-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 01

Gydytojai Donatui Motiejūnui patarė praleisti Europos čempionatą

Donatas Motiejūnas pastarąjį kartą aikštelėje pasirodė daugiau nei prieš du mėnesius, tačiau baigiamojoje „Houston Rockets“ sezono spaudos konferencijoje sulaukė nemažai žurnalistų dėmesio. Daugiausia apie reabilitaciją pasakojęs 24 metų lietuvis atskleidė įdomios informacijos apie Lietuvos rinktinę.
Joe Johnsonas ir Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kiek žinau, gydytojai mano, kad geriau nevykčiau į Europos čempionatą, išgyčiau ir galėčiau normaliai pasiruošti kitam sezonui“, – užsidėjęs „Captain Hook“ kepurėlę, Hjustono žurnalistams sakė D.Motiejūnas.

Pats D.Motiejūnas galutinio verdikto dar nepateikė, bet Lietuvos rinktinės trenerių štabas jau buvo pasiruošęs galimai D.Motiejūno netekčiai.

Balandžio pradžioje 213 cm ūgio puolėjui buvo atlikta nugaros išvaržos operacija, dėl kurios jis turėjo anksčiau laiko baigti sezoną ir liko stebėti NBA atkrintamųjų varžybų tik per televiziją ir nuo atsarginių suolo.

„Pirmąsias savaites tiesiog gulėjau lovoje ir žiūrėjau rungtynes. Tačiau kai jau galėjau ateiti į areną, pamačiau visus tuos sirgalius ir norėjau čia būti, žaisti jų akivaizdoje. Tačiau negalėjau“, – atsiduso D.Motiejūnas.

Kiek žinau, gydytojai mano, kad geriau nevykčiau į Europos čempionatą, išgyčiau ir galėčiau normaliai pasiruošti kitam sezonui.

Jis teigė, kad reabilitacija sudėtinga ir jam tenka dirbti dar daugiau nei tiems, kurie galėjo rungtyniauti. Tačiau D.Motiejūno sveikata po truputį gerėja.

„Vis dar esu pradžioje, bet reikalai po truputį gerėja. Reikia laiko, bet žinau, kad jo turiu. Nėra kur skubėti, – teigė D.Motiejūnas. – Po truputį darau vis sudėtingesnius pratimus. Kiekviena diena sunki ir reikalauja daug psichologinių jėgų. Daktarai sako, kad po poros savaičių galėsiu pradėti lengvai mėtyti į krepšį. Taigi, bus proga gerinti baudų pataikymą ir kitus dalykus.“

Aukštaūgis juokavo, kad iki nugaros traumos jam teko operuotis tik tonziles, todėl dabar „viskas šiek tiek skiriasi“.

D.Motiejūnas teigė, kad tikrai grįš į rikiuotę iki „Rockets“ treniruočių stovyklos prieš 2015-2016 metų sezono pradžią. Visi geriausi žaidėjai į stovyklą susirenka rugsėjo pabaigoje.

Krepšininkas tikino, kad turėtų būti pasiruošęs dar prieš mėnesį iki stovyklos.

„Tikrai būsiu pasiruošęs ir viską pradėsiu laiku“, – neabejojo D.Motiejūnas.

Pirmoji Lietuvos rinktinės stovykla Palangoje prasidės liepos 20-ąją, o Europos čempionatas vyks rugsėjo 5-20 dienomis.

Po nugaros išvaržos operacijos gydytojai teigė, kad D.Motiejūno reabilitacija truks 3-4 mėnesius. Skubotas sugrįžimas į aikštę būtų pernelyg rizikingas NBA žaidėjo sveikatai.

2014-2015 metų sezonas Lietuvos krepšininkui buvo geriausias karjeroje. Per vienerias rungtynes jis rinko vidutiniškai po 12 taškų ir sugriebdavo 5,9 atšokusio kamuolio.

D.Motiejūnas buvo pripažintas vienu labiausiai patobulėjusių NBA krepšininkų.

„Houston Chronicle“ aukštaūgiui už žaidimą skyrė aukščiausią balą, o „Rockets“ savininkas Leslie Alexanderis teigė, kad su D.Motiejūnu komanda būtų įveikusi „Golden State Warriors“ ir patekusi į NBA finalą.

Pats D.Motiejūnas nesileido į kalbas, kas būtų, jeigu būtų.

„Galima spekuliuoti, kas būtų, jeigu būtų, tačiau yra kaip yra. „Warriors“ yra geresnė komanda, bet vyrukai atliko tikrai gerą darbą. Aišku, buvo liūdna stebėti pralaimėjimus iš šalies žinant, kad niekuo negaliu padėti, bet, kita vertus, jie gerai padirbėjo ir be manęs“, – sakė D.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius