-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Generolo belaukiant: pokalbis su Ch.Eidsonu ir prisiminimai apie „Ryto“ mačą su „Warriors“

Laukdami Generolo Chucko Eidsono sugrįžimo į „Jeep“ areną balandžio 18 d. ir minėdami auksinį Vilniaus „Ryto“ sezoną, klubas primena įsimintiniausius 2008–2009 m. sezono įvykius, kovas iki paskutinio metimo bei įspūdingus individualius žaidėjų pasirodymus.
Marijonas Petravičius ir Chuckas Eidsonas
Marijonas Petravičius ir Chuckas Eidsonas / Euroleague.net

2008 m. spalio 21 d., Kalifornija: „Oracle“ arenoje ryškus įvykis „Ryto“ istorijoje – susitinka Vilniaus „Lietuvos Rytas“ su „Golden State Warriors“. Tai antroji Lietuvos komanda, kuri turi galimybę grumtis su du kartus NBA čempionų titulą iškovojusiu klubu.

Visi žinojo, kad išvyka už Atlanto juodai baltai raudoniems nebus lengva, tačiau rungtynėse, kurias stebėjo net 13 tūkstančių žiūrovų, „Rytas“ pademonstravo charakterį ir parodė, kad šis mačas Amerikiečiams nebus tik lengvas pasivaikščiojimas. Jau pirmajame kėlinyje „Lietuvos Rytas“ parodė atkaklumą ir pirmojo ketvirčio pabaigoje leido priešininkams pirmauti tik dviem taškais – 32:30. Vienodo tempo išlaikyti visų rungtynių metu nepavyko. Antrajame ketvirtyje varžovus paleidę vilniečiai atsilikinėjo rezultatu 64:45, tačiau po ilgosios pertraukos tarsi iš miego pabudęs „Lietuvos Rytas“, vedami M.Lukauskio, M.Gecevičiaus ir į gimtinę grįžusio Ch.Eidsono, sumažino atsilikimą iki 6 taškų. Nepaisant „Ryto“ atkaklumo, paskutinis rungtynių ketvirtis buvo tik formalumas, o į istoriją įsirašiusios rungtynės baigėsi švieslentei rodant 126:106.

„NBA rungtynės vyko 8 minutėmis ilgiau ir mes žinojome, kad galime pataikyti ir pelnysime nemažai taškų. Perlipti per šimtą labai gerai“, – trumpai apie rungtynes kalbėjo rezultatyviausias „Ryto“ žaidėjas Ch.Eidsonas.

„Varžovai šiandien puikiai kovėsi, ypač man patiko 13-ojo numerio žaidimas. Chuckas Eidsonas. Jis žaidė labai gerai. Manau, po tokio pasirodymo jis gali sulaukti NBA dėmesio“, – po rungtynių „Ryto“ legionierių ir komandą gyrė S.Jacksonas.

Įspūdingus pasirodymus aikštelėje pademonstravo Mindaugas Lukauskis, Marijonas Petravičius. Arti trigubo dublio buvo ir trumpam į gimtinę grįžęs Ch.Eidsonas, kuris per 38 mačo minutes pelnė 28 taškus, sugriebė 9 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Nors Vilniaus „Lietuvos Rytas“ ir patyrė pralaimėjimą, ši dvikova įsirašė į klubo ir Lietuvos krepšinio istoriją.

VIDEO: Chucko Eidsono sugrįžimas

Prisiminti šią dvikovą už Atlanto ir auksinį „Ryto“ sezoną bus galima balandžio 20 dieną renginyje: „Pokalbis su Ch.Eidsonu: „Galit kalti mane prie kryžiaus“ ir kiti prisiminimai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius