-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 24

Geriausios krepšininkės laurai – Kamilei Nacickaitei

24sek.lt skaitytojai ir ekspertų komisija nusprendė, kad geriausia 2015-ųjų metų Lietuvos krepšininkė yra Kamilė Nacickaitė.
Kamilė Nacickaitė
Kamilė Nacickaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min apklausoje 25-erių metų šiaulietė surinko net 62 proc. skaitytojų balsų ir įtikinamai aplenkė kitą Lietuvos rinktinės lyderę Gintarę Petronytę.

Birželį Vengrijoje po keturių metų pertraukos lietuvaitės pateko tarp aštuonių pajėgiausių Senojo žemyno rinktinių, bet pirmenybes baigė trimis pralaimėjimais ir turėjo tenkintis tik 8-ąja vieta, kuri užkirto galimybę varžytis papildomame atrankos turnyre į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Šiose pirmenybėse Kamilė buvo ryški mūsų rinktinės lyderė ir pirmavo komandoje pagal pelnomus taškus – 15,7. Visose 10 rungtynių žaidusi atakuojanti gynėja aikštelėje praleisdavo net po 32,2 min., per kurias suspėdavo atkovoto 4,7 kamuolio bei atlikti 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Mokslus Filadelfijos Drexel universitete baigusi šiaulietė nuo 2012 metų rungtyniauja svetur – per savo karjerą ji jau spėjo pažaisti Kječio CUS (Italija), Stambulo „Galatasaray“, Ankaros „Kolejliler“ ir Stambulo „Universiteti“ (Turkija) komandose, o šį sezoną persikėlė į kitą šios šalies komandą Adanos ASKI.

15min kalbintų krepšinio ekspertų nuomonės, vertinant geriausią metų krepšininkę, išsiskyrė. Pavyzdžiui, Rūtenis Paulauskas savo balsą atidavė K.Nacickaitei, o Šarūnas Sakalauskas – G.Petronytei.

„Šiais metais rinktinės žaidime ji buvo svarbesnis žmogus. Ir lyderio savybėmis, ir reikiamu momentu Kamilė pataikydavo sunkius metimus. Aš savo balsą dėl to atiduočiau būtent jai“, – savo argumentus dėstė R.Paulauskas.

„Jau ne pirmus metus Gintarė yra Lietuvos rinktinės ir klubų, kuriuose žaidžia, tvirta žaidėja ir lyderė. Vidurio puolėjos pozicija yra viena svarbiausių krepšinyje. Tai irgi parodo jos vertę. Ji stabiliai gerai rungtyniauja aukščiausiu lygiu“, – svarstykles aukštaūgės pusėn kreipė Š.Sakalauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius