Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 08 25

Grikiais ant kojų pastatytas Domantas Sabonis: „Buvo sunku įsibėgti“

Domantas Sabonis šį kartą grįžo į rinktinės viešbutį Seule tada, kada ir buvo suplanavęs. Šeštadienį vos tik atvykęs į „Samsan“ areną jis turėjo greitai važiuoti atgal, kai nemaloni reakcija skrandyje jį vedė į vonią, o ne krepšinio aikštę. Bet jau kitą dieną NBA centras savo suktukais baudos aikštelėje džiugino jo pasižiūrėti atvykusius korėjiečius, o lietuviai sutriuškino Angolą 91:56.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / krepsinionamai nuotr.

Dar per apšilimą Domantas Sabonis smagiai žaidė vienas prieš vieną su Jonu Mačiuliu. Veteranas patenkintas spaudė kumštį, kai atlaikė jaunuolio išpuolį ir apgynė krepšį.

Antrą kartą D.Sabonis jau visu kūnu prisistūmė prie krepšio ir patenkintas riaumojo įridenęs kamuolį į skylę. J.Mačiulis juokėsi – D.Sabonis veržėsi į aikštę.

Startas buvo ambicingas. Dviem suktukais iš eilės D.Sabonis greitai į savo sąskaitą įsirašė keturis taškus. Jis statė tvirtas užtvaras ir kūrė progas komandos draugams. Tiesa, vėliau „Indiana Pacers“ atstovas stabtelėjo.

Sykį D.Sabonis prametė visiškai laisvas iš po krepšio. Iš arti situaciją matęs Arvydas Sabonis tik pavartė akis ir sunėrė rankas.

Mačą D.Sabonis baigė su 7 taškais, o ant suolo sėdosi susiėmęs už nugaros – timptelėjo. Prie jo greitai prisistatė Juozukas. Atrodo, nieko rimto.

„Palaukit – šalta“, – prieš pat trumpą interviu ant kelių pasirėmė D.Sabonis. Jo kelį šaldė ledas, kuris gaivino nuo Seulo karščio ir kūną, ir pamaudžiančią kūno vietą. Žaidėjams tvankioje „Samsan“ arenoje vėl žliaugė prakaitas.

VIDEO: Dainius Adomaitis paaiškino Mariaus Grigonio situaciją

„Gerai. Pirmoje pusėje nežaidėme, kaip norėjome, bet po pertraukos išėjome su geresne energija ir susikūrėme pranašumą“, – pergalę trumpai apibendrino D.Sabonis, per 20 minučių pelnęs 7 taškus ir atkovojęs 9 kamuolius.

– Kodėl rinktinė taip sunkiai pradeda rungtynes?

– Nežinau, mes norime išeiti ir daryti viską, ką galime. Bet dar turėsime mačą su čekais ir iškart bandysime varyti ant viso gazo.

– Kaip pačiam fiziškai sekėsi atlaikyti krūvį po visų tų nemalonumų šeštadienį?

– Truputį sunku. Pirmoje pusėje buvo nelengva prasibėgti. Mažai valgiau ir nebuvo daug jėgų. Bet viskas gerai.

– O kokia buvo konkreti savijauta šeštadienį?

– Nieko, tiesiog prieš rungtynes pykino.

– Pajutote tai tik prieš pat mačą su Pietų Korėja?

– Taip, viskas buvo gerai, bet kai tik atvažiavau į areną, jau buvo nebelabai.

VIDEO: D.Sabonis sunkiai gaudė kvapą – ant kojų pastatė grikių dieta

– Kaip atsistojote ant kojų?

– Pailsėjau, davė vaistų, valgiau paprastą maistą – grikius. Šiandien jau buvo viskas gerai. Tiesiog gal ką nors suvalgiau, kas nepatiko skrandžiui.

– Turėjote daugiau galimybių pasižaisti su Jonu Valančiūnu. Ką naudingo pasiėmėte iš šito mačo drauge?

– Mes gerai žaidžiame. Jis žaidžia du prieš du, o aš laukiu ant ūso. Sutraukiu gynybą, jam yra daugiau erdvės žaisti du prieš du.

– Ar kontakto lygis nebuvo per didelis kaip draugiškoms rungtynėms?

– Na taip, šiandien galėjo būti baisu. Draugiškos rungtynės ir niekas nenori gauti traumų. Teisėjai turėtų pradėti ir švilpti kaip reikia. Bet yra, kaip yra.

– Su suomiais treneris kėlė užduotį nepraleisti daugiau kaip 50 taškų. Angola įmetė irgi mažai – 56. Ar šiam mačui turėjote specialią gynybinę užduotį?

– Ne. Mes tiesiog laikėmės savo gynybos ir kaskart stengiamės ją tobulinti. Skautai labai gerai analizuoja varžovus, mes bandome vykdyti planą.

VIDEO: M.Kalnietis: pirma diena, kai jaučiuosi normaliau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius