Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 06

Gintaras Krapikas apie Artūrą Milaknį: „Jis tikrai nusipelnė būti kviečiamas į rinktinę“

Šios savaitės viduryje Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas paskelbs naują, gerokai trumpesnį kandidatų sąrašą, kurie pretenduos kovoti po dviejų mėnesių prasidėsiančiame Europos krepšinio čempionate. Trenerių užduotis gerokai apsunkina kelių itin svarbių krepšininkų atsisakymas žaisti rinktinėje, tačiau J.Kazlausko asistentu rinktinėje dirbantis Gintaras Krapikas teigia, kad reikia žvelgti į priekį ir baigti liūdėti dėl tų žaidėjų, kurie negalės padėti komandai. Jis taip pat pareiškė, kad nenustebtų, jeigu naujai paskelbtame sąraše atsirastų ir nauja pavardė.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmasis, kuris paskelbė, kad negalės padėti Lietuvos rinktinei, buvo Donatas Motiejūnas. „Houston Rockets“ krepšininkas sveiksta po itin sunkios nugaros traumos. Neseniai apie didelį nuovargį ir būtinybę vasarą ilsėtis pranešė ir Martynas Pocius.

Ši netektis itin svarbi J.Kazlausko dėlionėje, nes praėjusiame čempionate M.Pocius kartu su Renaldu Seibučiu pasidalijo didžiulį krūvį ir gynyboje ir puolime. Martyno žaidimas stipriai nulėmė ne vieno susitikimo baigtį pasaulio čempionate.

Nors Linas Kleiza ir Darjušas Lavrinovičius dar oficialiai nepranešė apie savo vasaros planus, spėjama, kad ir vienas, ir kitas rinktinėje nežais.

Taip pat skaitykite: Jono Kazlausko verdiktas – kitą savaitę

„Aš galvoju, kad labiau reikia sukti galvą apie tuos žaidėjus, kurie nori ir galės žaisti rinktinėje. Kad ir kaip norėtųsi D.Motiejūno, D.Lavrinovčiaus ar M.Pociaus, jeigu žaidėjai nežais, nesvarbu dėl kokių priežasčių, jų gedėti neverta. Manau, kad ir treneris galvoja taip pat. Reikia žiūrėti, kaip mes žaisime su tais, kuriuos turėsime.“

Galvoju, kad bent jau pakvietimo į pagrindinę stovyklą A.Milaknis tikrai nusipelnė.

Kaip jau tapo įprasta, pastaruoju metu Lietuvos krepšinio rinktinėje mažiausiai rūpesčių kelia aukštaūgių grandis – Jonas Valančiūnas, Robertas Javtokas, Antanas Kavaliauskas, Paulius Jankūnas. Kur kas daugiau klaustukų yra su gynėjais.

Svarbiausi klausimai yra, kaip atrodys metus krepšinio nežaidęs Mantas Kalnietis ir kas keis pagrindinį rinktinės įžaidėją. Šiemet M.Kalniečio galimais talkininkais dažniausiai minimi Lukas Lekavičius ir Žygimantas Janavičius. Pastarasis ir praėjusiais metais turėjo didelę galimybę patekti į rinktinę.  

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius

„Aš galvoju, kad Žygimantas ir praėjusiais metais turėjo tokią galimybę, jeigu ne jo trauma. Daug ką parodys treniruotės ir kontrolinės rungtynės: visų pirma, kaip greitai Mantas sugeba pagauti žaidybinę formą. Kai žaidėjas jaučia palaikymą, jis žymiai greičiau įsilieja į žaidimą. Jam šiek tiek lengviau, kai treneris šiek tiek užmerkia akį į kažkokį brokelį, nurašo klaidą, – kalbėjo Kauno „Žalgirio“ treneris G.Krapikas.

Imkime L.Lekavičių, buvo daug skeptikų kai mūsų komandoje iškrito Maalikas Waynsas ir visi galvoju, o kas čia dabar bus. Ogi nieko nebuvo. Abu mūsų jauni įžaidėjai tikrai neblogai pasirodė Eurolygos sezono pradžioje. Tad kodėl gi ne rinktinėje?

Daug ką parodys treniruotės ir kontrolinės rungtynės: visų pirma, kaip greitai Mantas sugeba pagauti žaidybinę formą.

Koks tai bus vaidmuo, čia jau kitas dalykas. Visi turės galimybę pasirodyti. Kaip ir Ž.Janavičius, kuris turėjo neblogą sezoną, tik finaliniame etape galbūt truputėlį nepavyko. Bet tokių vyrų yra daugiau, kuriems nesisekė sezono pabaigoje. Tai nereiškia, kad jie negali sužibėti rinktinėje.“

Daug diskusijų kelia ir Artūras Milaknis. Jis buvo vienas iš tų, kuriems sezono pabaiga pavyko. 29-erių metų krepšininkas pripažintas naudingiausiu LKL finalo serijos krepšininku ir gali pirmą kartą karjeroje praverti ir Lietuvos rinktinės duris. G.Krapikas negali kalbėti už J.Kazlauską, tačiau apie A.Milaknį savo nuomonę pasakė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Milaknis

„Galvoju, kad bent jau pakvietimo į pagrindinę stovyklą A.Milaknis tikrai nusipelnė. Be abejo, jeigu tu atrodysi blogai, niekas tavęs nestums į komandą. Vis tik anksčiau A.Milaknio žaidimas neužtikrindavo rinktinėse vyriausiojo trenerio.

Šiemet jis to nusipelnė savo žaidimu. Jis pakeitė savo žaidimą, tapo truputį įvairiapusiškesnis. O kaip jis toliau atrodys pamatysime, kai jau prasidės rinktinės stovykla. Bet aš galvoju, kad Artūras vienareikšmiai savo žaidimu ir kokybe nusipelnė, kad būtų kviečiamas į rinktinę“, – kalbėjo G.Krapikas. 

G.Krapikas apgailestavo, kad FIBA trenerius skubina pateikti išplėstinį kandidatų sąrašą. Aišku, tai turi ir savų pliusų – papildoma tema krepšinio aistruoliams diskutuoti apie žaidėjus. Tai būna proga žiniasklaidai susitikti su rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Kad ir kaip norėtųsi D.Motiejūno, D.Lavrinovčiaus ar M.Pociaus, jeigu žaidėjai nežais, nesvarbu dėl kokių priežasčių, jų gedėti neverta.

Galiausiai išplėstinis sąrašas dažnai pamalonina ir tuos žaidėjus, kurie patekti į rinktinę turi nedaug galimybių, bet trenerių parodytas dėmesys jiems turėtų padėti tobulėti. Tačiau tokio sąrašo paskelbimas likus net keturiems mėnesiams iki čempionato pradžios turi ir neigiamų pusių.  

„Aš asmeniškai galvoju, kad FIBA truputėlį per anksti reikalauja paskelbti išplėstinį  sąrašą. Daug kas dar yra neaišku. Bet treneriai pasiduoda tam spaudimui, nes privalo tą sąrašą paduoti. Tada kai kurie žaidėjai nusimena, kad jų nepakvietė. O paskiau vėl tenka grįžti prie jo ir pasakyti tu mums reikalingas. Tai nėra gerai. Geriau jau teikti sąrašą, kai baigiasi visi čempionatai.“ 

Toks Lietuvos rinktinės trenerio komentaras iškart privertė paklausti – ar tai reiškia, kad šią savaitę paskelbtame rinktinės kandidatų sąraše mes galime išgirsti ir kažkokią naują pavardę, kurios nebuvo gegužės 5-ą dieną paskelbtame sąraše? 

„Ne, aš nenoriu taip pasakyti, bet sakau, nenustebčiau jeigu kažkokių pasikeitimų būtų“, – trumpai atsakė G.Krapikas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius