Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

Grasindamas bankrotu „Neptūnas“ beldžiasi į savivaldybės duris

„Neptūnas“ Klaipėdos merui dar liepos 20 dieną pateikė prašymą perimti klubo kontrolinį paketą, – rašo Klaipėdos aktualijų portalo „Atvira Klaipėda“ žurnalistas Artūras Šulcas.
Bronzinė KMT dvikova: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“
„Neptūnas“. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prašome Jūsų svarstyti dar kartą klausimą dėl Klaipėdos m. savivaldybės dalininko tapimu VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ ir perimti kontrolinį paketą, taip išsaugojant ilgametes tradicijas puoselėjantį klubą bei veikiančią krepšinio piramidę, kuri vienija aukšto sportinio meistriškumo krepšinio komandas ir krepšinio mokyklas Klaipėdoje”, – rašoma klubo rašte.

Tokį prašymą klubas motyvuoja tuo, kad „2020–2021 m. sezonas stipriai supurtė „Neptūno“ krepšinio klubą”.

Prašyme rašoma: „Neptūno krepšinio klubą“ valdo 8 dalininkai. Beveik visi dalininkai susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose. Dėl karo Ukrainoje yra daug neapibrėžtumų dėl tolimesnės veiklos tęstinumo ir taip negali skirti paramos, taip pat pateikus VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ finansinius rodiklius, dalininkai yra pasiryžę trauktis iš klubo valdymo ir yra siūlymas skelbti bankroto procedūrą viešajai įstaigai. Paskelbus bankrotą, Klaipėda netektų galimybės dalyvauti Lietuvos krepšinio lygoje 1-2 metus.”

Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės administracija siūlo miesto Tarybai priimti sprendimą tik dėl įstaigos dalininkų kapitalo dalies, kuri nebūtų kontrolinė, perėmimo. Toks sprendimo projektas ir parengtas. Sprendimą priėmus savivaldybė valdytų tik 1/20 arba 9/20 dalininkų kapitalo dalių.

Pagrindinės priežastis, kodėl nėra siūloma perimti kontrolinio įstaigos dalininkų kapitalo paketo aiškinama taip: „Neptūnas” tokiu turėtų tvarkyti reikalus pagal viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartus, konsoliduoti savo finansines ataskaitas, vykdyti viešuosius pirkimus. Antra, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija neturi patirties valdant tokias specifinę veiklą vykdančias įstaigas.”

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Bronzinė KMT dvikova: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Bronzinė KMT dvikova: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“

Teigiama, kad savivaldybei tapus šios įstaigos dalininke atsirastų galimybė jai dalyvauti įstaigos valdyme, sprendimų priėmimo procese, atsiras galimybė tiesiogiai priimti sprendimus dėl įstaigos veiklos tikslų ir sričių įgyvendinimo.

Į savivaldybės duris su panašiais prašymais „Neptūnas” beldžiasi jau daugiau nei penkerius metus. Pastarąjį kartą panašus tarybos sprendimas buvo parengtas pernai vidurvasaryje, tačiau miesto politikai jo nepalaikė.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis miesto tarybos frakcijose diskusijų dėl pastarojo tokio bandymo beveik nebuvo.

Suprasti akimirksniu

  • „Neptūnas” jau yra subūręs sutartį ateinančiam sezonui. Sutartis su klubu turi šie žaidėjai: Deividas Gailius, Matas Jogėla, Matas Vaitkus, Nojus Mineikis, Oskaras Pleikys, Žygimantas Janavičius, Maliekas White'as, Austinas Wiley, Mindaugas Girdžiūnas, Rokas Gustys, Rinaldas Malmanis.
  • Dainiui Adomaičiui išvykus dirbti į Japoniją, Klaipėdos komandos treneriu paskirtas Mindaugas Brazys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius