Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 21 /23:42

Gesinimo putomis „Lietuvos ryto“ sirgalius apipurškę kėdainiečiai jų pas save nepageidauja

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) plieskiasi naujas skandalas. Kėdainių „Nevėžio“ klubo atstovai pasipiktino Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgalių elgesiu per rungtynes sekmadienį ir teigia jų savo arenoje nepageidaujantys. Sirgaliai atsako savai kaltinimais – jie nieko blogo nepadarė, o pavojų aplinkai sukėlė Kėdainių arenos apsaugos darbuotojų elgesys.

Sekmadienį po LKL rungtynių, kurias Vilniaus komanda laimėjo 78:59, Kėdainių arenoje kilo incidentas. „Lietuvos ryto“ sirgalių grupė po mačo uždegė vadinamuosius fajerius ir už tai apsaugos darbuotojų buvo apipurkšti gesintuvais.

„Lietuvos ryto“ sirgaliams – kaltinimai agresija

„Jie uždegė vadinamuosius fajerius, o mes pradėjome gesinti liepsną gesintuvais. Sirgaliai, saugodami fajerius, stengėsi juos iškelti kuo aukščiau. Kiti stumdėsi su apsaugos darbuotojais, su policijos pareigūnais.

Vienas sostinės ekipos sirgalių bandė nusikabinti kitą gesintuvą nuo sienos, norėjau gesintuvą paimti iš jo rankų, ir grumtynių metu man lūžo kairės rankos pirštas“, – oficiali „Nevėžio“ klubo interneto svetainė cituoja vieną apsaugos darbuotoją.

Anot apsauginių, uždegę fajerius sirgaliai sukėlė grėsmę kitiems arenoje buvusiems žmonėms. Apsaugos darbuotojai ir policija po šio mačo sulaikė tris vilniečių sirgalius. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Nevėžio“ svetainėje paskelbtame straipsnyje skundžiamasi, kad su „Lietuvos ryto“ sirgaliais problemų turi visos Lietuvos arenos, o Kėdainių areną administruojančio sporto centro direktorius Arnas Argustas pareiškia, kad po sekmadienio „Lietuvos ryto“ sirgaliai Kėdainiuose nebepageidaujami.

„Sumaištį arenoje sukėlė „Lietuvos ryto“ fanai. Vos tik jiems atvažiavus jautėsi, kad šįvakar kažkas įvyks. Nuolat laikėsi šurmulys, kartas nuo karto jie susižvalgydavo. Galėjai pasakyti, kad kažkas vyksta, kad jie kažką tariasi. Sirgaliai buvo ne kartą įspėti, kad pirotechnikos priemonių naudoti negalima. Uždegdami fajerius, vilniečiai sukėlė grėsmę Kėdainių arenoje susirinkusiems žiūrovams. Ėmėmės veiksmų likviduoti ugniai“, – kknevezis.lt pasakoja apsaugos įmonės darbuotojai. 

Vilniečių sirgalių gesinimas Kėdainių arenoje
Police brutality in Lithuania!

Police brutality in Lithuania!Supporters light up two flares - Police answer with 4 fire extinguishers.Source: https://www.youtube.com/user/RytasUltras1998

Posted by ULTRAS-TIFO.net on Monday, March 21, 2016

„Nevėžis“ kaltina vilniečius į Kėdainius atvykus tik pasitūsintiVisą Kėdainiečių versiją apie incidentą galite perskaityti paspaudę čia.

Skaudžiausiai šis nemalonus incidentas atsilieps Kėdainių „Nevėžiui“ – klubas turės padengti visus nuostolius, rašoma klubo interneto svetainėje.

„Iki trečiadienio vakaro pas mus darbuosis švaros įmonės darbuotojai. Jie turės nuvalyti kiekvieną kėdę, kiekvieną laiptelį, kiekvieną tarpelį. Kėdainių arenoje yra 2200 sėdimų vietų. Kiekvieną ją reikės kruopščiai nuvalyti. Yra ir didelės, atviros erdvės antrame ir trečiame aukšte“, – dėstė A.Argustas.

Sirgaliai: apsauga padarė daugiau žalos nei mes

Vis dėlto „Nevėžio“ ekipai ir jos vadovams socialiniuose tinkluose tenka išklausyti daug piktų žodžių už į sirgalius nukreiptus gesintuvus. Nors A.Argustas tikini, kad gesintuvai purkšti tik į padegamuosius užtaisus, vaizdo įraše aiškiai matyti, kad apsaugos darbuotojai gesinimo putas purškė tiesiog į sirgalių būrį.

„Lietuvos ryto“ sirgaliai savo „Facebook“ puslapyje B tribūna Kėdainių arenos apsaugos darbuotojų veiksmus vadina neteisėtais.

„Apsaugai naudojant gesintuvus, jie nekreipiami į fajerį, jie kreipiami žmonėms į veidus. Visiems – merginoms, nepilnamečiams, kitiems net nedegantiems pirotechnikos. Žmonės purškiami iš visų pusių gesintuvais neturi kuo kvėpuoti, o išeiti iš sektoriaus neįmanoma, nes iš visų pusių jie toliau purškiami ir nuodijami“, – teigė „Lietuvos ryto“ sirgaliai.

Vilniečių atsakas

Klubelis, kurio adminsitracija ir apsauga, nenustoja stebinti. Vieši melagingi teiginiai, kaltinimai...Mes žinome teisyb...

Posted by B Tribūna on Monday, March 21, 2016

Anot „Lietuvos ryto“ sirgalių, Kėdainių arenos apsaugos elgesys padarė daugiau žalos arenai nei visų Lietuvos ultrų per daugiau nei dešimt metų. Be to, vilniečiai kaltina kėdainiečius melu.

„Vakarykštėse rungtynėse aplink mus buvo pilna žmonių, būtent jie ir buvo nupurkšti, mes nesielgėm agresyviai – mes palaikėm savo komandą. Trečio kėlinio pradžioje tribūnoje panaudojome apie šimtą balionų, kuriuos po to metėmė po savo sektoriumi. Dar nesibaigus kėliniui visi balionai buvo išgraibstyti arenoje esančių vaikų, jie su jais žaidė, mojavo mums ir buvo geros nuotaikos. Geros nuotaikos buvome ir mes, todėl šnekėti kažką apie nebūtus agresyvumus ir gyvulišką elgesį, galite tik savo darbuotojams“, – savo puslapyje atsako „Lietuvos ryto“ sirgaliai.

Specialistai – gesintuvų nereikėjo

„Aš galvoju, ar tuos fakelus tikrai reikėjo gesinti. Mano nuomone, gal ir nereikėjo, juk būtų sudegę ir viskas.

Kitas momentas, tai yra miltelinis gesintuvas, jeigu patenka į akis arba įkvepi tai tas pats, kas patekus į dideles kelio dulkes – iškosti, iščiaudi, akis tekančiu vandeniu paplauni, o kitos pagalbos nėra“, – LNK žinioms įvykį komentavo Vilniaus greitosios pagalbos direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė.

Ugniagesių mokymo skyriaus viršininko pavaduotojas Donatas Jekavonis LNK žinioms teigė, kad gesintuvų uždarose patalpose prie žmonių geriau nenaudoti.

„Galbūt reikėjo palaukti kol fakelas baigs degti ir galbūt neutralizuoti juos kitomis priemonėmis“, – sakė D.Jekavonis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius