-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 30

Gintarą Krapiką sužavėjo fantastišku būdu pratęsimą prieš „Chimki“ išplėšęs Robertas Javtokas

Kauno „Žalgiris“ atliko paskutinį jėgų patikrinimą prieš ketvirtadienio startą LKL pirmenybėse. Lietuvos čempionai po pratęsimo 83:86 nusileido Rimo Kurtinaičio treniruojamai Maskvos srities „Chimki“ komandai, bet pirmą kartą prieš sezoną ekipai vadovavęs Gintaras Krapikas liko patenkintas.

„Prieš LKL startą buvo labai svarbu sužaisti su pilna sudėtimi. Esu patenkintas – tai buvo stiprus, didelių ambicijų Eurolygoje turintis varžovas. Galėjome pasitikrinti savo galimybes, – tikino G.Krapikas. – Gavome daug informacijos, kokia linkme turėsime dirbti. Rungtynės buvo labai naudingos.“

Strategas labiausiai norėjo patikrinti naujokų iš užsienio – Olivier Hanlano, Brocko Motumo ir Iano Vougiouko galimybes prieš aukščiausio lygio klubą.

O.Hanlanas pelnė 2, B.Motumas – 6, I.Vougioukas – 15 taškų.

„Vougioukas turi aukščiausio lygio krepšinio patirties ir įrodė, kad yra aukšto lygio žaidėjas. Motumas taip pat parodė, kad iš jo galima laukti daug. O Hanlanui paprasčiausiai reikia laiko. Jis tikrai turės savo vietą komandoje. Jam reikia laiko prisitaikyti prie kiek kitokio braižo. Labai tikiuosi, kad jis tą padarys greitai“, – pasakojo G.Krapikas.

Pirmą kartą su atsinaujinusia komanda žaidę rinktinės nariai Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis ir Lukas Lekavičius treneriui nekėlė jokių klausimų.

„Dėl jų klausimų neturiu, nes mačiau jų pastangas visą vasarą. Smagu, kad vasarą ne tiek daug žaidęs ir truputį kitokį vaidmenį rinktinėje turėjęs Robertas Javtokas sužaidė labai sėkmingai“, – pažymėjo G.Krapikas.

Beje, R.Javtokas fantastiškai išplėšė pratęsimą. Baigiantis susitikimui jis pelnė du taškus su pražanga, o teisėjai ją traktavo dar ir kaip nesportinę.

Vis dėlto žalgiriečiai nusileido varžovams per papildomą laiką.

„Žalgiris“: R.Javtokas 16 (3 per. kam.), I.Vougioukas 15 (7 atk. kam., 2 blk.), P.Jankūnas 15 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), R.Seibutis 13, M.Kalnietis 7 (5 rez. perd., 2 per. kam.), B.Motumas 6, E.Ulanovas 3, O.Hanlanas 2, V.Lipkevičius 2 (2 per. kam.), L.Lekavičius 2, K.Vecvagaras 2, M.Pocius 0, S.Vene 0.

„Chimki“: P.Davisas 18 (11 atk. kam.), A.Švedas 18, T.Rice‘as 18 (8 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius