-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 29

Geriausias rinktinės viešbutis per 10 metų: pailgintos lovos ir pagarba J.Kazlauskui

Penkių žvaigždučių viešbutis „Kande“ Donguano centre tapo Lietuvos krepšinio rinktinės namais per artimiausias 10 dienų. 15min kviečia pasižvalgyti po dangoraižį, kuriame apsistojo keturios H grupės komandos.
Lietuvos rinktinė Donguane apsistojo 39 aukštų viešbutyje.
Lietuvos rinktinė Donguane apsistojo 39 aukštų viešbutyje. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vaikšto NBA čempionai

Per kelias minutes pro viešbučio foje prasuko keli tituluoti vaikinai.

Štai Andrew Bogutas, čiurnos traumą paskutinėse kontrolinėse rungtynėse patyręs Australijos rinktinės vidurio puolėjas, prieš ketverius metus tapęs NBA čempionu su „Golden State Warriors“, praėjo visai nešlubčiodamas.

Nickas Nurse'as, kepurę užsimaukšlinęs Kanados rinktinės treneris, atsisėdo šalia tykiai, nors jo „Toronto Raptors“ prieš porą mėnesių griausmingai šventė pergalę NBA finale.

Lucas Longley, garsusis Michaelo Jordano bendražygis legendinėje „Chicago Bulls“, sugrįžo į viešbutį su Australijos rinktine, kuriai atstovauja ir Patty Millsas, ir Matthew Dellavedova – irgi NBA čempionai.

Australijos, Kanados, Senegalo ir Lietuvos krepšininkai prasilenkia erdviame foje keliaudami į treniruotes, pavalgyti ar tiesiog pasivaikščioti.

VIDEO: Pasižvalgykite: Lietuvos rinktinė apsistojo įspūdingame viešbutyje Donguane

Lietuvos krepšininkai ir treneriai įsikūrė 25-ajame ir 27-ajame aukštuose – bet tikrai ne pačioje viršūnėje milžiniško vartų formos pastato. „Donguano vartais“ vadinamame dangoraižyje yra net 39 aukštai.

„Tai tikriausiai pats geriausias viešbutis per pastaruosius dešimt metų“, – sakė ilgametis rinktinės administratorius Žydrūnas Vilenčikas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viešbutis, kuriame įsikūrė Lietuvos rinktinė Donguane
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viešbutis, kuriame įsikūrė Lietuvos rinktinė Donguane

Kambariuose – po vieną ir po du

Ž.Vilenčikas įprastai atkeliauja pirmiau už komandą, kad įsitikintų, ar viskas yra paruošta, ir pasirūpintų, jei ko trūksta.

Krepšininkai įprastai ilsisi dviejų metrų ilgio lovose, bet porai aukščiausių vyrų (Lietuvos komandoje tokie yra 213 cm ūgio Jonas Valančiūnas ir 212 cm ūgio Domantas Sabonis) lovos buvo pailgintos 30–40 cm.

Lietuvos rinktinės krepšininkai kambariuose susigrupavo įvairiai – vieni po vieną, kiti – po du.

„Labai erdvūs kambariai, geras maistas, – didžiausius viešbučio pliusus išskyrė Ž.Vilenčikas. – Maistas yra bendras visoms komandoms, bet atsižvelgiama į mūsų virėjo pageidavimus. Pavyzdžiui, pirmą dieną maiste buvo daug padažų, tad paprašėme juos išimti. Virėjas gauna meniu ir pasižiūri, ką palikti ir ką išimti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viešbutis, kuriame įsikūrė Lietuvos rinktinė Donguane
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viešbutis, kuriame įsikūrė Lietuvos rinktinė Donguane

Nesklandumų nepasitaikė, o kylančius smulkius rūpesčius padeda išspręsti Lietuvos rinktinei paskirtas atašė Andy, anksčiau dirbęs Guangdongo „Southern Tigers“ klubo vertėju treneriams Jonui Kazlauskui ir Rolandui Jaručiui.

Kinas prisiminė Joną Kazlauską

J.Kazlausko vardas netikėtai nuskambėjo ketvirtadienį besidairant prie rinktinės viešbučio prisiglaudusioje sportinės aprangos parduotuvėje.

Kinas, pristatęs Peteriu, ten po 599 juanius (75 eurus) pardavinėja Kinijos krepšininkų marškinėlius ir po 499 juanius (63 eurus) šortus. Jis pripažįsta, kad jam pačiam tokios kainos atrodo aukštos, siūlo pigesnius (už 299 juanius) marškinėlius, o tada prabyla apie Lietuvos krepšinį.

„Sabonis yra labai didelis, beveik kaip mūsų Yao Ming'as. Ir Sabonio sūnus yra geras“, – rodė nykštį Peteris.

Paklaustas apie Kinijoje kelerius metus dirbusį Joną Kazlauską, jis kiek nustemba, kad buvęs Kinijos rinktinės ir Guangdongo komandos treneris yra lietuvis.

„Vau! – apsidžiaugė jis. – Lau Jonas, Lau Jonas – aš pridedu žodį „Lau“, kai kalbu apie labiausiai gerbiamus asmenis, pavyzdžiui, savo tėvą.“

Viešbutį rinkosi ir NBA žvaigždė

Greta aprangos parduotuvių mirga marga kitos nedidelės krautuvės ir jaukus pasažas, supantis „Kande“ viešbutį.

Nors 8 mln. žmonių skaičiuojančiame Donguane yra keliolika penkių žvaigždučių viešbučių, „Kendo“ laikomas geriausiu.

2016–2017 m. sezoną žaisdamas Guangdongo klube buvusi NBA žvaigždė Carlosas Boozeris gyveno visą sezoną būtent šiame viešbutyje, nors klubo savininkas valdė kitą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viešbutis, kuriame įsikūrė Lietuvos rinktinė Donguane
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viešbutis, kuriame įsikūrė Lietuvos rinktinė Donguane

428 kambarių „Kande“, kuriame telpa bankas, papuošalų parduotuvės, sveikatingumo centras, uždaras baseinas, konferencijų salės, šaškių-pokerio salonas, penki restoranai, dabar paženklintas pasaulio čempionato stendais.

Rugpjūčio 31-ąją prasidėsiančio pasaulio čempionato H grupės kovos startuoja sekmadienį, o tada iki rugsėjo 6 dienos po „Kande“ viešbutį vaikščiojantys aukšti vyrai bus ne kaimynai, o varžovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius