemyno krepšinio turnyras FIBA Europos taurė.

Kaip praneša 15min šaltiniai, Luca Banchi atsakymas labai priklauso nuo to, ar naujasis klubas varžysis Europoje.

L.Banchi dirbo Sienos „Montepaschi“ asistentu, kai šioje komandoje žaidė Rimantas Kaukėnas, G.Žiemelio projekto prezidentas.

Šiuo metu 56-erių italas vadovauja Latvijos rinktinei, o 2021–2022 metų klubinį sezoną užbaigė Pezaro „Victoria Libertas“ klube. Sezoną L.Banchi pradėjo kaip Aleksandro Petrovičiaus asistentas, bet dar spalio pabaigoje buvo paskirtas pagrindiniu treneriu.

L.Banchi treniruojama Pezaro ekipa finišavo aštuntoje Italijos čempionato pozicijoje, ketvirtfinalyje sausu rezultatu 0:3 nusileidusi Bolonijos „Virtus“ komandai.

VIDEO: PIKENROLAS: M.Kuzminskas – rinktinė be Kuzios, atmesti „Žalgirio“ kvietimai ir planai po karjeros

Nuo 1985-ųjų metų trenerio duoną įvairiuose lygiuose krimtęs specialistas per karjerą yra vadovavęs ne vienam žinomam klubui – Sienos „Montepaschi“, Milano „Olimpia“, Bambergo „Brose“, Atėnų AEK, Krasnodaro „Lokomotiv“.

Kandidato treniruoti G.Žiemelio klubą karjeros kelyje teko padirbėti su gausybe krepšininkų iš Lietuvos – Rimantu Kaukėnu, Kšištofu Lavrinovičiumi, Jonu Mačiuliu, Linu Kleiza, Arnoldu Kulboka, Mantu Kalniečiu ir Mindaugu Kuzminsku.

15min žiniomis, Alytuje artėjantį sezoną žaisiantis klubas suaktyvėjo rinkoje, pateikęs pasiūlymus Arnui Butkevičiui, Gyčiui Masiuliui, Martynui Echodui ir Adu Juškevičiui. Tiesa, šie krepšininkai į naująjį klubą dar žiūri atsargiai ir veikiausiai karjeras kreips kitu kursu.

VIDEO: PIKENROLAS: M.Kuzminskas – rinktinė be Kuzios, atmesti „Žalgirio“ kvietimai ir planai po karjeros

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius