Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 30

Gruzinų treneris prieš mačą su Lietuva: „Gali būti daug siurprizų“

Ilias Zouras su Kauno „Žalgiriu“ išsiskyrė per teismus, tačiau sąjungą su Lietuvos čempionais graikas mena kaip gražią meilės istoriją. Prisiminimai apie Lietuvą specialistą užplūdo visiškai neatsitiktinai, kadangi ketvirtadienį jo treniruojama Gruzijos rinktinė bandys nustebinti Lietuvos krepšininkus Europos čempionato starte.
Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija
Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija / Luko Balandžio / 15min nuotr.
2017-08-31 | Eurobasket 2017 | Lietuva – Gruzija | 18:30 | Tel Avivas

51-erių graikas neturi abejonių – Lietuva yra aiški dvikovos su Gruzija favoritė. Bet pirmųjų rungtynių faktorius gali padaryti savo.

Pavyzdžiui, pagal tokį scenarijų, lietuvius kaip favoritus sukaustys startinis jaudulys, gruzinai nejausdami spaudimo pagaus ritmą ir psichologinę dvikovą pralaimėję mūsiškiai nebespės grįžti į rungtynes.

Tai labai realu ir I.Zouras sąmoningai bando klijuoti favorito etiketę ant Lietuvos rinktinės marškinėlių.

„Bet kurios pirmosios turnyro rungtynės, ypač Europos čempionate, yra sunkios. Gali būti daug siurprizų, – intrigavo I.Zouras. – Mes laikome lietuvius grupės favoritais. Ne tik grupės. Tai viena geriausių Europos čempionato komandų. Bet taip, tai bus siurprizas.“

Kuzminskas... Nuo pirmos dienos tikėjau, kad jis bus puikus žaidėjas.

Tačiau keliais siurprizais ketvirtadienį bus mažiau. Lietuva jau pamatė Gruzijos rinktinės galimybes draugiškų rungtynių starte, kai rugpjūčio pradžioje Klaipėdoje nusileido svečiams 70:81.

Tose rungtynėse nedalyvavo Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis, bet Gruzija taip pat žaidė be savo veido Zazos Pačulijos.

Tačiau įspėjimo signalą Lietuvos komanda gavo.

„Dabar mums bus labai sunku, nes Lietuva yra perspėta. Jie daug žino apie mus, kadangi žaidėme tarpusavyje draugiškose rungtynėse.

Juolab nepadarėme daug pokyčių, nes tik Pačulija prisijungė prie komandos. Tai bus sunkios rungtynės. Bet vis tiek Lietuva yra šių rungtynių favoritė“, – sakė gruzinų treneris.

Ruošdamas Gruzijos rinktinę kovai su lietuviais, I.Zouras geriau nei bet ko kito žino Manto Kalniečio, Mindaugo Kuzminsko ar Artūro Milaknio galimybes.

Šiuos vyrus I.Zouras pats treniravo „Žalgiryje“, kuriame darbavosi du kartus su pertraukomis – 2011 ir 2013 metais. Žalgiriečių treniruotėse tada dar buvo trumpam pasirodęs Edgaro Ulanovo veidas.

A.Koroliovo nuotr./Treneris Ilias Zouras
A.Koroliovo nuotr./Treneris Ilias Zouras

Per tuos kelerius metus žalgiriečiai smarkiai ūgtelėjo. I.Zouras džiaugiasi buvusių auklėtinių sėkme.

„Kapitonas Jankūnas, kurio nėra rinktinėje, buvo vienas geriausių žaidėjų ne tik „Žalgiryje“, bet ir rinktinėje. Aš matau, kaip lietuviai bando rasti išeičių ir kompensuoti jo netektį. Tačiau jie nėra tokie stiprūs, kaip su kapitonu.

Kuzminskas... Nuo pirmos dienos tikėjau, kad jis bus puikus žaidėjas. Todėl aš labai dėl jo laimingas, kad leidau jam daug žaisti finale prieš „Lietuvos rytą“. Visi buvo nustebę, kad jis, toks jaunas, paskutinėse rungtynėse žaidė daugiau kaip 25 minutes prieš stipriausią varžovą. Aš labai dėl jo laimingas.

Nors nesumokėtus 280 tūkst. eurų graikui iš „Žalgirio“ teko susigrąžinti per teismus, biurokratinius nesklandumus užgožė gražios Kaune išgyventos akimirkos.

Kalnietis buvo puikus... Tai vienas geriausių įžaidėjų Europoje. Jis tą įrodė per keletą pastarųjų metų rinktinėje.

Lekavičius su Ulanovu tada treniravosi su mumis „Žalgiryje“, bet jie buvo per jauni, kad iškart patektų į pagrindinę komandą. Bet manęs jie nenustebino. Jau tada buvo kalbama, kad jie įdomūs krepšininkai ir gali nuveikti kažką gero.

Manau, „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas padarė labai gerai siųsdamas jaunus žaidėjus į kitas LKL komandas, o vėliau juos, labiau patyrusius, susigrąžindamas į komandą.“

I.Zouras niekada nepamirš Kauno. Nors nesumokėtus 280 tūkst. eurų graikui iš „Žalgirio“ teko susigrąžinti per teismus, biurokratinius nesklandumus užgožė gražios Kaune išgyventos akimirkos.

Jaunesniojo sūnaus gimimas, Lietuvos krepšinis, svetingas Kaunas – buvo daug įsimintinų dalykų.

„Aš labai laimingas, kad dirbau Lietuvoje. Niekada nepamiršiu šios šalies. „Žalgiris“ visada liks mano širdyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius